Macouch Vloženo 3. Duben 2021 Sdílet Vloženo 3. Duben 2021 (editace) Ahoj, již delší dobu poslouchám zvláštní pazvuk vycházející z motorového prostoru, přesněji ze strany pravého kola. Tento zvláštní zvuk je slyšitelný za studena, při zahřátém motoru, při otevřené i zavřené kapotě, z interiéru, sešlápnutá, vyšlápnutá spojka Vydávaný zvuk by se dal popsat jako tla tla tla tla. Přikládám videozáznam, snad asi nejlépe je to slyšet od času 0:14 dále. Samozřejmě tento pazvuk je částečně přehlušen ostatním "ševelením", ale je slyšitelný a kdo chce, tak si ho najde. Může prosím někdo zkušený poradit, co by to mohlo být ?? Spojka, převodovka, setrvačník ?? Nevim. https://www.youtube.com/watch?v=RoTzpJH_DDo Díky, Macouch 20210403_114706.mp4 Editováno: 4. Duben 2021, autor: Macouch Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JiVi Vloženo 3. Duben 2021 Sdílet Vloženo 3. Duben 2021 jestli myslis ten hlubsi cvakot, tak to je asi, s nejvetsi pravdepodobnosti, prevodovka.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Macouch Vloženo 4. Duben 2021 Autor Sdílet Vloženo 4. Duben 2021 jojo, to bude asi ono, zvukový projev jsem popsal, tak, jak jsem ho slyšel, cítil. Může to samozřejmě být i cvakot. Každopádně poslal jsem záznam bratranci do autorizáku s upřesňujícím komentářem s tím, že už to poslouchám delší dobu, cca 6 měsíců. Mám trochu obavy, aby to nebyl důsledek otcova stylu jízdy se stále podtáčeným motorem..... Už jsem ho několikrát na tento jeho nešvar důrazně upozorňoval, bohužel mě za to naposledy vyhodil z auta... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JiVi Vloženo 4. Duben 2021 Sdílet Vloženo 4. Duben 2021 jinak na youtube toho je plno https://youtu.be/OtdPqjtaXro https://youtu.be/b2d5aUUMWfI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Macouch Vloženo 8. Duben 2021 Autor Sdílet Vloženo 8. Duben 2021 Ahoj, tak dle vyjádření mého bratrance a zaměstannců AS by se mohlo jednat o problém s brzdami, konkrétně nějaký problém s podtlakovou pumpou. Přemýšlím, jak by se to mohlo projevovat ? Nejspíš sníženým brzdným účinkem. Nic takového jsem nezaznamenal, auto brzdí bez problémů. Druhým důvodem může být nějaký problém s kompresorem klimatizace. Akorát mě zaráží, že ty pazvuky z motorového prostoru se ozývají neustále. I když je klimatizace puštěná nebo zcela vypnutá. Prostě furt stejný zvuk. Uvidíme, co zjistí přesněji, až auto do AS někdy příští týden odvezu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal T. Vloženo 8. Duben 2021 Sdílet Vloženo 8. Duben 2021 (editace) @Macouch Není to slyšet i v kabině na volnoběh? Trošku mi to připomíná zvuk, který se se řeší (nejen) u Karoqu nebo Scaly u motorů 1.5 TSI... Teda jestli to není složka co v cca 0:57 zmizí a v 1:09 se zase objeví :D Editováno: 8. Duben 2021, autor: Michal T. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Macouch Vloženo 8. Duben 2021 Autor Sdílet Vloženo 8. Duben 2021 Je to slyšet i do kabiny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Macouch Vloženo 17. Únor 2022 Autor Sdílet Vloženo 17. Únor 2022 (editace) Ještě mě napadlo, jestli to nemůže být vysokotlakový čerpadlo nebo rozvodovej řemen ?? Editováno: 17. Únor 2022, autor: Macouch Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 19. Únor 2022 Sdílet Vloženo 19. Únor 2022 (editace) Já mám od novotí přesně tento zvuk, pouze za studena a taky né vždy. V létě, když je teplo tak ne. Potvrdil mi i známý servisák ze škodovky, že to dělá olejové čerpadlo. Je to i v diskuzi uvedeno. V současné době mám auto 7 let a 120 tkm, je to pořád stejné. Neřeším to. https://www.youtube.com/watch?v=5wTX-_-wtCI&list=FLwk9JOIEEFfqzX7s1w5luQw&index=36 Editováno: 19. Únor 2022, autor: pava Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.