Zdepel Vloženo 1. Duben 2020 Sdílet Vloženo 1. Duben 2020 Mám otázku ohledně lapačů nečistot na Kamiqa. Od kol je auto hodně zašpiněné na bocích karoserie a přemýšlím o instalaci lapačů. Má někdo zkušenost s montáží a jestli ano, vyřešilo to tento problém? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kallath Vloženo 1. Duben 2020 Sdílet Vloženo 1. Duben 2020 Instaloval jsem je ze stejného důvodu teď o víkendu při výměně kol. Není to nic složitého, jen je potřeba vyvrtat jednu díru do předního podběhu. Účinnost ještě vyzkoušenou nemám, zatím nebylo kdy, ale doufám, že to aspoň trochu pomůže ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thomas_b_b Vloženo 1. Duben 2020 Sdílet Vloženo 1. Duben 2020 Ahoj, šlo by vyfotit jak auto vypadá s lapači? Taky nad nimi uvažuji, ale všichni prodejci mě od toho zrazovali, že to nevypadá pěkně. Tak asi tak. Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kallath Vloženo 2. Duben 2020 Sdílet Vloženo 2. Duben 2020 pro představu to snad bude stačit. v kombinaci s tou modrou je to imho ok 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 2. Duben 2020 Sdílet Vloženo 2. Duben 2020 Lapače všichni napříč modely odsuzují z estetických důvodů. Já jsem před rokem nového rapida dovezl v dešti a byl jsem nemile překvapen špínou na bocích proto jsem zástěrky hned namontoval a pozoruji částečné zlepšení. Zima je letos moc neprověřila a u nás se sype normálně inertem takže jedině se zástěrkama. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zwan Vloženo 2. Duben 2020 Sdílet Vloženo 2. Duben 2020 No problem je ze ony jsou spise symbolicke ne tak jako kdysy ale porad lespi nez nic... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdepel Vloženo 2. Duben 2020 Autor Sdílet Vloženo 2. Duben 2020 Kallathe, díky za foto. Předpokládám, že ta barva je modrá titan. Mám ji také a ty lapače nevypadají špatně. Jak budu přezouvat, tak je zkusím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kallath Vloženo 2. Duben 2020 Sdílet Vloženo 2. Duben 2020 jj modrá titan, na těch fotkách vypadá tmavší než ve skutečnosti ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xkriza Vloženo 2. Duben 2020 Sdílet Vloženo 2. Duben 2020 Lapače na autě vypadají dobře,jsou menší,tak nejsou tak videt.Po dešti bylo auto hodně špinavý,s lapači je to o něco lepší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
griveous Vloženo 2. Duben 2020 Sdílet Vloženo 2. Duben 2020 Musejí se lapače nějak podlepovat nebo něco podobného aby nedrhly o lak ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thomas_b_b Vloženo 3. Duben 2020 Sdílet Vloženo 3. Duben 2020 Díky za foto, opravdu nevypadají špatně na autě, asi to jsou originál výrobky. Jaká byla cena? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kallath Vloženo 3. Duben 2020 Sdílet Vloženo 3. Duben 2020 bral jsem je z skoda-dily.cz , přední 316,-, zadní 286,-, mají je tam levněji než na eshopu škodovky nebo třeba na ob autodíly (jsou to originály samozřejmě) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kallath Vloženo 3. Duben 2020 Sdílet Vloženo 3. Duben 2020 před 10 hodinami, griveous napsal: Musejí se lapače nějak podlepovat nebo něco podobného aby nedrhly o lak ? Tak to je asi na tobě, ale myslím že to není potřeba. Není to pohyblivý díl, drží tam docela fest, ale na rovinu nedoléhají úplně až na lak zůstala tam malinká mezera. Počítám s tím že je vždy při přezouvání budu sundavat a vyčistím to pod nimi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thomas_b_b Vloženo 3. Duben 2020 Sdílet Vloženo 3. Duben 2020 Díky, za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Rušaj Vloženo 4. Duben 2020 Sdílet Vloženo 4. Duben 2020 Nekaz své auto. Mé doporučení. Špinavé bude i tak. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olgojchorchoj Vloženo 7. Duben 2020 Sdílet Vloženo 7. Duben 2020 Že by se to méně špinilo to tedy nepozoruju, ale mám jiný důvod proč přední lapače a to je ten, že bydlím v CHKO a zde se nesní solit, tudíž se sype kamennou drtí. U mého auta po jedné zimě jsem měl 30 cm prahů otlučených až na plech a ďubky až ke klice zadních dveří včetně zadního nadkolí. Přední vypadaj dobře, zadní jsem nedával, tam je všude plast, uvidím teď o víkendu až dám auto na zdviž při přezouvání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaca Vloženo 9. Duben 2020 Sdílet Vloženo 9. Duben 2020 Přední něco pochytají(kola hází špínu-kamínky na spodek,bok auta),to je plus, zadní nevím,jen efekt,navíc směrem do středu auta zástěrky asi o dva centimetry přesahují přes pneumatiky(šíře 215),to je mínus .Mám oboje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikoho Vloženo 9. Červen 2020 Sdílet Vloženo 9. Červen 2020 Ja osobne doporučujem tiež zásterky na poslednom aute čo som mal peugeot 308SW som nemal a bolo to vidieť aj na zadných blatníkoch a akam siahala špina a kamene kde búchali. Teraz si to dávam hneď od novoty ako auto príde. Už ich mám kúpené ako aj zadnú lištu na nárazník pri kufry. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Rušaj Vloženo 10. Červen 2020 Sdílet Vloženo 10. Červen 2020 Tak pak vyfoť kam saha špína a kde je to obouchané. O kolik cm se to posunulo. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peculex Vloženo 4. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2020 Já taky namontoval přední i zadní a je to, jak říkají ostatní o něco lepší a nevypadá to ani nějak zvlášť škaredě. Spíš se bojím toho, že se u těch předních bude v té škvíře mezi zástěrkou, blatníkem a prahem držet v zimě slaná voda a pak rezavět. U zadních to neva, tam je to plast na plast 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Rušaj Vloženo 6. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2020 Proto zástěrky nebrat. Jednak jsou malé a auto bude zasrané stejně a pak vypadají hrozně. Jediná omluva pro zástěrky je, když někdo jezdí tam, kde vesměs sypou štěrkem. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 6. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2020 V 4. 12. 2020 na 19:45, Peculex napsal: Já taky namontoval přední i zadní a je to, jak říkají ostatní o něco lepší a nevypadá to ani nějak zvlášť škaredě. Spíš se bojím toho, že se u těch předních bude v té škvíře mezi zástěrkou, blatníkem a prahem držet v zimě slaná voda a pak rezavět. U zadních to neva, tam je to plast na plast Pěkně se tam šoupou ty ostré kamínky sem a tam, pořád vlhko... Po měsíci jsem to okamžitě sundal a nechal jen zadní. U firemních aut bez zástěr mám 150 tis km za 3 roky a prahy dobrý, ale jezdím v Praze. Tam kde sypou kamínky asi nutnost. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 6. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2020 Ona normální zima už dlouho nebyla, slaná voda ve škvíře někomu vadí a kila slaných sraček na prazích ne? U nás jednou sypali inert takové kvality, že půl okresu stálo s defektama, jak dopadly asi plechy. Zástěrky nejsou pro estetické pozéry. Mám zástěrky i na 11 let staré O1 s pověstnou kapsou, která některým vyrezla. Jezdil jsem cca 6 let 350km do Prahy po vysolené D1 a při mytí ro jen přetáhnu vapkou a nic nerezne. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas F Vloženo 6. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2020 Nevím jak v případě Kamiqu, ale třeba u druhého Superbu ty malé lapače sice nějak zázračně nesnížily znečištění spodku, ale - pokud jede člověk dlouho sněhem, tak většina břečky zůstala pouze na lapačích. Tzn. před vjezdem do garáže stačilo jednou lehce koupnout u každého kola a vyřešeno. Bez nich byl vždy sníh pomalu pod celým prahem - a následně i pod celým autem. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 6. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2020 (editace) Sračky na prahu mi opravdu nevadí, neboť pusobí jako izolace před kamenným posypem a ty zástěrky to množství co se tam přilepí stejně zásadně neovlivní. Než vjedu do nevytápěné garáže, tak to citlivě okopu a zbytek odtaje do kanálku a druhý den mám auto zase krásné :-) Navíc kdykoliv juknu na práh, vídím co se děje a nemusím být v šoku, když po roce odehnu plastovou zástěrku. Je to tady pořád dokola, ať si každý dělá se svým autem co chce :-). Mě stačí zadní kvuli ohleduplnosti k ostatním, ale stejně mi přijde jejích význam zanedbatelný. Editováno: 6. Prosinec 2020, autor: Čečulák 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.