Pavlos PM Vloženo 15. Duben 2009 Sdílet Vloženo 15. Duben 2009 No popravdě jsem z funkce TP naprosto blázen. Dnes jsem ráno jel autem, přepnul jsem si při zapnutém TP na předvolbu kde je uložen Radiožurnál a poté pustil CD. Krátce po celé byla Zelená vlna a CD se samo přeplo na "DOPRAVU" a poté zpět na CD. Do teď jsem si myslel, že stačí mít zvolenou stanici pouze uloženou a ne jako poslední naladěnou, kterou jsem poslouchal. Bohužel v návodu chování této funkce není popsáno, tak nevím co je dobře a špatně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 15. Duben 2009 Sdílet Vloženo 15. Duben 2009 já si právě myslím, že aby se to přepínalo, tak ta stanice musí být naladěná, jinak se to nepřepne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lumirnavrat Vloženo 15. Duben 2009 Sdílet Vloženo 15. Duben 2009 Jj, presne, takhle se mi choval i Panasonic ve Felicii. Pokud byl naladen na posled CR1 a mel jsem pustene Cd, tak to prepinal na zelenou vlnu. V jinem pripade ani nahodou. coz me taky zklamalo a tak jsem se naucil zit bez TP. Navic to fungovalo hlavne na Ceskem uzemi. Na Morave to bylo mnohem skromnejsi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 15. Duben 2009 Sdílet Vloženo 15. Duben 2009 Já mám dojem, že v návodu píšou něco v tom smyslu, že když naladěná stanice nevysílá dopravní hlášení, že by se mělo spustit hlášení jiné stanice, která dopravní hlášení vysílá. Nemám ten návod zrovna tady, tak přesně nevim, jestli na to nezapomenu, tak se zítra podívám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavlos PM Vloženo 15. Duben 2009 Sdílet Vloženo 15. Duben 2009 Osobně jsem předpokládal, že funkce TP funguje tak, že stačí mít uložené stanice v paměti a poslouchat jakoukoli jinou stanici nebo cd a při dopravním hlášení se prostě rádio přepne na tu stanici, která zrovna vysílá "DOPRAVU". Takže jak tady už zaznělo …, je to i pro moji osobu zklamání. Bohužel tato funkce postrádá tedy prakticky smysl :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 15. Duben 2009 Sdílet Vloženo 15. Duben 2009 Tak nějak jsem to chápal i já a mám za to, že nějak tak je to popsaný v tom návodu, jestli to máte někdo po ruce, tak se můžete podívat. Pokud je to jinak, tak už teda nevim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 15. Duben 2009 Sdílet Vloženo 15. Duben 2009 (editace) tak chlapi, citace z návodu: Dopravní zprávy Příjem a ukončení dopravních zpráv Stiskněte tlačítko , na displeji se zobrazí symbol TP. Pokud je naladěna rozhlasová stanice, která nevysílá dopravní zprávy, bude rádio vyhledávat rozhlasovou stanici s dopravními zprávami. Na displeji se zobrazí TP SEEK. Pokud nebude nalezena rozhlasová stanice s dopravními zprávami, zobrazí se na displeji NO INFO. Příchozí dopravní zpráva přeruší automaticky přehrávání CD nebo poslech rozhlasové stanice, která dopravní zprávy právě nevysílá. Na displeji se zobrazí TRAFFIC. Po skončení zpráv o dopravní situaci se automaticky obnoví původní vysílání. Chcete-li ukončit příjem dopravních zpráv, stiskněte znovu tlačítko , symbol TP zhasne. Poznámka Informace vysílané jednou rozhlasovou stanicí mohou být přijímány, zatímco je naladěna jiná stanice. Pokud není možný příjem dopravních zpráv, zobrazí se na displeji NO INFO. takže podle toho, by to mělo opravdu při poslechu stanice, která dopravní zprávy nevysílá, přeladit na tu, která momentálně vysílá dopravní zprávy a která snad ani nemusí být uložená v paměti, a pak to přepnout samo zase zpět,. nevím teda, poslouchám v autě převážně Radiožurnál, takže dopravní zprávy jedou vždy, i když je tam cédko nebo něco jiného, ale mám dojem, že když sem poslouchal nějakou jinou stanici nevysílající dopravní info, tak se to taky nepřepínalo Editováno: 15. Duben 2009, autor: HjM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Vloženo 15. Duben 2009 Sdílet Vloženo 15. Duben 2009 (editace) vše dobře jen myslím že se tam zobrazuje NO TP...ale to je myslím vlastně jen u stanic co TP nevysílají.... Editováno: 15. Duben 2009, autor: Marek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 15. Duben 2009 Sdílet Vloženo 15. Duben 2009 To HjM: Dík, že jsi to našel. Přijde mi, že si to moje rádio dělá, co chce a nebo dělám něco špatně já. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 15. Duben 2009 Sdílet Vloženo 15. Duben 2009 (editace) není zač pardón za OT, ale ty návody jsou tady, stačí jen zkopčit: http://new.skoda-auto.com/cze/service/docu...s/newfabia.aspx Editováno: 15. Duben 2009, autor: HjM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 15. Duben 2009 Sdílet Vloženo 15. Duben 2009 To jsem celej já, tohle mě nenapadlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 15. Duben 2009 Sdílet Vloženo 15. Duben 2009 (editace) jinak jestli si dobře pamatuju, tak v minulém autě, na rádiu Sony, funkce TP fungovala myslím naprosto stejně jako zde na rádiu Dance,. takže zkuste se vyjádřit někdo, kdo máte neorigo rádio, jak se vám to chová, myslím, že to není jen záležitost rádia Dance mambo: nemůže každý vědět všechno Editováno: 15. Duben 2009, autor: HjM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igor Vloženo 15. Duben 2009 Sdílet Vloženo 15. Duben 2009 Tak, ako to popísal Pavlos, je to správne. Prepne sa to na tú stanicu, ktorá bola naposledy naladená a zrovna vysiela TP. Takto to funguje na Dance, na Symphony, mal som v predošlých FI rádiá Sony, Pioneer a tam to bolo detto. Na Slovensku tu funguje veľmi dobre, takmer každé rádio vysiela TP - neviem si celkom predstaviť takú vec, že by sa prehrávanie CD vždy preplo na hociktorú stanicu, ktorá zrovna vysiela dopravné správy, to by sa potom vôbec nedalo počúvať CD... Jediná vec, ktorá mi osobne v súvislosti s TP chýba, je AIM - nahrávanie dopravných správ. Trebárs rádio Symphony vo Fabii to vedel, ak bolo rádio vypnuté a bolo vysielané dopravné hlásenie, toto sa nahralo (dal sa nastaviť čas). Potom už len stačilo o nasadnutí do auta zapnúť rádio, stlačiť AIM a ozvali sa posledné hlásenia. Pre človeka, čo veľa jazdí a často pri tom vystupuje z auta, je to na nezaplatenie! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 15. Duben 2009 Sdílet Vloženo 15. Duben 2009 hmm, to je dobrá funkce jinak co se týče těch stanic a TP, tak mi přijde, že tady u nás to vysílá akorát Radiožurnál, jinak nikdo jiný moc ne, tak nevím... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavlos PM Vloženo 16. Duben 2009 Sdílet Vloženo 16. Duben 2009 (editace) Takže, pokud budeme chtít, aby se rádio přelaďovalo na všechny dostupné dopravní informace, ať posloucháme CD, či jinou rozhlasovou stanici budeme muset mít na rádiu i funkci TA (Viz. níže). Pokud mi pamět neklame, tak tyto funkce RDS mají dnes prakticky všechna autorádia s cenou od cca 4 000 Kč. Dance se samostatně prodává za 15 000 Kč a nemá to, TA - Identifikace dopravního hlášení (Traffic - Announcement identification) Tento signál má povahu zapnuto/vypnuto a indikuje, zda se vysílá hlášení pro motoristy. Tento signál může přijímač využít, aby: a ) automaticky přepnul z libovolného audio-módu na dopravní hlášení; b ) automaticky zapnul dopravní hlášení, je-li v pohotovostním režimu a je-li současně potlačen audiosignál; c ) přepnul z programu, který nepřenáší žádné dopravní informace, na program, který je přenáší. Editováno: 16. Duben 2009, autor: Pavlos PM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 16. Duben 2009 Sdílet Vloženo 16. Duben 2009 no, je to divné, na tom rádiu Sony tuším to TA bylo a chovalo se to stejně jako tady Dance Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.