Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 4 týdny později...
Vloženo

Ahoj,

dá se nějak ověřit, kdy byla v autu naposledy skutečně vyměněna brzdová kapalina?

Na samolepícím štítku na boku přístrojové desky je uveden termín další výměny 2/2016, což je 2 roky po její první výměně (tzn. cca 3 roky od koupě auta 1.majitelem v 7/2011- v souladu se lhůtami dle servisní knížky).

V servisní knížce je ovšem po 2. výměně v 2/2014 zapsána ještě další výměna, a to v 2/2015. To by bylo ale již 1 rok po druhé výměně, ačkoliv dle servisní knížky se následující výměny mají provádět po 2 letech brzdové kapaliny.

1.majitel vozidlo servisoval v radotínském Fermatu. Jejich servisní technik mi tvrdil, že poslední výměnu mají u nich v systému zadanou v 2/2015.

Nebyl ale schopen vysvětlit, proč se liší termín další prohlídky na štítku na přístrojové desce. Navíc u toho vysvětlování nezněl právě dvakrát přesvědčivě.

Nechce se mi zbytečně měnit brzdovou kapalinu, pokud by to nebylo nutné. Na druhé straně, pokud by ta údajná výměna v 2/2015 byla v servisní knížce zapsána omylem a ve skutečnosti k ní nedošlo, nerad bych dalších 12 měsíců "hrál ruskou ruletu".

Vloženo

žádnou ruskou ruletu hrát nebudeš, akorát se může stát, že o něco málo klesne bod varu brzdové kapaliny, ale toho se bát nemusíš.. Pokud ovšem chceš mít jistotu, vyměň ji - nikdo ti nic jiného neřekne :)

Vloženo

ono sa to stane,že údaj zo štítku nesedí so serv.knižkou ...technik to berie podľa knížky a podľa toho vytvára aj Plán údržby ...medzi tým však mohlo byť auto v servise trebárs na prípravu pred STK,mechanik radšej brzdovku vymenil a už tie údaje nesedia ...

...urob presne čo ti píše aj Michal,ak nemáš istotu,chceš kľudne spávať :) ,tak ju vymeň  :kol-47:

Vloženo

Ta výměna je spíše preventivní. I kdyby jsi ji nevyměnil pět let, tak se nic pozorovatelného nestane. A je pravděpodobné, že by se nic hrozného nestalo ani po 15 letech. Jak je psáno výše: může (ale také nemusí) docházet absorpcí vody k postupnému snižování bodu varu, ovšem jeho hodnota je dostatečně předimenzovaná. Důsledkem snižování bodu varu je možné zavzdušňování systému, což je proces zpravidla pozvolný a pozorovatelný. Kvalita té brzdovky se dá i změřit, a spíše záleží na tom, jak dobře těsní víčko a jestli je jí dostatek (kde není vzduch, není ani voda).

Vloženo

Realita je taká že 15 ročná Fábia má na pôvodnej brzdovke ok bod varu a nikto to nikdy nemenil ... Osobne som za výmenu do dvoch rokov , menil som podľa najnovších postupoch prvý krát po troch rokov a jeden odvzdušňovák vzadu už išiel von aj zo závitom , hold hliníkové strmene ... 

• o 3 měsíce později...
Vloženo (editace)

Ahojte,

mam dotaz k servisni prohlidce. Byl jsem na prohlidce po 3.5 letech a tedka jsem si vsiml ze nemam potvrzenou mobilitu, ani intrevalovy servis, jen vymena oleje, filtru. Z vypisu provedenych ukolu tam byla jen kontrola steracu, brzdovych desticek a kotoucu, reset intervalu. Na fakture chybi polozka "intervalovy service" => mam obavu, jestli to nemusi byt vyhodnoceno jako poruseni servisniho planu.

Mam auto porad v zaruce a nechci nic zanedbat, pripadne porusit zaruku 

Diky za rady

post-13905-0-43895600-1464013917_thumb.p

Editováno: , autor: havrosh
Vloženo

Záruka mobility se prodlužuje u servisních prohlídek po 30 tkm (takže další po 60, pak v 90, atd.) neboli každé dva roky. Pokud se měnil jen olej, je to "servis výměny oleje". Ten bývá v mezidobí. Ale ty tam máš výměnu oleje podle ukazatele = proměnný interval?

Vloženo

Super, diky za vysvetleni.

Ja vim ze 4tkm je vtipny :-) 2 mesice po tom co jsem si koupil novou Octavku jsem dostal sluzebniho Rapida a tedka novou Fabii, takze 90% najedu sluzebkou... Jak rika Jeremy Clarkson... auta z pujcovny a sluzebni jsou nejlepsi a nejrychlejsi na svete :-)

• o 3 měsíce později...
  • o 5 let později...
Vloženo (editace)

Ahoj, vedel by niekto poradiť Octavia 2 RS 125kw 2011. dovoz z DE.

V serviske mám výmenu rozvodov + vodnú pumpu pri 142 000 teraz ako som kúpil je 175 000+ odporúčate to vymeniť alebo nie? Poprípade dá sa to skontrolovať či to bolo vôbec menené, interval by mal byť až pri 180 000. 

Okrem toho idem robiť olejový servis + filtre, čaká ma výmena oleja v DSG, a začína sa ozývať zotrvačnik, počul som že pri zotrvačnik v DSG netreba vymeniť lamelu a tanier. 

Ďakujem za rady. 

Editováno: , autor: MaSur

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...