Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Prorezavění uznají SkodaAuto pouze pokud jsi byl na všech stanovených prohlídkách v AutorizovanémServisu. Obzvláště pokud poslední, nebo několik prohlídek po ukončení běžné záruky bylo provedeno mimo AutorizovanyServis, bude uznání záruky na prorezavění záležet pouze na dobré vůli AS a SA , tedy dost na štěstí. To je na základě ověřených zkušeností.

Vloženo

Tak to by jsi asi měl být v pohodě.

Třeba před 4mi lety mi nakonec neuznali výrobní vadu čistě vnitřní koroze celého boku přední kapoty, protože jsem nebyl po skončení záruky na prohlídkách u Autorizovaného servisu, ale soukromě u kolegy co tam dělá. Nebyl jsem jediný případ .

Vloženo

Otazkou ale je,preco si to ty,akebo predchadzajuci majitel nechal prist az dotohoto stadia?Ved pociatok musel byt vytvidiet uz ovela skor.Otazka ale aj bude,ci to uz nahodou nebolo opravovane predtym,pripadne opravovane mimo Skodovky,pripadne nedodrzanim techn postupu opravy.

Vloženo

Dovoz z ciziny nevadí, důležitý je pravidelný servis v autorizáku. Řešil jsem kdysi na OII z Rakouska rez po 5.letech (5-té dveře), naštěstí úspěšně. Bohužel jestli bylo auto myté často v myčce a budou tam vidět "škrábance" v laku můžou se cukat, že jde o povrchovou rez a na tu se záruka proti prorezivění nevztahuje. Kdysi jsem s nimi docela kvůli tomu bojoval. Ale třeba s tím problém mít nebudeš, důležité je nenechat se odbýt.

Vloženo

Jim staci kdyz tam bude jeden tukanecek treba od kaminku a hnrd je reklamace zamitnuta. Ted sem resil puchyre na 5tych dverich. Kdyz sem sundal drzak spz tak na me vykoukli tak hned na rekamaci a byla na puchyrku sotva viditelna tecka a ze je to na zapricineno pusobenim vnejsich vlivu (kaminky atd ) a ze na to je jen 3 roky 

Vloženo

@ČudlR to jsem s nimi řešil skoro měsíc. Vryp byl na jednom puchýři a na dalším už ne a to byly dál od sebe. Přijeli to posoudit i technici ze ŠA. Nakonec se před nimi sundalo osvětlení SPZ a tam to bylo uvnitř krásně rezavé, takže mi uznaly výměnu celých 5-tých dveří. Je teda pravda, že v té době byla záruka na lak ještě 6 let.

Vloženo

Ono ale ...cim viac pozeram na tie foto,tym viac mam dojem,ze to bolo uz opravovane,lakovane.Zaruka na prehrdzavenie je stale 12 rokov,ale to musi byt prehrdzavene cez plech smerom zvnutra von,takze ziadne vonkajsie poskodenie,ze tukanec od kamena,skrabanec a podobne.

Vloženo

Neměří se jen lak, mají zvětšovací sondu-kameru se kterou jedou nad těmi puchýři a vidí i sebemenší škrábanec a ťukanec v laku. Tím se právě potvrdí povrchové poškození laku.

Vloženo

No s tou sondou nevim, ale technik se rozmejslel jestli to ma vyfoti telefonem nebo tim jejich tabletem. Kazdopadne me to sejri pac ty mista kde jsou puchejre byli celejch 5 let schovany pod drzakem spz a ted sem je nasel nahodou kdyz sem je sundaval

• o 6 měsíců později...
Vloženo

Mám dotaz na korozi u střechy. Uvažuju o koupi Superba 3 z druhé ruky, ale na střeše má tři zkorodované vrypy (jeden příkládám), auto má taky panoramu. Jaký je nejlepší způsob opravy, a má smysl vůbec auto s tímhle problémem kupovat?

20210123_112442.jpg

Vloženo

Díky. Taky si myslím, že je to od kamínků. Jaká je ale pravděpodobnost, že i po přelakování se tam ta rez objeví znovu? Chápu, že pozink se jen přelakováním neobnoví, ale nemám tušení, jak moc to vadí.

Vloženo

Kdyz tak na to koukam tak jestli uz to nebylo.nekdy lakovany. Ta co je niz vypada jako i prasknuty lak s kytem. Chtelo by to zmerit tloustku laku jestli uz to nebylo nekdy opravovany

Vloženo

To nebude lakovane mam to same a mam origo kapotu to je plnic podle me nebo co tam davaj 

jinak kdyz to nekde udela dobre tak se tohle neobjevi jak tu pise je to povrch zanedbanej 

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Dobrý večer,

reklamace konečně vyřízena, nakonec jsem hradil 20% z ceny opravy což je cca 6000kč. Nechal jsem rovnou vyměnit i čelní sklo které vyšlo na 14000kč. Střechu jenom odbrousili, nějak ochránili a lakovali, nové těsnění a komplet montáž. Takže úspěšné :)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...