Bubaq Vloženo 4. Září 2020 Sdílet Vloženo 4. Září 2020 (editace) Ahoj, Oktávka 4. generace má prostřední výdechy klimatizace na palubce posunutý hodně dolů. Osobně to považuju za velký knock-out praktičnosti na úkor vzhledu a umístění displeje do horní části palubovky. Ale hodnotím to zatím jen z fotek. Jaké jsou vaše praktické zkušenosti? Myslím ty z vás, kteří v O IV pravidelně jezdí. Dají se tyhle výdechy nastavit tak, aby chlad / teplo nešly přímo na ruku položenou na středové opěrce, případně na trup? Bohužel nesnesu, když na mě v autě fouká studený vzduch. A jak jste si zvykli na nutnost ovládat teplotu několika kliknutími v menu namísto intuitivního pootočení fyzického ovladače? Děkuji za reálné zkušenosti. Editováno: 4. Září 2020, autor: Bubaq Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RDMBR Vloženo 4. Září 2020 Sdílet Vloženo 4. Září 2020 Ahoj, mám je nasměrovaně úplně nahoru a těsně před zavřením, taky to nesnáším když to fouká přímo na mě bo mě začne hned v krku bolet? Všechno je o zvyku...kupodivu Laura todle zvládne na 1ku když ji reknu kolik chci nastavit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Emil-Z Vloženo 6. Září 2020 Sdílet Vloženo 6. Září 2020 Jedině automat, jinak Vám zamrzne ruka... ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Georgius Vloženo 19. Září 2020 Sdílet Vloženo 19. Září 2020 1. Mrzne mi ruka 2. i mirny rezim se obcas zblazni... takze nekoukam na silnici a klikam abych klimu vypnul ( normalne mam nastaveno 22.5 v auto rezimu) celkove je reseni klimy naprd. Rano nasednes, chces pustit vyhrivani skla ale nejdriv si musis pockat nez to nabehne.... za me rozhodne palec dolu. 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fri@fri.cz Vloženo 26. Září 2020 Sdílet Vloženo 26. Září 2020 V 4. 9. 2020 na 10:15, Bubaq napsal: Ahoj, Oktávka 4. generace má prostřední výdechy klimatizace na palubce posunutý hodně dolů. Osobně to považuju za velký knock-out praktičnosti na úkor vzhledu a umístění displeje do horní části palubovky. Ale hodnotím to zatím jen z fotek. Jaké jsou vaše praktické zkušenosti? Myslím ty z vás, kteří v O IV pravidelně jezdí. Dají se tyhle výdechy nastavit tak, aby chlad / teplo nešly přímo na ruku položenou na středové opěrce, případně na trup? Bohužel nesnesu, když na mě v autě fouká studený vzduch. A jak jste si zvykli na nutnost ovládat teplotu několika kliknutími v menu namísto intuitivního pootočení fyzického ovladače? Děkuji za reálné zkušenosti. Pří nastavení nahoru to je celkem v pohodě. Nyní, kdy se začíná ráno topit to je naopak docela příjemné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kolacek12 Vloženo 9. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 9. Říjen 2020 @GeorgiusA nejde nastavit automatické vyhřívání předního skla v infotainmentu? U mě ve Scale to mám v zimě nastavené, než bych čekal, až naběhne infotainment. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Georgius Vloženo 11. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2020 @Kolacek12 jj, už jsem to taky v menu objevil, že to je dle teploty, jen mi jaksi chybí ta teplota kdy se to spíná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 12. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2020 v O4 je nekde nastavení vyhřívání předního skla ? .) to beru .. je tam automatické vyhřívání volantu, sedaček ... přední sklo jsem neviděl ... ehm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr.podzimek Vloženo 12. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2020 Koukni v manuálu na "Vyhřívání skla". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 12. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2020 Díky... Hmmm... ale podle popisu manualu se to zapina pri vlhkosti (kvuli zamlzeni) ... o tom, ze by se to automaticky zaplo v zime... ani slovo :( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dixik2 Vloženo 13. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2020 Uplně naspodu.Viz obrázek: 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 13. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2020 jj, jak rikam, nasel jsem. ale i podle toho, co je v infotainmentu to bohuzel nezapne vyhrivani na zaklade teploty na zacatku jizdy, ale jen pri recirkulaci vzduchu apod za jizdy :( 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 19. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2020 Tu ale asi zalezi, ake vyhrievanie skla je na mysli. Ci klasicke cez kurenie, alebo vyhrievane celne sklo. V scale vyhrievane celne sklo zapina aj v zime automaticky. Tiez pri zahmlievani celneho skla nezavisle od rocneho obdobia, ak nie je zapnuta AC. V pripade ak je zapnuta AC, tak odhmlieva celne sklo cez nu. Vidiet to v zapnutych spotrebicoch. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ran9 Vloženo 23. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2020 Mám ty výdechy otočený nahoru a žádný větší problém ani na automat. To předchozí auto mě vyloženě štvalo na automat i manuální nastavení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snap03 Vloženo 18. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2020 Ahoj, když zde již zmiňujete elektrické vyhřívání skla. Chtěl bych se zeptat jak je u nové Octavie řešeno? Stále jsou zde viditelné drobné vlákna nebo už je to nějaká folie? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 18. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2020 Folie. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Georgius Vloženo 4. Únor 2021 Sdílet Vloženo 4. Únor 2021 Folie a za mě zklamání. Nastartuju auto, pustim předek, zadek a zrcátka a tomu předku to trvá výrazně dýl než zadku a zrcátkám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer1 Vloženo 4. Únor 2021 Sdílet Vloženo 4. Únor 2021 Mám stejnou zkušenost, na OIII byli sice vidět drátky ale rozmrazovalo to rychleji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pinkano Vloženo 16. Únor 2021 Sdílet Vloženo 16. Únor 2021 V 4. 9. 2020 na 14:18, RDMBR napsal: Ahoj, mám je nasměrovaně úplně nahoru a těsně před zavřením, taky to nesnáším když to fouká přímo na mě bo mě začne hned v krku bolet? Všechno je o zvyku...kupodivu Laura todle zvládne na 1ku když ji reknu kolik chci nastavit? Laura umí ovládat teplotu v autě? Jak? Včera jsem převzal O4 po O3 je to co šlo jednoduše tak teď složitě hledám v displeji.. za jízdy lahůdka :) Manželka nezvládne ani zapnout rozmrazování předního skla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RDMBR Vloženo 16. Únor 2021 Sdílet Vloženo 16. Únor 2021 @pinkano nastav 22 stupnu... nebo si reknes zapni vyhrev sedadla atd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlisko Vloženo 16. Únor 2021 Sdílet Vloženo 16. Únor 2021 OK Lauro - je mi zima .... a Laura přihodí pár polínek 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bubaq Vloženo 16. Únor 2021 Autor Sdílet Vloženo 16. Únor 2021 A jak Laura pozna, jak moc chladno mi je? Jestli chci pridat pul stupne ci dva? Jestli chci pridat jen pro spolujezdce nebo v celem aute? To zruseni manualni kontroly otocnym ovladacem je spatne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Habi001 Vloženo 16. Únor 2021 Sdílet Vloženo 16. Únor 2021 tak si jednoduše naklapu na displeji požadovanou teplotu. Pokud umíš ovládat dotykový telefon, tak zvládneš i tohle. To samé platí pro @pinkano Je to jen o zvyku. 4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bubaq Vloženo 16. Únor 2021 Autor Sdílet Vloženo 16. Únor 2021 Jasně že zvládnu a zvyknu si :-). Ale je to prostě zhoršení ovladatelnosti a bezpečnosti, byť ne nijak zásadní. Na knoflík se vůbec nemusím dívat. Šáhnu a pootočím. To u displeje neplatí. Jako rozumím velmi dobře snaze jít s dobou, mít ovládání auta atraktivní a moderní a mám dnešní všemožný vychytávky rád. Ale v tomhle konkrétním případě by méně bylo rozhodně více. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlisko Vloženo 16. Únor 2021 Sdílet Vloženo 16. Únor 2021 před 2 hodinami, Bubaq napsal: A jak Laura pozna, jak moc chladno mi je? Jestli chci pridat pul stupne ci dva? Jestli chci pridat jen pro spolujezdce nebo v celem aute? To zruseni manualni kontroly otocnym ovladacem je spatne. .... když řekneš přítelkyni/manželce že ti je zima, tak pozná na kolik má nastavit klimatizaci? Zase nepřeháněj.. Já souhlasím s tím, že mechanické tlačítko nebo kolečko bylo jednodušší pro řidiče, protože sáhneš a nastavíš, ale dokážeš si představit, jak by interiér vypadal, kdyby si měl mít na všechno tlačítko a kolečko? Doba jde dopředu a tím, že máš v infotainmentu strašně moc věcí, tak je jednoduše musíš dát na displej a ten displej funguje na dotek. Nemá to jenom Škodovka, mají to i další automobilky. Chce to brát objektivně, jsou prostě věci, které nezměníme. Jasně, mohla tam zůstat teplota na kolečku, ale to by každý chtěl nějaké kolečko a tlačítko na své oblíbené funkce... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.