chaky Vloženo 20. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2020 Hledal jsem nejakou informaci o tom, zda je bezne, ze by nove zakoupene auto melo jiz od vyroby nejak specialne osetreny lak (napr. voskem). Jedina informace, kterou jsem nasel byla ta, ze je to bezne pouze u premiovych znacek :) Jak je na tom Superb v L&K? Predpokladam, ze v tomto ohledu je u nej premiova pouze cena, ze? Pokud tedy neni lak z vyroby nijak osetren - co s nim po prijezdu z autosalonu udelat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leonekkk Vloženo 20. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2020 Nanesení keramiky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leonekkk Vloženo 20. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2020 A určitě bych auto nadával umívat do kartáčových myček.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 20. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2020 Zadna ochrana neni. Jestli to neumis sam tak auto hned odvez detailerovi at ti nanese bud vosk nebo keramiku, ale to neznamena ze to nebudes muset mejt. Budes a at mas to nebo ono tak to neni ochrana proti kartacum z mycky, ale nejlepsi je to myt rucne. Ani jen vodou a wapkou to neumejes dokonale 😉 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 20. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2020 Pokud chceš ochránit lak tak jedině fólie. Jinak po přijezdu ze salonu lak dekontaminovat a nanést nějakou ochranu. Asi na nové auto bych vosk nedával, spíš nějaký sealant. A ještě taková poznámka, už u nového auta jsou laky docela "poškozené" ať už převozem a nebo, že ti to prodejce protáhne myčkou nebo umyje smetákem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chaky Vloženo 20. Listopad 2020 Autor Sdílet Vloženo 20. Listopad 2020 Pokud to prodejce "protahne myckou", tak proc to nenavoskuje? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 20. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2020 Že by kvůli dalším nákladům? Něco jako ochranu laku snad ani žádný prodejce a servis neřeší, občas někde kde nabízí třeba korekce laku za poplatek, jinak se majitel musí postarat sám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chaky Vloženo 20. Listopad 2020 Autor Sdílet Vloženo 20. Listopad 2020 Rozdil v cenach myti vs. ceny myti + voskovani popravde neznam, ale prijde mi, ze pokud uz by nekdo (soude dle predchoziho tvrzeni) s autem cca za 1M absolvoval "protazeni myckou", tak fakt nerozumim tomu, proc by nemel obetovat i par korun za navoskovani ... Urcite se na to zeptam, az si budu nove auto prebirat, nicmene prijde mi, ze ta dosavadni tvrzeni vychazeji spise z dojmu, nez ze zkusenosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 20. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2020 Pár aut umytých v servisu už jsem viděl, já i při pravidelném servisu zakazuju mytí auta, protože si ho myju ručně a o lak se snažím starat. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leonekkk Vloženo 20. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2020 Souhlasím a doporučuji přípravky PH neutrální na mytí vozu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plzeňáček Vloženo 20. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2020 @chaky Je voskování a voskování. Vosk na myčce stojí pár korun a vydrží do prvního deště. Kvalitní vosk stojí tisíce a keramika desetitisíce a vydrží i rok a někdo říká že i déle. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chaky Vloženo 24. Listopad 2020 Autor Sdílet Vloženo 24. Listopad 2020 S pravidelnym rucnim domacim mytim vodou bez saponatu nemam problem. Pokud je potreba pouzit nejaka penidla, tak uz bych si zrejme musel zaplatit cas nekde na vapce. Kazdopadne podle toho co jsem si nasel o tech keramickych ochranach, tak to je sice krasne, ale cenove to bohuzel nedam. Ty folie tomu laku zrejme dost uberou lesk, ze? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osobne Vloženo 24. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2020 Si myslím, že u nového auta není ten lak ještě ani pořádně vytvrzen a měl by se nechat několik měsíců stárnout, než ho začneš konzervovat voskem. Asi by auto také nemělo stát dlouhodobě na přímém slunci v létě třeba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deto Vloženo 24. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2020 Na toto nie je absolutne ziadny dovod. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 24. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2020 před 6 hodinami, chaky napsal: S pravidelnym rucnim domacim mytim vodou bez saponatu nemam problem. Pokud je potreba pouzit nejaka penidla, tak uz bych si zrejme musel zaplatit cas nekde na vapce. Kazdopadne podle toho co jsem si nasel o tech keramickych ochranach, tak to je sice krasne, ale cenove to bohuzel nedam. Ty folie tomu laku zrejme dost uberou lesk, ze? Tak sampon tam hraje funkci lubrikantu aby si neposkrabal lak pri myti . Osobne jak by si jako chtel udelat aby auto nestalo v lete ma slunci 😀? Jinak lak i keramika se treba vytvrzuji uv lampama tak ze by tomu slunce jen pomohlo 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.