Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Taketo filtre su po 120 bezne ... neviem uvazujte rozumne , doteraz sa menil olej po 60tis km s filtrom a odteraz sa meni po 120 bez filtra ... co myslite , zmenili sa kozmicky materialy alebo aky je dovod tohto ?  dovod je jednoduchy , vymena oleja po 120tis je vacsinou uz u druheho majitela tj . nizke naklady na servis ... nizke teda ked sa bavime o zivotnosti auta do 250000km ... potom tam urobime filter ktory sa vzdy menil konstrukcne doj*any tak ze je k nemu zly pristup tak radsej ako uctovat hodinovu vymenu naviac napiseme ze ho menit netreba ... resp. napiseme to takym koncernovym jazykom ze ak neboli zistene kovove triesky , chladiaca kvapalina a pod. v oleji tak sa menit nemusi ... ja nie som taky frajer ze pozrem na olej a poviem ze filter menit netreba , ani si neviem predstavit ho dat na rozbor a povedat zakaznikovi nech tyzden pocka kym bude vysledok. ..dajte si do toho trochu rozumu 

Vloženo

Je na výměnu oleje v DSG DQ381 potřeba nějaké speciální nářadí / přístoje ? 

Nebo je to klasická výměna jako u manuální převodovky ? Tzn. zahřát jízdou olej, důkladně vypustit, vyměnit filtr a napustit nový olej ruční plničkou. Jde mi o to, jestli to svěřit servisu, nebo je to zvládnutelné v domácích podmínkách. První výměnu oleje v 60 tisících jsem nechal na značkovém servisu, další výměnu při 120 tis.Km bych si nejraději udělal sám, pokud je to možné. 

Vloženo

JSvoboda ... nemuze srovnavat filtr vytazeny  z krabicky a filtr namoceny v  oleji .. tak  sem  to urcite nemyslel   ze ho   vytahnes bily a suchy :-D .. spis sem  myslel ze nebyl nijak  naboptnany  nebo vyditelne poniceny  a  taky  zalezi  jak  s autem jezdis a kolik opotrebavavas jizdou lamely . jestli tahas vouik  atd ...pokud budes  zavodit  tak to je na vymenu nejen filtru  ale  i  lamel  a mozna i  cele prevodovky :) 

Vloženo (editace)
před 13 hodinami, suri. napsal:

dá sa aj ručne ale za pár korun kupiš origo plničku https://auto.bazos.cz/inzerat/165286392/DSG-PRIPRAVEK-SKODA-VOLKSWAGEN-SEAT-AUDI.php

A čo rovno toto? 

€ 39,16 30%OFF | AUTOOL 5L Auto Pneumatic Automatic Transmission Refueling Replacement Tool Automatic Transmission Refueling Machine ATF Machine

Sú aj ručné plničky...  

A aj nadstavce:

€ 2,62 40%OFF | Car Transmission Fluid Oil Filling Filler Adapter 722.9 CVT DSG 09G 01J for Audi VW Mercedes Benz Aluminum Alloy Adapter

Editováno: , autor: r_e_n_e
Vloženo

cokolvek ked sedi zavit, toto mam roky ja a je najpohodlnejšie ,,., vyvrtana zatka prevodovky ,do nej naletovana rychlospojka na vzduch aby tym slo otacat pri sundavani ale nie je nutne a nadoba na nalievanie oleja 5l ,... nieto co lepsie vymyslet , mam to tak sto rokov a par olejov som vymenil  https://forum.skodahome.cz/topic/126923-p%C5%99evodovka-dsg-k%C3%B3d-lqv/

Vloženo

Suri, ten tvůj plnící přípravek se mi líbí, v jednoduchosti je krása! Dosud jsem vždy z manuálních převodovek plnil olej ručním olejovým lisem a taky to šlo. Mám jej na 0,5 litru, v manuálu byly necelé 2 litry, tak to nebyl takový problém. Nyní u DSG a Haldexu by mě z toho nasávání a tlačení 6-ti litrů asi víc bolely ruce . Takže si asi vyrobím něco podobného jako ty. 

• o 3 týdny později...
Vloženo (editace)

Dnes vymenený olej v prevodovke DQ381. Filter som mal zboku. Do prevodovky vošlo 6 litrov a skoro 400ml vytieklo cez prepad. 

Použité diely z mojho príspevku vyššie... 

Musel som dorábať rýchlospojku, aby som pripojil adaptér. 

VW olej 6 litrov, filtračná vložka, o-krúžok filtra, podložka, zátka) :

6x G055529A2;

1x 0GC325183A;

1x N91084501;

1x N90965401;

1x N0438092;

Editováno: , autor: r_e_n_e
  • o 4 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...
Vloženo
před 24 minutami, r_e_n_e napsal:

Je to postup na tvoju spojku... 

to se nemusí dělat přes tu mašinu co nový  do vnitř a starý ven? Nebo se to děla oběma způsoby?  Jak to dělají v servisech?

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...