Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Ahoj,

Oktávka 4. generace má prostřední výdechy klimatizace na palubce posunutý hodně dolů. Osobně to považuju za velký knock-out praktičnosti na úkor vzhledu a umístění displeje do horní části palubovky. Ale hodnotím to zatím jen z fotek.

Jaké jsou vaše praktické zkušenosti? Myslím ty z vás, kteří v O IV pravidelně jezdí.

Dají se tyhle výdechy nastavit tak, aby chlad / teplo nešly přímo na ruku položenou na středové opěrce, případně na trup? Bohužel nesnesu, když na mě v autě fouká studený vzduch.

A jak jste si zvykli na nutnost ovládat teplotu několika kliknutími v menu namísto intuitivního pootočení fyzického ovladače?

Děkuji za reálné zkušenosti.

dz7-9099.jpg

Editováno: , autor: Bubaq
Vloženo

Ahoj, mám je nasměrovaně úplně nahoru a těsně před zavřením, taky to nesnáším když to fouká přímo na mě bo mě začne hned v krku bolet?

Všechno je o zvyku...kupodivu Laura todle zvládne na 1ku když ji reknu kolik chci nastavit?

• o 2 týdny později...
Vloženo

1. Mrzne mi ruka

2. i mirny rezim se obcas zblazni... takze nekoukam na silnici a klikam abych klimu vypnul ( normalne mam nastaveno 22.5 v auto rezimu) 

celkove je reseni klimy naprd. Rano nasednes, chces pustit vyhrivani skla ale nejdriv si musis pockat nez to nabehne.... za me rozhodne palec dolu. 

Vloženo
V 4. 9. 2020 na 10:15, Bubaq napsal:

Ahoj,

Oktávka 4. generace má prostřední výdechy klimatizace na palubce posunutý hodně dolů. Osobně to považuju za velký knock-out praktičnosti na úkor vzhledu a umístění displeje do horní části palubovky. Ale hodnotím to zatím jen z fotek.

Jaké jsou vaše praktické zkušenosti? Myslím ty z vás, kteří v O IV pravidelně jezdí.

Dají se tyhle výdechy nastavit tak, aby chlad / teplo nešly přímo na ruku položenou na středové opěrce, případně na trup? Bohužel nesnesu, když na mě v autě fouká studený vzduch.

A jak jste si zvykli na nutnost ovládat teplotu několika kliknutími v menu namísto intuitivního pootočení fyzického ovladače?

Děkuji za reálné zkušenosti.

dz7-9099.jpg

Pří nastavení nahoru to je celkem v pohodě. Nyní, kdy se začíná ráno topit to je naopak docela příjemné.

• o 2 týdny později...
Vloženo

Tu ale asi zalezi, ake vyhrievanie skla je na mysli. Ci klasicke cez kurenie, alebo vyhrievane celne sklo. V scale vyhrievane celne sklo zapina aj v zime automaticky. Tiez pri zahmlievani celneho skla nezavisle od rocneho obdobia, ak nie je zapnuta AC. V pripade ak je zapnuta AC, tak odhmlieva celne sklo cez nu. Vidiet to v zapnutych spotrebicoch.

Vloženo

Mám ty výdechy otočený nahoru a žádný větší problém ani na automat. To předchozí auto mě vyloženě štvalo na automat i manuální nastavení. 

• o 4 týdny později...
Vloženo

Ahoj, když zde již zmiňujete elektrické vyhřívání skla. Chtěl bych se zeptat jak je u nové Octavie řešeno? Stále jsou zde viditelné drobné vlákna nebo už je to nějaká folie? Díky

• o 2 měsíce později...
  • o 2 týdny později...
Vloženo
V 4. 9. 2020 na 14:18, RDMBR napsal:

Ahoj, mám je nasměrovaně úplně nahoru a těsně před zavřením, taky to nesnáším když to fouká přímo na mě bo mě začne hned v krku bolet?

Všechno je o zvyku...kupodivu Laura todle zvládne na 1ku když ji reknu kolik chci nastavit?

Laura umí ovládat teplotu v autě? Jak? Včera jsem převzal O4 po O3 je to co šlo jednoduše tak teď složitě hledám v displeji.. za jízdy lahůdka :) Manželka nezvládne ani zapnout rozmrazování předního skla

Vloženo

A jak Laura pozna, jak moc chladno mi je? Jestli chci pridat pul stupne ci dva? Jestli chci pridat jen pro spolujezdce nebo v celem aute?

To zruseni manualni kontroly otocnym ovladacem je spatne.

Vloženo

Jasně že zvládnu a zvyknu si :-). Ale je to prostě zhoršení ovladatelnosti a bezpečnosti, byť ne nijak zásadní. Na knoflík se vůbec nemusím dívat. Šáhnu a pootočím. To u displeje neplatí.

Jako rozumím velmi dobře snaze jít s dobou, mít ovládání auta atraktivní a moderní a mám dnešní všemožný vychytávky rád. Ale v tomhle konkrétním případě by méně bylo rozhodně více.

Vloženo
před 2 hodinami, Bubaq napsal:

A jak Laura pozna, jak moc chladno mi je? Jestli chci pridat pul stupne ci dva? Jestli chci pridat jen pro spolujezdce nebo v celem aute?

To zruseni manualni kontroly otocnym ovladacem je spatne.

.... když řekneš přítelkyni/manželce že ti je zima, tak pozná na kolik má nastavit klimatizaci? Zase nepřeháněj..

Já souhlasím s tím, že mechanické tlačítko nebo kolečko bylo jednodušší pro řidiče, protože sáhneš a nastavíš, ale dokážeš si představit, jak by interiér vypadal, kdyby si měl mít na všechno tlačítko a kolečko? Doba jde dopředu a tím, že máš v infotainmentu strašně moc věcí, tak je jednoduše musíš dát na displej a ten displej funguje na dotek. 

Nemá to jenom Škodovka, mají to i další automobilky. Chce to brát objektivně, jsou prostě věci, které nezměníme. Jasně, mohla tam zůstat teplota na kolečku, ale to by každý chtěl nějaké kolečko a tlačítko na své oblíbené funkce... 

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...