Hans5 Vloženo 14. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2021 Uvažuju o koupi přívěsného vozíku za Karouše a zatím asi vítězí značka Agados (český výrobce). Ale pořád nevím, jaký typ vybrat. Předesílám, že nepotřebuju plaťák, ale normální vozík na odvoz dřeva, písku, cihel apod. Tak mě zajímá, co se vám osvědčilo, co byste třeba dokoupili a nemáte. Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hans5 Vloženo 14. Říjen 2021 Autor Sdílet Vloženo 14. Říjen 2021 Případně vaše vlastní úpravy a vychytávky. Pokud se podělíte. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 14. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2021 Hele v práci máme několik agadosů, vezeko, a teď nový přívěs od "Přívesy HK" .. Hradec Králové. Agados je konstrukščně zmetek. Profily jsou otevřené C, překližka leží a drží jen za malý kousek po obvodu a podepřená je jen jedním subtilním profilem uprostřed. A vršek (korba + podlážka) je chycená ke spodní konstrukci jen čtyřmi šrouby skrze tu podlážku. Když ti podlážka kolem šroubů lehce vyhnije, tak ti korba odletí. Nám se to stalo, je ale fakt, že máme plachtu, takže je tam větší namáhání. Teď jsme koupili od Přívěsy HK a konstručkně je to super. KOnstrukce je z uzavřených jeklů, podlážka je podepřena mnohem lépe. Nechají si za to ale zaplatit. Vozík je ale težší, takže na něj papírově naložíš méně než na agados, který má lehkou konstrukci. Nám ta tíha ale nevadila, ned jsme kupovali bržděný 1800kg. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hans5 Vloženo 14. Říjen 2021 Autor Sdílet Vloženo 14. Říjen 2021 Hm, zajímavý postřeh, díky. Takhle jsem to nezkoumal. Kolik máme u Karouše v TP, že můžeme tahat? Počítá se to jako celková váha nákladu, tedy vozík + náklad, že? Upřesňuju, že nebudu pořizovat bržděný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 14. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2021 Pokud nebudeš pořizovat bržděný, bude jeho celková hmotnost 750 kg. To určitě za autem tahat můžeš. Od 750 kg odečti váhu vozíku a zbytek je váha, kterou podle zákona na vozík můžeš naložit. Proto se výrobci snaží uspořit každý kg na váze vozíku. Proto ty otevřené C profily u agadosu. ALE kdo ti to dokáže, že jsi ho přeložil. To by vozík, který máš naložený, museli dát na mobilní váhu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hans5 Vloženo 14. Říjen 2021 Autor Sdílet Vloženo 14. Říjen 2021 Tak teď jsem z toho daněk, nedalo to mi to a v TP mám tyto hodnoty.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 14. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2021 Blbě se mi to čte. To je nebržděných 690kg? Tak to koukám, to jsem ještě neviděl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
faithless78 Vloženo 14. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2021 Mám vozík Lider od Tanatechu (https://www.provleky.cz/katalog/privesy/privesy-lider/privesy-lider-rada-d/produkt/prives-lider-d250-251x133x40-750kg-sklopny). Váha vozíku 214 kg, tj uveziem 536 kg. Spokojnosť s vozíkom, s personálom na pobočke Kutná Hora už menej... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hans5 Vloženo 14. Říjen 2021 Autor Sdílet Vloženo 14. Říjen 2021 Ano 690 kg je nebržděný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 14. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2021 Nebrzděný lze naložit na 690 kg celkových. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hans5 Vloženo 14. Říjen 2021 Autor Sdílet Vloženo 14. Říjen 2021 Akorát se všude prodávají vozíky 750+ By mi z toho vyplývalo, že bych žádný nemohl koupit, neboť bych byl o 60kg mimo limit. Ale jak psal Koudy, zjistili by to jen převážením. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
faithless78 Vloženo 14. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2021 (editace) Ak dobre viem, tak je jedno, aký nebrzdený pripojíš, ale nesmieš prekročiť na guli 690 kg (vozík vč. nákladu). Editováno: 14. Říjen 2021, autor: faithless78 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 14. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2021 Řešil jsem před dvěmi lety a po zhodnocení vyšel nejlépe Agados. Provedení, cena i prázdný při 120km/h vozík v klidu proti polským co mají konstrukční rychlost 100 a nad 80 to skáče. Doložnost přes 590kg ( jel jsem i s 800). Doporučuji V oj s opěrným kolečkem, hodně to ulehčí. Za 15tis. si myslím lepší nekoupíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 14. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2021 Ahoj @Hans5 Mame uz vlakno s privesem . Koukni zde -> https://forum.skodahome.cz/topic/145254-voz%C3%ADk-zaslaw-nebo-agados/ Fajn privesy jsou od zaslawu. Koukni taky -> https://www.zaslaw.pl/produkty/-przyczepy-towarowe-niehamowane/przyczepa-towarowa-niehamowana-235su Jan R. nezna pravidel jizdy s privesem. 120 km/h jet s privesem to je blbkost. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 14. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2021 Proč je 120 km/h s vozejkem blbost? Pokud ho máš schválenej na 130. Co já můžu srovnávat, tak doma máme tak 30i letej Agados s trubkovou ojí a super. Teď tahá za traktůrkem v lese dřevo přez louku a na to že má celkovou 750kg už vodtáhnul i 1500 kg a pohoda. Paleta 600kg na paleťáku a podlaha drží. V práci máme Vezeko Titbit. Dobrej, ale prázdnej má 280 kg oproti našemu Agadosu co má 148. Sousední firma má bytelnej Agados a co ten vodtahal po stavbách a drží pěkně. Kamarád má 2 nápravovej zaslav na 1500 kg papírově poníženej na 750 kg a nic moc. Podlaha slabá a když na něj najdeš s paleťákem se 600 kg tak křupe podlaha a docela se kroutí. Další kamarád má TanaTech s V ojí a taky nic moc Záleží na preferencích. Kola vedle korby = nízko korba. Kola pod můžeš otevřít jak čela, tak by bočnice. Nebo všechno sundat a udělat plato. Trubková oj má výhodu, že máš větší rejd a možnost ju zasunout a postavit ho na zadek. A kolečko na ňu dáš taky. Na fotce firemní Vezeko. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 14. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2021 (editace) Jj Agados to má na něm i nalepený mohu s tím v ČR tak jet. I karavan má 100, proč bych jezdil 80 za kamiony … V práci máme Pongratz LP206 a ten v TP jen 100, skáče a podlaha se měnila po 4 letech. Velmi dobré rady Jak vybrat vozík Editováno: 14. Říjen 2021, autor: Jan R. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 14. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2021 @Luďa , @Jan R. nevim o cem myslite.... Pri velkym brzdeni z 120, 130 km/h, naklad mate vsude, v aute, v poli, na silnici atd. Druha vec. Kdyz vyskoci ti zvire na priklad srnicka. Co udelas? skoro vubec nic . Zacnes delat test lose a vozik na boku. Naklad - nic nerikam bo poleti vsude. Nabouras srnicku a prives na boku a naklad vsude. Za volantem treba myslet , chlapci. At' to bude dobra rada 🙂 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 14. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2021 Ano, stát se může cokoliv. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 14. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2021 Tomus: píšeš o neznalosti jízdy s vozejkem. Nevidím důvod proč po dálnici nejet 130 i s vozejkem pokud to okolností dovolí. ( Samo když nechumelí, nevezeš na něm dynosauří sochu.....) To že někdo naloží vozejk bordelem a letí s ním 130 a nemá to zajištěný je druhá věc. Navíc na okreskách 130 nepoletíš a na dálnici trefit srnku je jedno jestli máš vozejk nebo ne. Ale to už je OT. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 14. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2021 @Luďa ja pise o tom co muze se stat. Chapu , ze na okresce nepoletis 130 bo je blazenstvi na maxa. Jsem trosku jezdil s privesem. Co pravda bylo davno ale bylo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 14. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2021 Mám vozík, ktorý je staršej výroby. Nedávno som ho komplet zrepasoval a ak je naložený na max hmotnosť podľa TP tak nemám problém s ním jazdiť aj 110kmh aj keď v TP má 80kmh. Prázdny neni problém aj 160kmh. Pneu sú na to stavané, svojou váhou ani neskáče na ceste. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 14. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2021 před 13 minutami, TOMUS napsal: @Luďa ja pise o tom co muze se stat. Chapu , ze na okresce nepoletis 130 bo je blazenstvi na maxa. Jsem trosku jezdil s privesem. Co pravda bylo davno ale bylo. Taky mám pár km s vozejkem najeto a lecos odvezeno. A ano stát se může cokoliv, ale to už není do tohodle tématu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 14. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2021 V létě jsem řešil stejné dilema, máme starý přívěsný vozík z DDR, dodnes konstrukce v perfektním stavu, vše žárově zinkováno z bytelných prvků s plachtou, ale malými koly a rychlost 80 km. Tzn jezdit s ním prakticky pořád s porušováním rychlostních limitů, na okresce to jde, ale na dálnici je to už dost nad limit. Vybíral jsem s ohledem na cenu a zkušenosti v okolí. Agados se nabízí, český výrobek, bezproblémový dostatek všech náhradních dílů, hodně volitelného příslušenství a nízká cena. Překvapilo mě, jak výrazně nižší ceny nabízejí v OBI a Hornbachu. Nakonec jsem vzal Handy 3 s plachtou 90 cm. Má vyšší a bytelnější klanice než základní model a opěrné kolečko. Hodnocení : zatím máme krátce, provedení proti starému dederonovi tragické, amatérské, takové nedodělané až prasácké, ALE jelikož vidím co s tím tahají a jak se k tomu chovají v okolí nemám strach vydrží prakticky VŠE. Zkoušel jsem s prázdným jet krátce až 130 km/hod a sedí, neposkakuje, vše stabilní. Dodělal jsem do podlahy další oka pro úchyt. Uvidíme co ukáže čas. P.S. Jen pro zajímavost, chtěl jsem se na něj tento rok vykašlat a nechat to na příští rok, ale zdražování všeho mě donutilo ho raději pořídit, kupoval jsem v Hornbachu za 17,5 a za měsíc šel na 24,5. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 14. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2021 Ano, ceny dramaticky vzrostli já za 11, teď 16. O cenách jsem se bavil s obchodním zástupcem a řekl, že mi ho nemůže prodat bokem levněji než velké hobby markety. Mají na ceny smlouvy při jejich odběrech mají úplně jiné nákupky, vzal jsem nejlevnější Bauhaus. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 14. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2021 Nedivil bych se, kdyby tomu zdražování nebyl ještě konec. Výhoda v marketu byla i to, že to má v ceně i pojištění na dva týdny a dočasnou značku, takže je možné z marketu odjet legálně rovnou domů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.