luckyluck Vloženo 16. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2006 chci se zeptat. Jakou mají životnost pneu, ikdyž nejsou používané. Jak max. staré (datum výroby) má ještě cenu kupovat, hlavně mi jde teda o zimáky.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kodemi.:R Vloženo 16. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2006 (editace) penu snad nejam datum spotřeby? Ne fakt snad dokud je nesjedes jsou furt funkcni .. Nevim nevim ale pokud nejsou tak az moc stary tak porc ne nepouzit Editováno: 16. Listopad 2006, autor: kodemi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luckyluck Vloženo 16. Listopad 2006 Autor Sdílet Vloženo 16. Listopad 2006 no počkej, zase tak blbej nejsem. Guma přeci má nějaké vlastnosti, takže ikdyž bude doma ve skříni, tak může začít tvrdnout, a kde zůstanou pak její vlastnosti ?!!?! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gil Vloženo 16. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2006 Ideál je do čtyř let od výroby dojet. Ale jinak se až tak moc neděje když s tím jezdíš déle. Hodně taky záleží na způsobu uskladnění, ale to se nikdy nedozvíš 2 kodemi: guma stárne a hlavně u zimních, které jsou měkčí a měly by být, stárnutí způsobuje tvrdnutí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kodemi.:R Vloženo 16. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2006 aha to sem nevedel:)) sry no .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luckyluck Vloženo 16. Listopad 2006 Autor Sdílet Vloženo 16. Listopad 2006 abyste byli v obraze, přivezli nové gumy na Fábku, a protože jsem "blbej" až teď jsem kouknul na dutum výroby. Podle všeho 02, vrátit/nevrátit ?!?! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vasekk Vloženo 16. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2006 Pokud jsou to zimáky tak vrátit a omlátit o hlavu. Buhví kde ty 4 roky ležely. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milda Vloženo 16. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2006 Já bych si nový zimní gumy ze zimní sezóny 2002/2003 taky nekoupil. Vzhledem k tomu že přezouvám vždycky až s prvním sněhem na silnici, takže ještě plánuju alespoň 14 dní na letních a jakmile sníh sleze zas dávám letní tak mi zimní pneu vydrží 4 sezóny v pohodě a při představě že bych v roce 2010 jezdil na gumách 02, děkuji nechci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luckyluck Vloženo 16. Listopad 2006 Autor Sdílet Vloženo 16. Listopad 2006 ještě maličkost, fakt jsem asi blbej, ale nejsem si opravdu jistej, že to je rok výroby. jsou tam vlastně jen dvoje čísla, u kterých váhám jedno je "02 3210" kde ale netuším, co by pak bylo to 3210. A pak za "T"éčkem, což je asi index rychlosti, tak tam je "3006" což zase nevím co znamená. Omlouvám se za svou blbost, ale objasněte mi to někdo. Hlavně v jakém formátu by to datum mělo být. Mám firestone.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milda Vloženo 16. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2006 (editace) 3006 Vyrobeno v 30-tém kalendářním týdnu roku 2006. Nic neřeš. Editováno: 16. Listopad 2006, autor: Milda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luckyluck Vloženo 16. Listopad 2006 Autor Sdílet Vloženo 16. Listopad 2006 (editace) ok, ale proč to je za tím téčkem, což je snad symboolek rychlosti, ne?! je tohle fakt teda datum výroby ??? Editováno: 16. Listopad 2006, autor: luckyluck Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luckyluck Vloženo 16. Listopad 2006 Autor Sdílet Vloženo 16. Listopad 2006 (editace) zmátlo mě totiž tohle, myslel jsem, že to je datum výroby.. Můžete mi teda někdo potvrdit, že to je fakt vyrobený 06 a né 02. Když už jsem se s tím fotil sím,sím.. To víte, abych to ještě stihl kdyžtak vrátit Editováno: 16. Listopad 2006, autor: luckyluck Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
inya Vloženo 16. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2006 (editace) Tak ještě jeden obrázek. Snad už ti to bude jasnější... Rozhodně je datum výroby tvé pneu 30. týden roku 2006 Za tím "E" je schvalovací číslo. Edit: dokonce 39. týden Editováno: 16. Listopad 2006, autor: inya Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luckyluck Vloženo 16. Listopad 2006 Autor Sdílet Vloženo 16. Listopad 2006 super, díky moc. Raději ze sebe udělám hlupáka, než koupit aušus.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luckyluck Vloženo 16. Listopad 2006 Autor Sdílet Vloženo 16. Listopad 2006 Ale..když už jsem sprznil takovéhle téma, ještě by se to mohlo dotáhnout do konce. Někde jsem totiž četl, že zimní pneu mají životnost max. 8-10 let. Ale přijde mi to fakt hloupost, protože po deseti letech spuchřej a odejdou i letní gumy, natož. jaké tak mohou zůstat vlastnosti u zimních, co?! Hlavně by mě zajímalo, zda je nějaký předpis, jak staré se mohou prodávat "nové" gumy, řekněme tzv. 1 jakost, hi. Prostě jestli prodejce může ofiko prodat nepoužité skladové gumy třeba 5,6,.. let staré, a to jako nové. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
perry001 Vloženo 18. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2006 8 - 10let?Mám takovou zkušenost,že po 3 letech už se to na zimákách klouže jak na letních,takže je dojedu přes léto a na zimu dávám nové,jinak slyšel jsem že mají životnost opravdu jen ty 3 roky,protože tvrdnou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laser Vloženo 18. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2006 podívej se tady http://www.barum.cz/main.php a pak následně zde My Webpage Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laser Vloženo 18. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2006 sem to po. . . l omlouvám se pak se podívej tady: http://www.barum.cz/main.php?pageid=101〈=3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Grygy Vloženo 19. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2006 NO, ja nevim, ale jezdit vice jak 3 roky na zimnich bych asi nedoporucil=))Vlastne ja to ani nikdy nezkusim, mam je jen na jednu zimu=)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
...GeOrGe... Vloženo 20. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2006 4 zasady zimni pneumatiky: Na všech 4-řech kolech stejne pneu. Bežné používání 4 měsíce v roce. Minimální hloubka dezenu 4 mm A poslední a hlavní..zimni pneumatika by se nemela pouzivat dele, jak 4 roky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
inya Vloženo 20. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2006 Též souhlasím s životností max. 4 roky. Teď mám tři roky staré Semperity a zdá se mi, že za mokra začínají nějak klouzat (jestli to teda nedělají ty moje šišaté ráfky... ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jahafan Vloženo 13. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2008 Dobrý den, hodlám na internetu zjara zakoupit nové letní obutí a zajímá mě otázka jak staré pláště / dle kodu DOT - asi bych nekoupil např 3006/ se dají považovat za nové. Jestli nějaký předpis či norma stanoví maximální stáří výrobku. Děkuji za názor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SPEEDY_TDI Vloženo 13. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2008 3006 určitě nekoupíš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalJ Vloženo 13. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2008 A proč ne? 3006 = 30. týden roku 2006 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juke.box Vloženo 13. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2008 A proč ne?3006 = 30. týden roku 2006 Přesně tak,první 2 čísla značí týden v roce ,a další dvě rok výroby tj. např 1408 znamená 14 týden v roce 2008. Je to vypálené na každé pneumatice. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.