Publikováno Březen 15, 20214 r Pani pozdravujem,uz som zúfalí ziadam o pomoc.Fabia 2 1.4 16v 63KW 2008.Po nastartovani niekedy sa rozsvieti ABS ESP SERVO a pipa Ručna po opatovnom startovani vsetko ok.Skusal som uz: rozobratie abs konektoru a vystriekanie (bol cisty),kontrola a podotahovanie poistiek nad baterkou,vymena baterie kedze vag vypisoval aj slabe napatie,teraz to uz nepise na vag.Po vymene baterie bol dost dlho klud a teraz to zacalo znova. Co mam este skusit?vymenit paskovu poistku na vrchu baterie?moze tam byt neviditelna prasklina? Ďakujem za kazdu radu Log-JHHH-TMBCC65J883201681-145400km.txt
Březen 17, 20214 r v ABS se podívej do měřeních hodnot, jestli tam máš rychlost kol atd... Ale řekl bych že bude KO, možná zkusit přeflashovat... Upraveno Březen 17, 20214 r od Domio
Březen 17, 20214 r Autor Dakujem za odpoved.Myslis ze to moze robit prave toto bez toho aby nezapisalo to pamati zavad ziaden snimac?Pozriem sa nato,iba ze sa mi pokazil /zablokoval kabel vcds :( ako myslis to KO? riadica jednotka ABS KO? preflashovat= prehrat soft? Dikiii
Březen 18, 20214 r Autor Diki za pomoc.dam este prezriet kable elektrikarovy ci nebude nieco prehnite a ak nic tak vymena jednotky...no staci vymenit elektricku cast na RJ? A treba ju potom nejako znova programovat?diki
Březen 18, 20214 r Sežeň celou ABS jednotku, hlavně ta co tam patří. Pak zkontrolovat kódování. Pokud to nebudeš dělat sám. tak to nech u někoho celé udělat.
Březen 19, 20214 r Měl jsem to samé na FII 1,6 16V: Při dobrždění před zatáčkou se někdy rozsvítily uvedené kontrolky a přestal fungovat posilovač řízení. V paměti byly různé chyby. Po vypnutí zapalování a novém nastartování zase všechno fungovalo. Když jsem u pojistek nad baterkou přendal kablík napájení serva o jednu pojistku do leva (byla tam neobsazená pojistka), všechno zmizelo a mám už několik let pokoj.
Březen 19, 20214 r Autor Dakujem,ale mne to pocas jazdy neurobi nikdy.stale iba po nastartovani a niekedy aj mesiac vobec a potom aj dva krat posebe. Ty si mozno mal prasknutu tu poistku nad baterkou
Březen 19, 20214 r Ne, byla to 50 A pojistka, kterou jsem měl vyndanou a s lupou na oku jsem zkoušel najít prasklinu. Nebyla tam. Vlevo od ní byla neobsazená 60 A pojistka a na tu jsem kablík připojil. A je klid. Když uděláš to, co já - je to jednoduché, levné a za chvilku hotovo - co tím můžeš zkazit? Maximálně budeš mít taky pokoj od problémů s ABSem atd. To se snad vyplatí, nebo ne?
Březen 19, 20214 r Autor Ja uz som vymenil vcera tu poistku za 50A aj ked pôvodná bola 40A.tak uvidim ci to este bude robiť dakujem
Březen 19, 20214 r Já, kdybych byl býval bral vážně všechny ty hrůzy, které jsem našel v diagnostice, tak bych musel koupit nové servo, hydroagregát ABSu, jo a někdy tam byla napsaná i lambda, tak i tu. Začal jsem očištěním všech kostřících bodů, které jsem našel v motorovém prostoru - marně. Ve srovnáním s tím bylo povolení matky M6, přendání kablíku vedle a našroubování matky směšně jednoduché, levné a 100%-ně účinné.
Březen 19, 20214 r Autor Ano,tak to mas úplnú pravdu. Auto som odniesol teraz k autoelektrikarovy ktorý vsetko skontroluje co sa da a uvidime.Ak nic nenajde,pojazdim a vymenim tu rj abs,zase neni tak draha :)
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.