Publikováno Září 4, 20205 r Ahoj, Oktávka 4. generace má prostřední výdechy klimatizace na palubce posunutý hodně dolů. Osobně to považuju za velký knock-out praktičnosti na úkor vzhledu a umístění displeje do horní části palubovky. Ale hodnotím to zatím jen z fotek. Jaké jsou vaše praktické zkušenosti? Myslím ty z vás, kteří v O IV pravidelně jezdí. Dají se tyhle výdechy nastavit tak, aby chlad / teplo nešly přímo na ruku položenou na středové opěrce, případně na trup? Bohužel nesnesu, když na mě v autě fouká studený vzduch. A jak jste si zvykli na nutnost ovládat teplotu několika kliknutími v menu namísto intuitivního pootočení fyzického ovladače? Děkuji za reálné zkušenosti. Upraveno Září 4, 20205 r od Bubaq
Září 4, 20205 r Ahoj, mám je nasměrovaně úplně nahoru a těsně před zavřením, taky to nesnáším když to fouká přímo na mě bo mě začne hned v krku bolet? Všechno je o zvyku...kupodivu Laura todle zvládne na 1ku když ji reknu kolik chci nastavit?
Září 19, 20204 r 1. Mrzne mi ruka 2. i mirny rezim se obcas zblazni... takze nekoukam na silnici a klikam abych klimu vypnul ( normalne mam nastaveno 22.5 v auto rezimu) celkove je reseni klimy naprd. Rano nasednes, chces pustit vyhrivani skla ale nejdriv si musis pockat nez to nabehne.... za me rozhodne palec dolu.
Září 26, 20204 r V 4. 9. 2020 na 10:15, Bubaq napsal: Ahoj, Oktávka 4. generace má prostřední výdechy klimatizace na palubce posunutý hodně dolů. Osobně to považuju za velký knock-out praktičnosti na úkor vzhledu a umístění displeje do horní části palubovky. Ale hodnotím to zatím jen z fotek. Jaké jsou vaše praktické zkušenosti? Myslím ty z vás, kteří v O IV pravidelně jezdí. Dají se tyhle výdechy nastavit tak, aby chlad / teplo nešly přímo na ruku položenou na středové opěrce, případně na trup? Bohužel nesnesu, když na mě v autě fouká studený vzduch. A jak jste si zvykli na nutnost ovládat teplotu několika kliknutími v menu namísto intuitivního pootočení fyzického ovladače? Děkuji za reálné zkušenosti. Pří nastavení nahoru to je celkem v pohodě. Nyní, kdy se začíná ráno topit to je naopak docela příjemné.
Říjen 9, 20204 r @GeorgiusA nejde nastavit automatické vyhřívání předního skla v infotainmentu? U mě ve Scale to mám v zimě nastavené, než bych čekal, až naběhne infotainment.
Říjen 11, 20204 r @Kolacek12 jj, už jsem to taky v menu objevil, že to je dle teploty, jen mi jaksi chybí ta teplota kdy se to spíná.
Říjen 12, 20204 r v O4 je nekde nastavení vyhřívání předního skla ? .) to beru .. je tam automatické vyhřívání volantu, sedaček ... přední sklo jsem neviděl ... ehm
Říjen 12, 20204 r Díky... Hmmm... ale podle popisu manualu se to zapina pri vlhkosti (kvuli zamlzeni) ... o tom, ze by se to automaticky zaplo v zime... ani slovo :(
Říjen 13, 20204 r jj, jak rikam, nasel jsem. ale i podle toho, co je v infotainmentu to bohuzel nezapne vyhrivani na zaklade teploty na zacatku jizdy, ale jen pri recirkulaci vzduchu apod za jizdy :(
Říjen 19, 20204 r Tu ale asi zalezi, ake vyhrievanie skla je na mysli. Ci klasicke cez kurenie, alebo vyhrievane celne sklo. V scale vyhrievane celne sklo zapina aj v zime automaticky. Tiez pri zahmlievani celneho skla nezavisle od rocneho obdobia, ak nie je zapnuta AC. V pripade ak je zapnuta AC, tak odhmlieva celne sklo cez nu. Vidiet to v zapnutych spotrebicoch.
Říjen 23, 20204 r Mám ty výdechy otočený nahoru a žádný větší problém ani na automat. To předchozí auto mě vyloženě štvalo na automat i manuální nastavení.
Listopad 18, 20204 r Ahoj, když zde již zmiňujete elektrické vyhřívání skla. Chtěl bych se zeptat jak je u nové Octavie řešeno? Stále jsou zde viditelné drobné vlákna nebo už je to nějaká folie? Díky
Únor 4, 20214 r Folie a za mě zklamání. Nastartuju auto, pustim předek, zadek a zrcátka a tomu předku to trvá výrazně dýl než zadku a zrcátkám.
Únor 16, 20214 r V 4. 9. 2020 na 14:18, RDMBR napsal: Ahoj, mám je nasměrovaně úplně nahoru a těsně před zavřením, taky to nesnáším když to fouká přímo na mě bo mě začne hned v krku bolet? Všechno je o zvyku...kupodivu Laura todle zvládne na 1ku když ji reknu kolik chci nastavit? Laura umí ovládat teplotu v autě? Jak? Včera jsem převzal O4 po O3 je to co šlo jednoduše tak teď složitě hledám v displeji.. za jízdy lahůdka :) Manželka nezvládne ani zapnout rozmrazování předního skla
Únor 16, 20214 r Autor A jak Laura pozna, jak moc chladno mi je? Jestli chci pridat pul stupne ci dva? Jestli chci pridat jen pro spolujezdce nebo v celem aute? To zruseni manualni kontroly otocnym ovladacem je spatne.
Únor 16, 20214 r tak si jednoduše naklapu na displeji požadovanou teplotu. Pokud umíš ovládat dotykový telefon, tak zvládneš i tohle. To samé platí pro @pinkano Je to jen o zvyku.
Únor 16, 20214 r Autor Jasně že zvládnu a zvyknu si :-). Ale je to prostě zhoršení ovladatelnosti a bezpečnosti, byť ne nijak zásadní. Na knoflík se vůbec nemusím dívat. Šáhnu a pootočím. To u displeje neplatí. Jako rozumím velmi dobře snaze jít s dobou, mít ovládání auta atraktivní a moderní a mám dnešní všemožný vychytávky rád. Ale v tomhle konkrétním případě by méně bylo rozhodně více.
Únor 16, 20214 r před 2 hodinami, Bubaq napsal: A jak Laura pozna, jak moc chladno mi je? Jestli chci pridat pul stupne ci dva? Jestli chci pridat jen pro spolujezdce nebo v celem aute? To zruseni manualni kontroly otocnym ovladacem je spatne. .... když řekneš přítelkyni/manželce že ti je zima, tak pozná na kolik má nastavit klimatizaci? Zase nepřeháněj.. Já souhlasím s tím, že mechanické tlačítko nebo kolečko bylo jednodušší pro řidiče, protože sáhneš a nastavíš, ale dokážeš si představit, jak by interiér vypadal, kdyby si měl mít na všechno tlačítko a kolečko? Doba jde dopředu a tím, že máš v infotainmentu strašně moc věcí, tak je jednoduše musíš dát na displej a ten displej funguje na dotek. Nemá to jenom Škodovka, mají to i další automobilky. Chce to brát objektivně, jsou prostě věci, které nezměníme. Jasně, mohla tam zůstat teplota na kolečku, ale to by každý chtěl nějaké kolečko a tlačítko na své oblíbené funkce...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.