thejohndoe Vloženo 31. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2020 (editace) Ahoj, mohl by mi někdo poradit jakou si koupit sadu žárovek? Mám LED tlumené + žárovku dálkové a vypadá to, že prosvětlovací světla do zatáčky jsou stejná jako mlhová. Koukám u škody, na výběr je víc sad. Zaujala mě ta ve které jsou nějaké divné věci, zakroužkováno na foto kterou přikládám - co to je? V manuálu jsem seznam nenašel. A druhá věc, předpokládám, že ta dálková jsou H7. Vešla by se tam LED žárovka Ssram co na sobě má vzadu chladič? Viz obrázek Dík moc John Editováno: 31. Srpen 2020, autor: thejohndoe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kuchar7 Vloženo 31. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2020 To zakroužkovaný jsou pojistky. LED tam nepatří, tak je tam nedávej. Pokud s tím chceš jezdit jen po louce, tak klidně. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 1. Září 2020 Sdílet Vloženo 1. Září 2020 LEDky do předních světel nepatří! Nikdo s nimi nepočítal při konstrukci toho světlometu -> chudáci ti, co tě potkají. Dej tam homologované "klasické" žárovky nebo jezdi maximálně po zahradě. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wazi Vloženo 1. Září 2020 Sdílet Vloženo 1. Září 2020 Zeptám se - proč je chceš měnit? Jak už tu padlo - ledky tam nepatří, tak je tam nedávej, ještě někoho ohrozíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thejohndoe Vloženo 1. Září 2020 Autor Sdílet Vloženo 1. Září 2020 před 9 hodinami, LiveBomb napsal: LEDky do předních světel nepatří! Nikdo s nimi nepočítal při konstrukci toho světlometu -> chudáci ti, co tě potkají. ... Teď nechci dělat chytráka, ale čistě prakticky, bavíme se o dálkových světlech. Ani policajti, ani protijedoucí je svítit neuvidí, protože se prostě na protijedoucí auta dálkovýma nesvítí (aspoň já to teda nedělám). Tak nevím proč by měli být ti co mě potkají chudáci? 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FannanekH Vloženo 1. Září 2020 Sdílet Vloženo 1. Září 2020 protože by se to dělat nemělo, ale děje se to pořád Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 3. Září 2020 Sdílet Vloženo 3. Září 2020 (editace) Protože když to svítí tak jinak a jinam než by mělo A navíc nevěřím, že máš takovou skvělou reakční dobu a věnuješ se plně jen řízení, že na tebe nikdy nikdo neproblikl - tedy pokud nemáš HBA. Editováno: 3. Září 2020, autor: LiveBomb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin MB Vloženo 7. Září 2020 Sdílet Vloženo 7. Září 2020 som odporca týchto neschvalenych nahrad, ale autor témy ma pravdu. to ze s tým budem svietiť o polnoci niekde na prázdnej okresnej ceste lemovanej lesom nikoho neohrozí. a tiež nad tými ziarovkami rozmýšľam, tak sem s tipmi!! ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thejohndoe Vloženo 8. Září 2020 Autor Sdílet Vloženo 8. Září 2020 Nakonec počkám, sice by mi bylo jedno čim budu srnky oslňovat, ale je to zbytečně drahá sranda a kdo ví jestli to neni jen chyták na peníze. Zajímavé je, že ty LED vlastně ani moc nesvítí. Když koukám u zeleného skřeta tak průměrná Osram H7 má svítivost kolem 1500lm, se zvýšenou svítivostí klidně 1950lm a tyhle led "OSRAM Ledriving HL H7 LED PX26D" 1210lm. A pak je otázkou záruka. Osram sice dává 5 let, ale u skřeta chytře píšou "životnost 1 měsíc" - to je lumpárna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ladacz Vloženo 25. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2020 Ahoj, prosím, jak dopal život s LED? Nějaké dojmy, atd? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 25. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2020 Ta osram ma mozno 1210lm, ale nie te "cinske lm", kde svietivost 10000lm nie je v reale ani 1000. Co sa tych osram tyka. V nemecku sa mozu legalne tie osramy davat miesto halogenov a mozu s tym jazdit po celej eu. https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/budiz-svetlo-v-nemecku-lze-legalne-nahradit-halogenovou-auto/r~b2767fac0ebe11ebb408ac1f6b220ee8/ Svokor kupil dake cinske do superba. Hroza v tej parabole, nema to tienenie hore ako osram. Ale vraj mu nikneblika zatial.ale bez tak zvazuje tie osramy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thejohndoe Vloženo 3. Prosinec 2020 Autor Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2020 Je že já nesrovnávám "čínské lm". U stejného výrobce ty led svítí míň než obyč. Zdroj informace obchod u zeleného skřeta. OSRAM H7 Original, 12V, 55W, PX26d 1500lm OSRAM CoolBlue Intense H7 55W PX26d 1500lm OSRAM Ledriving HL H7 LED PX26D 1210lm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xegiie Vloženo 3. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2020 (editace) do dálkových to za mě nevadí, legislativně je to samozřejmě špatně. a ti co se tu ohání automatikou, bych vám přál proti té vaší automatice jezdit, 3x mě to nabliká do očí, než se to zhasne, obzvlášť mi to přijde od bmw a až to zhasne tak už se míjíme, toto kdo schválil bych nakopal do koulí četl jsem diskuzi tuším na idnes, kde lidi co to mají, sami píšou že vidí, že oslňují a že by už dávno manuálně vypnuli .. hnus Editováno: 3. Prosinec 2020, autor: Xegiie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 4. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2020 (editace) @thejohndoe vyskúšal si ich? alebo na základe čoho si usúdil, že svietia menej? ja mám reálne skúsenosti. svokor kupoval čínske do superba. po týždni kúpil osramy a je to rozdiel. čínske vôbec nič netienili, proste svietilo to ako kolotoč všade. osramy majú tienenie a lúč je koncetrovaný na vozovku. A zase uvedomme si čo je reálne 10000lm. A čo 1500. A od halogénov to svieti lepšie. Najdôležiitejšie to, že tie osramy neoslňujú, nesvietia do kabíny protiidúcich a to tienenie reálne funguje. Je vidieť krásnu čiaru na stene. A intenzita je o trochu slabšia ako full led na scale. Včera sme to pozerali na stene domu a porovnávali. Je každého voľba čosi kto tam dá. Ale i svokor uznal, že tá čína boli vyhodené peniaze. Roky som používal x treme vision, racing vision a mal som i osram night brakery. Jednoznacne z halogenov vitazil extreme vision. Night breaker vydrzal tak pol roka cca 25-30t km. Led isto vydrzia viac. A je na ne zaruka 5rokov. Editováno: 4. Prosinec 2020, autor: csabac Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luki52 Vloženo 27. Února Sdílet Vloženo 27. Února (editace) Nebudem zakladať novú tému, ale čo ste dali namiesto klasických H7 v diaľkových svetlách? Premýšľam dať klasické H7 Osram NB +200%. Dávali ste aj LED alebo len klasické H7. Editováno: 27. Února, autor: luki52 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.