Nohab Vloženo 22. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 Rotex jsou levne cinske gumy. Ale darovanemu koni... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pitrs78 Vloženo 22. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 ..... na zuby nekoukej, ale osobně bych si čínu na auto nedal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 22. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 Když tam dáš 165/70 R14, budou méně cítit díry na silnici. Já tam mám osobně 185/60 R14 a ten rozdíl oproti 195 je znát. Pravděpodbně budeš mít i menší spotřebu. S timhle rozhodne nesouhlasim! 165ky sem mel na Felicii a kdyz projedu stejnou trasu s 205 a nebo 195, tak je jizda mnohem klidnejsi, protoze kolo nespadne do tolika der - jednoduse klesa pocet tech, ktery sou vetsi nez kolo a kolo jich tolik nevymete. Ubyva tim hluku i razu. Zmenou na zimni a zuzenim o 1cm spolu se zvysenim profilu se zmenily jediny dve veci - auto se na hrbolech vic houpe a jakoby o trochu pribyly diry... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nohab Vloženo 22. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 jenže porovnáváš jízdu ve Feldě a teď v Room. Takže to je k ničemu.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fan!s Vloženo 22. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 Tak já jsem obul, jak na FII tak na Roomstra, zimní 195/55 R15 Barum Polaris 2. V ničem jsem zatím nenašel problém, vzhledově to vypadá určitě lépe, než 185/55 R15. Sněhové řetězy také mám, je to velikost č.67. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 22. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 (editace) Tady nejde o zmenu v aute, mluvim o tom, ze ROZDIL 4cm je natolik dostatecny, aby auto velke mnozstvi der PREJELO a ne PROJELO (tzn. cely do ni spadlo se vsema nasledkama) - uz sem to podal srozumitelneji? Editováno: 23. Listopad 2008, autor: Blacky Mistni uklizec uklidil tvuj bordel! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrmobil Vloženo 22. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2008 Tak já jsem obul, jak na FII tak na Roomstra, zimní 195/55 R15 Barum Polaris 2. V ničem jsem zatím nenašel problém, vzhledově to vypadá určitě lépe, než 185/55 R15. Sněhové řetězy také mám, je to velikost č.67. teoreticky problém máš, nechci být teda akurátní, ale na 195/55 R15 podle papírů nelze dát řetězy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MojeJá Vloženo 23. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2008 (editace) Když koukám z okna, tak asi jdu s křížkem po funuse. Ale narazil jsem na obchod, kde jsou celkem fajn ceny http://www.barum-pneu.cz/kompletace.php?se...p;x=40&y=11 Zrovna jsem objednal komplet s UG7+ 165/70 R14, tak pak napíšu jak to dopadlo ... Editováno: 23. Listopad 2008, autor: MojeJá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miro 2 Vloženo 24. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2008 S timhle rozhodne nesouhlasim! 165ky sem mel na Felicii a kdyz projedu stejnou trasu s 205 a nebo 195, tak je jizda mnohem klidnejsi, protoze kolo nespadne do tolika der - jednoduse klesa pocet tech, ktery sou vetsi nez kolo a kolo jich tolik nevymete. Ubyva tim hluku i razu. Zmenou na zimni a zuzenim o 1cm spolu se zvysenim profilu se zmenily jediny dve veci - auto se na hrbolech vic houpe a jakoby o trochu pribyly diry... Já mám osobně zkušenost, že s větším profilem Ti stejné auto přijde krapec měkčí. Máš recht ohledně velikosti disku 15 nebo 14, ale těch děr, kde Ti 14 zapadne a 15 ne zas tolik na silnici nebude. Většinou si vylámeš zuby s oběma. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zouma Vloženo 25. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2008 Máte někdo zkušenosti s pneumatikou Firestone Winterhawk 2? Ano ty nejlepší:-) FireStone WinterHawk 2 R14 185/65 nejlepší zimák na kterým sem kdy jezdil. S nima sem na si na svýá starý ospojlerovaný Fabii hrál i na sněžnej pluh a OK, vyjel jsem tam kde Polaris, Debica a ostatní selhali:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zouma Vloženo 25. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2008 Hoj lidi, sice sem to tu celý pročet a očividně zjistil že mohu obout na Škodu Fabii 2 1.2 HTP 51kW zimní pneu 195/50 R15, ale jelikož nemám přístup k velkému techničáku tak se nemůžu přesvědčit, jak to tam s tímto rozměrem je:-( Nevíte někdo estli to má tadle Fabka v techničáku? Dokonce sem volal i na zákaznický centrum škoda (marně) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 25. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2008 (editace) V techničáku je rozměr 195/55 R15 , 195/50 R15 tam není,. Editováno: 25. Listopad 2008, autor: HjM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zouma Vloženo 25. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2008 (editace) Hm, já už je objednal:-) Tak to hold budou muset tuhle zimu přežít na autě:-) Editováno: 25. Listopad 2008, autor: Blacky Pravidla rikaji - necituj posledni prispevek! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martyx Vloženo 26. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 Když koukám z okna, tak asi jdu s křížkem po funuse. Ale narazil jsem na obchod, kde jsou celkem fajn ceny http://www.barum-pneu.cz/kompletace.php?se...p;x=40&y=11Zrovna jsem objednal komplet s UG7+ 165/70 R14, tak pak napíšu jak to dopadlo ... tak tam jsem taky objednaval zimaky UG7 ale na 195/55 R15. Retezy jsem taky resil, sice v technicaku pisou, ze tam nejdou snehove retezy, ale myslim, ze pokud bude nejhur, tak je tam muzu dat. Jedna se jen o rozdil sire pneu (185 lze se snehovymi retezy, 195 ne), ale mista tam je dost a pri opatrne jizde by to melo byt OK. Podle vyjadreni skodovky, kdyz jsem to zjistoval, tak me to spis prislo, ze se jen skodovka kreje zada: "při použití sněhových řetězů musí být zajištěno, aby v žádném případě (tzn. nejen při běžné jízdě, ale např. i při max. propérování ) nedošlo ke kolizi řetězů s karoserií či podvozkovými díly. Z těchto důvodů jsou v TP vozidla uvedeny rozměry kol, které splňují veškeré požadavky pro montáž sněhových řetězů dle katalogu originálního příslušenství Škoda a pokud tyto požadavky nesplňují, je právě u konkrétního rozměru kola uvedena informace „nelze se sněhovými řetězy“." ...toto mi odpovedeli na muj dotaz. Nepocitam, ze budu nejak pravidelne jezdit se snehovymi retezy a nechtel jsem z 205 prechazet az na 185...pride mi, ze ten rozdil by uz byl velkej... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrmobil Vloženo 26. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 tak já si myslím, že ti Škoda odpověděla korektně, úplně a přesně .... krytím zad bych to nenazýval.. nebo si snad očekával, že ti napíše, ať si je tam klidně dáš i s řetězy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martyx Vloženo 26. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 ja nerikam, ze odpovedela nekorektne...neocekaval jsem, ze mi napise, at si je tam klidne dam...me zajimal duvod Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanKo Vloženo 26. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2008 myslim ze je to celkom logicky a rozumny dovod. co ty na to? Aj ked retaze pouzivas mozno raz za rok a to na useku dlhom 100m. Nikdy clovek nevie co sa moze prihodit... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 27. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2008 UG7 uz sou i 195/55 R15? to sou performance ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jancoSV Vloženo 28. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2008 ano su to performance, ja ich mam na aute, UG7 v rozmeru 195/55/R15 som nikde nenasiel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martyx Vloženo 2. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2008 jj, jasně, to jsem napsal blbě, v tomhle rozměru to jsou Performance... Už na nich pár týdnu jezdím, a musím je pochválit, jsou krásně tichý. Na comfort jsou vynikající, a na sněhu, co tady na pár dnů napadl, krásně vedou. Uvídíme v horách, jestli se tam někdy dostanu. No ty řetězy jsou na zváženou, ale podle mě i na ty 195 půjdou. Ale jak mi napsali, asi při maximální zátěži a propérování je nebezpečí. Tak je raději nedávají do TP. Je to rozdíl 1cm, ale když tam schválí pneu 205/16, tak pneu 195/15 s řetězama se tam určitě vejde. A na ráfek 15 řetězy můžou být. Tak si myslím, že to bude v pohodě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrmobil Vloženo 2. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2008 Je to rozdíl 1cm, ale když tam schválí pneu 205/16, tak pneu 195/15 s řetězama se tam určitě vejde. A na ráfek 15 řetězy můžou být. Tak si myslím, že to bude v pohodě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lumirnavrat Vloženo 2. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2008 (editace) Takze takhle dopadla v padek moje zadni zimni pneu u spolujezdce: Stalo se na D11 na cca 60 km pred Prahou. Rychlost cca 120-130km. Asi 5-10 km predtim jsem slysel vetsi hukot. Mel jsem zato, ze se jedna o jiny povrh, jelikoz na betonu hlucnejsi nez na asfaltu. Zniceho nic tlumena rana. Nevybavuji si nejakou vyraznejsi anomalii ve smeru jizdy, i kdyz pritelkyne rika, ze to trosku zamavalo a vybocilo ze smeru. Okamzite zastaveni ke krajnici a vymena. (Baterka mi fakt v tech 19 hod chybela:() Dojezd na letni rezervu cca 70 km do Prahy. ----------- Predem musim podekovat servisu Barum na Smichove u nadrazi, ze me i bez objednani nakonec vzali. Protoze prvni jejich odpoved byla ze mi novou pneu prodaji, ale nenamontuji, ze nejsem objednany. Po chvili presvedcovani a vysvetleni, ze vazne neminim jet domu 400 km na rezerve a cekani cca 1hod. mu to vymenili v dobe mezi 2. zakazniky. Bohuzel jsem je potrapil, jelikoz sundat ty zbytky dalo zabrat a nakonec pomohla az rozbrusovacka (velmi opatrne aby se neskrabl disk). ------- P.S. pokud moderator najde lepsi umisteni klidne muze premistit. Me lepsi zatim nenapadlo:( Editováno: 2. Prosinec 2008, autor: lumirnavrat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 3. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2008 no ty voe. To je masakr. Stesti ze to byla zadni. Vepredu by to byla vetsi legranda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Vloženo 3. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2008 Tak ta pneu je masakr.....hlavně že se nic nestalo...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanKo Vloženo 3. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2008 Lumirnavrat, ty si nemal kontrolu tlaku v pneu, co? By ma zaujimalo ci by nieco stihol zahlasit... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.