Bergerov Vloženo 24. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2022 Dobrý den. Chci se zeptat jakou chladicí kapalinu koupit na doplnění. Nakupuji díly v Auto Kelly ale jejich tam trošku víc druhu s a bez obsahu silikátů atd. Máto cenu řešit nebo koupit to co splňuje normu TL-VW 774J (G13) a to stačí? Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p2p Vloženo 24. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2022 G12evo 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 24. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2022 G13 určite nie, táto kvapalina "nenaplnila očakávania", náhradou je G12evo (čo ja zároveň náhrada aj za G12, G12+ alebo G12++). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bergerov Vloženo 25. Říjen 2022 Autor Sdílet Vloženo 25. Říjen 2022 Oki díky moc mají G12evo tak ji vezmu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jar91 Vloženo 10. leden 2023 Sdílet Vloženo 10. leden 2023 Mám naměřenou servisem chladci kapalinu-45 stupňů je to problém. Nic neříkali. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OnMiT312 Vloženo 10. leden 2023 Sdílet Vloženo 10. leden 2023 Ničemu to extra nevadí. Jen to trochu hůře chladí. Takže příště dolit jen destilkou ať se to naředí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JendaPCE Vloženo 18. Duben 2023 Sdílet Vloženo 18. Duben 2023 Ahoj, daval jsem kapalinu G13 (g a13 a8j m1) . Koukam ze uz se asi nedela? Muzu teda dolejvat G12evo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanson Vloženo 18. Duben 2023 Sdílet Vloženo 18. Duben 2023 Ano Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 18. Duben 2023 Sdílet Vloženo 18. Duben 2023 No odporúča sa vyprázdniť okruhy a eliminovať čo najmenej miešanie G13 s G12 EVO. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanson Vloženo 18. Duben 2023 Sdílet Vloženo 18. Duben 2023 Za stránek Skoda: Hotová směs (ready mix) G12 evo plně nahrazuje koncentrát G13. Obě kapaliny jsou mísitelné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 30. Duben 2023 Sdílet Vloženo 30. Duben 2023 (editace) Robil niekto už preplach chladiacej sústavy? Sú tam chaldiace okruhy, ktoré majú klapky a vraj sa to musí riešiť cez diagnostiku. No pozeral som toto video a chlapik na Passate iba použil "fľašu" aby "natlačil" chladiacu do systému. https://youtu.be/fYNY2F3_ypI Editováno: 30. Duben 2023, autor: r_e_n_e Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanson Vloženo 1. Květen 2023 Sdílet Vloženo 1. Květen 2023 (editace) Popisi co jsem udelal ja, delal jsem to jen preventivne, nemel jsem zadne problemy a ani jsem nemel kapalinu osklivou (nechtel jsem G13). 1.vyndal jsem z nadrzky pytlik se silikatem 2. Koupil jsem 10l destelovane vody a 10l G12Evo hotova smes 3.u ohrateho motoru jsem odpojil vracecku do expanzni nadoby, prodlouzil ji do kyble jinou hadickou 4.nastartoval jsem a prolil expanzkou 10l destilky (expanzni nadrz stale pod vodou) Do kyble vytekala uz voda. 5.vracecka zpet do expanzky 6. Ohrati na 90° a VCDS odvzdusneni systemu 7.to stejne s novou chladici kapalinou, po 9l uz tekla do kyble opet krasne ruzova kapalina, 1l jsem si ponechal na doliti 8.opet vrececka do expanzky 9. Ohrati na 90° a opet VCDS odvzdusneni 10.doliti kapaliny Myslim ze se timto zpusobem minimalizuje moznost zavzdusneni systemu. Editováno: 1. Květen 2023, autor: Stanson 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p2p Vloženo 1. Květen 2023 Sdílet Vloženo 1. Květen 2023 Moc slozite... ja G13 vylil a naplnil podtlakove destilku... 2 tydny jezdil a znovu new destilku... Potom podtlakove naplnil G12 evo cca 5 litru a hotovo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanson Vloženo 1. Květen 2023 Sdílet Vloženo 1. Květen 2023 Sloziteho na tom neni nic! Vylil znamena co? K podtlakovemu plneni potrebujes pripravek a kompresor, nic z toho spousta lidi nema. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p2p Vloženo 1. Květen 2023 Sdílet Vloženo 1. Květen 2023 Odpojit hadice na chladici a od maleho okruhu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanson Vloženo 1. Květen 2023 Sdílet Vloženo 1. Květen 2023 Diky, bylo mi to jasne, tak to rika DP. To znamena, dostat se pod auto, sundat kryt motoru, odpojit hadice, do necoho to odchytit. Naplnit podtlakovou plnickou a odvzdusnut diagnostikou. Ja jen odpojil jednu hadicku a otocil ji do kyble. Zadne pripravky. Zda se ti to slozitejsi? Vubec se nepru o tom, co je lepsi zpusob (pro poradnou vymenu), jen o slozitosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p2p Vloženo 1. Květen 2023 Sdílet Vloženo 1. Květen 2023 Slozitejsi ve smyslu 10 l G12 evo... To mi prislo zbytecne... jinak hlavne ze to funguje... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanson Vloženo 1. Květen 2023 Sdílet Vloženo 1. Květen 2023 (editace) Jasny. Napln je 8l, ja kupoval hotovou namichanou. DP rika pripravit nejmene 8 litru. Ja si myslim, ze prave vypustit to tak uplne nejde. Editováno: 1. Květen 2023, autor: Stanson Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 10. Červen 2023 Sdílet Vloženo 10. Červen 2023 Dnes výmena G13 za G12 EVO podľa tvojho návodu @Stanson. Díky za pomoc. 👍 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 31. Ledna Sdílet Vloženo 31. Ledna Zdravím, od jakého datumu se dávala G12Evo, resp. jak poznám jakou tam mám (na nádržce to uvedeno není)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 31. Ledna Sdílet Vloženo 31. Ledna Evo je ružová... G13 je viac do červena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
40mr31 Vloženo 26. Května Sdílet Vloženo 26. Května Zdar borci @Stanson @r_e_n_e. Chci požádat o radu… Rád bych udělal proplach a následně G12 Evo podle vašeho návodu (dělám to poprvé, tak omluvte možná hloupý dotaz)…když zahřeju motor tak je tam přece nějaký tlak, tudíž můžu sundat vracečku do expanzky a následně odšroubovat víčko expanzky, abych mohl prolévat destilkou? Nebo jak přesně to udělat? Díky za rychlou reakci… Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.