Blacky Vloženo 5. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2009 Dnes sem konecne prezul na zimaky a pri te prilezitosti sem juknul na ty srouby. Mam je origo od skodofky a jsou kulovy. Davam je na plech i alu a zatim vse ok. Snad to i vydrzi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mi-cro Vloženo 19. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2009 Zdravíčko lidičky Mam takovej dotázek, jelikož bych si chtěl na FII pořídit nějaký ty vetší kolečka 17'', tak se chci zeptat ani ne tak na to jestli tam pujdou, ale spíš na to, jestli to bude mít vliv na jízdu. Valivý moment, jestli to auto utahne ( mam FII 1,2 12V 51 kW) zda-li je potřeba uprava brzd atd... Předem děkuji za odpověď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martin 1_2 HTP Vloženo 19. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2009 Chlape, o tom už se toho tady napsalo mraky. Prostuduj si formum... Jo a valivý moment je nesmysl- asi máš namysli valivý ODPOR. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrumr Vloženo 19. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2009 jestli máš doma závodničku(galuskáče) a horáka, tak víš, že rozdíl 2" palců a šíře je markantní a tak si kup co největší a nejužší co se tam vejdou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lewis Vloženo 25. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2009 Asi tak jak bylo řečeno.... všude po foru jsou toho mraky.... 17" má veliký vliv na moment setrvačnosti kola.... (možná toto bylo myšleno tím momentem...) Půjde to hůř rozjet a bude to mít zaručeně větší spotřebu. Další jízdní vlastnosti, které se změní je to že to bude tahat do kolejí auto ale celkem lépe to bude sedět v zatáčkách. Pokud chceš aspoň trochu zachovat jízdní vlastnosti co se týče dynamiky jízdy (u 1,2 docela podstatné) tak koukej po kolech, která jsou lehká... (O.Z. Superlagera nebo ultralagera, BBS, Kosei (ted nevim jaký), atd.) no a koukej po gumách, které tolik nelepí... oni budou sice hůř držet ale mají lepší odpor valení a tolik to nežere... Oblíbené PZeroNero lepí jako svině a tím se sjíždí a hodně to žere, ale zase lépe drží... Co se týče brzd tak o tom se spekulovalo dlouho, ale nakonec se dospělo k názoru, že moment setrvačnosti kola, které tak ovlivní rozjezd a dynamiku tolik neovlivní brzdnou dráhu, protože setrvačnost celého auta, které brzdíš je daleko podstatnějším hlediskem... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
markoke Vloženo 8. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2009 Neviete mi niekto poradit ci disky R16 s ET35 budu pasovat na fabiu II ? Resp. budu sa dat pouzit bez nejakych uprav lemov blatnikov? Vdaka za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lewis Vloženo 15. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2009 Šíře? musíš vědět šíři.... do 7" a troufám si říci že i do 7,5" to bude uplně v cajku, ale třeba disk 9x16" s ET35 by mohlo dělat neplechu... ale takový disky jsou prostě krásný................ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mates_XIV Vloženo 15. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2009 Kdybys sehnal 8x16 tak by to mohlo bejt v pohode ale takovy dela myslim jen BBS. Takže ti nezbyde nic jinyho než vzít 7,5. Jinak idelani rozmer je 8,5x17 hned za 9x16. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lewis Vloženo 15. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2009 Ted jsem našel dvd tuning-magazine a zrovna s mojí Ibou a tak jsem synkovi pustil tátu v telce a když jsem viděl znova ty kolečka... (Zmiňované 8,5x17") tak jsem si řikal že jsem byl fakt blbej, že jsem je nedal na rooma............. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drag84 Vloženo 15. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2009 Neviete mi niekto poradit ci disky R16 s ET35 budu pasovat na fabiu II ? Resp. budu sa dat pouzit bez nejakych uprav lemov blatnikov? Vdaka za radu. Ahoj. 16"ky su vacsinou 7". A pre tie sa pise "upravy" na tejto stranke: http://alu-kola.elektrony.cz/konfigurator?...mp;typ=typ%205J To znamena, ze by som do toho asi nesiel. Mozno to tam narves, ale pri vacsom prekmite kolies mozes zrusit blatniky ci pneu.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mates_XIV Vloženo 16. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2009 To je blbost. Nesmíš věřit každý blbosti co je kde napsaná. Do 7,5 palce na šířku s ET35 podle mě nebudeš mít problémy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piskot Vloženo 16. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2009 Presne jak pise Mates a Lewis. 7,5 je naprosto v pohode ted jsem na nich sice v 17ce najezdil jednu sezonu se snizenim -35 i bez a naprosta pohoda nikde nic nedrelo. Takze no problem. Ted budu davat 8x17 a myslim si ze to taky nebude problem, uvidime. Nesmis tomu vsemu uplne verit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lewis Vloženo 17. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2009 To že bude potřeba úprava blatníků je napsáno u každého kola, který nemá rozměr, který je napsán v TP. Proto je tady toto forum, aby se člověk zeptal kolegů, kteří s tím mají již nějaké zkušenosti... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drag84 Vloženo 17. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2009 Prepacte pani... v tomto mate urcite viac skusenosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piskot Vloženo 17. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2009 Od toho jsme tady, aby jsme poradili:-) taky jsem se ptal, nez jsem to tam nandal:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siscox Vloženo 18. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2009 Cafte, chcel by som sa spytat ci na hlinikove disky rozmerov 5,5 x 14 sa daju osadit letne pneu velkosti 165/70 R14 ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piskot Vloženo 18. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2009 A proc by to neslo?? Jde to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siscox Vloženo 19. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2009 (editace) Dakujem ti. A este tolko ked budem kupovat 5,5 x 14 disky tak to ET cislo moze byt hocijake alebo tam musi byt ET 35 ? Lebo som si vyhliadol 5,5 x 14 disky Enzo F a tie maju ET 32, ci by to vadilo ? Diky Editováno: 6. leden 2010, autor: foromen Citace předešlého příspěvku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drag84 Vloženo 19. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2009 Neuraz sa, prosim, ale moj osobny nazor je, ze investovat peniaze do 14" hlinikacov je absolutna hlupost. Uz na 15"kach to vyzera nic extra. Zrejme letne pneu uz mas a preto tam chces 14"ky. Na tvojom mieste by som si radsej kupil pekne puklice, alebo sa posunul minimalne o palec vyssie. Potom by sa uz o hlinikacoch uvazovat dalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrumr Vloženo 19. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2009 5,5 na 165 jdou dát,ale na 165 jsou určeny 4,5-5.Prostě budou na tym ráfku do konusu.Na 5jx14 je určen ET35.taktež bych nekupoval 14 a když už s peněžních důvodů,tak bych tam dal aspon pneu 185/60 s ráfkem ET38. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bildasek09 Vloženo 31. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2009 Myslíte že se vlezou Spider 17 z OIRS na FII ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lewis Vloženo 1. leden 2010 Sdílet Vloženo 1. leden 2010 Myslím že ano. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boban84 Vloženo 3. leden 2010 Sdílet Vloženo 3. leden 2010 Myslíte že se vlezou Spider 17 z OIRS na FII ??? V dubnu 2009 jsem byl na Renocar tuning Brno a řádila tam žlutá FII na 17 Spidrech a vypadalo to slušně,takže asi nebude problém... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piskot Vloženo 3. leden 2010 Sdílet Vloženo 3. leden 2010 Nevim co tu porad resite. O par postu vyse je napsano, ze 7,5x17 et35 je v pohode a pak jestli nebude problem 7x17 et40 nebo kolik. Staci si to tu procist!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
majko Vloženo 4. Březen 2010 Sdílet Vloženo 4. Březen 2010 Zobral som na leto disky ANTARES 15" teraz mam plechace, budem potrebovat nove skrutky ? Nechem zakladat novu temu, tak odpustite OT Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.