Sleep77 Vloženo 3. Duben 2008 Sdílet Vloženo 3. Duben 2008 1.4 , najeto 15tkm, dlouhodobý průměr 7,7 , 55km ráno do práce a odpoledne z práce, ráno studený motor 12km z kopce, potom I. třída, nakonec město se zahřátým motorem průměr 5,6-5,8 , odpoledne naopak (město se studeným, na závěr dost kopce s teplým) půměr 8,2-8,4 . Jak to tady čtu,jsem rád,že užívám diesely,co jsem měl čiplou Octavii I ,tak ta byla na spotřebu úžasná,průměrná spotřeba 4,2l neměla chybu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 3. Duben 2008 Sdílet Vloženo 3. Duben 2008 Jak to tady čtu,jsem rád,že užívám diesely,co jsem měl čiplou Octavii I ,tak ta byla na spotřebu úžasná,průměrná spotřeba 4,2l neměla chybu mnoo., nafta je ted uz drazsi nez benzin, tak bud za tu spotrebu rad. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sleep77 Vloženo 9. Duben 2008 Sdílet Vloženo 9. Duben 2008 mnoo., nafta je ted uz drazsi nez benzin, tak bud za tu spotrebu rad. jj máš recht ale stále se mi vyplatí oproti benzínu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rosta1.8 Vloženo 11. Duben 2008 Sdílet Vloženo 11. Duben 2008 No kluci, dnes jsem si ověřil, že velký vliv na spotřebu má bezesporu i vzduchový filtr.Mám svého Rumíka 1.6 cca 14 dní,je to lehká ojetina s 27 500 a docela mě překvapila jeho žízeň.PC dlouhohobě ukazoval 7,7l ale mě se, pravda na krátkých trasách a přes město, dostala spotřeba na 8,8l.Bylo mi to divný protože jek se svou starou Feldou 1.6, tak i s Okinou 1.8TSI jezdím za 6,5-7,0l a tak jsem začal hledat příčiny.První byly gumy-každá s jiným tlakem a žádný nebyl správný-na auto přímo z automobilky mě to trochu překvapilo ale budiž-rozměr gum 195/55 R15 spotřebě taky nijak nepřispívá, myslím, že jsou na tuto motorizaci zbytečně široké.Velké překvapení mi poskytla kontrola vzduchového fitru-ten byl určitě ještě origo z výroby a v nasávací komoře podním bylo překvapivě dost listí ale i kamínků.Sezhora filtr ani nijak nevypadá jak moc je špinavý ale zespodu v rozvinu je již špína zřetelně vidět.Řekl bych, že filtrační komora bude vyžadovat zvýšenou pozornost-nasává se do ní dost nečistot.Filtr je shodný pro 1.4 a 1.6 a je asi dimenzován spíše na 1.4 a u 1.6 bude vyžadovat výměnu určitě na 15 000 km ne-li dříve. Bohužel mě nenapadlo sáhnout hned po foťáku když jsem filtr otevřel aby jste viděli jaký tam byl bordel.Po vyčistění filtrační komory a osazení novým filtrem mi dnes spotřeba na stejné trase a stejným stylaem jízdy klesla z 8,8l na 7,1l, což už je přijatelné, nemám vůz ještě plně v ruce a ty široké pneu mají také svůj podíl.Ta spotřeba byla 50% město a 50% silnice II, třídy s rychlostí do 90 km, tedy žádná divočina. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 11. Duben 2008 Sdílet Vloženo 11. Duben 2008 sdalsi skusenost. opet cesta regensburg a zpet s vyletem do norimberku, Tam 352 km 3:46hod, prumer 93km/h, spotreba 7,5l/100 Zpet 358km 3:53 hod, prumer 92km/h spotreba 6,7 celkem i s normberkem a pojizdenim ve mestech 990km 11:53 hod, prumerka 83km/h spotreba 7,2l/100 zpet, sem jel schvalne na spotrebu. sledovla sem okamzitou spotrebu. Ukazalo, se, ze to lze sundat skoro o litr a cas zadnej rozdil. Jmenovatle te cestyu je PLYNULOST. predvidat, pripravovat si predjizdeni zpomalovat motorem. Do kopce sem nechaval rychlost klesnout k 110,aby spotreba byla kolem 7l, po rovine 120-130, z koppce., cca 130 -140 tak ,aby spotreba padala k 4-5l. Jelo se pohodove, zadny uzavirky, vitr ani dest. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MELLO Vloženo 13. Duben 2008 Sdílet Vloženo 13. Duben 2008 Rosta 1.8 " :s tím vzduchovým filtrem si objevil Ameriku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
El_Jacobo Vloženo 13. Duben 2008 Sdílet Vloženo 13. Duben 2008 Rosta 1.8 " :s tím vzduchovým filtrem si objevil Ameriku A jéžiš, na takový reakce jsou tady určitě všichni zvědaví. To snad radši mlč, než psát takovýhle blábol... Jinak já mám filtr taky měněný a opravdu je spotřeba lepší. Jezdím převážně po Praze a mám teď spotřebu lehce přes 7 litrů s motorem 1.6. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jetson Vloženo 14. Duben 2008 Sdílet Vloženo 14. Duben 2008 Že by to byl ten filtr? Jel jsem v neděli na lyže a spotřeba byla 13,2l. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 14. Duben 2008 Sdílet Vloženo 14. Duben 2008 Že by to byl ten filtr? Jel jsem v neděli na lyže a spotřeba byla 13,2l. nn... to bude tou cihlou na plynovém pedálu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radim Skála Vloženo 27. Duben 2008 Sdílet Vloženo 27. Duben 2008 Zdááár, tak sem si taky koupíl Fábku 1.2ku, zatím sem tankoval jenom jednou a spotřeba 6,2l ale to sem jezdil většinou pořád mimo město,zdá se mě to furt moc. Auto moc nehoním. Při jakých otáčkách Vám to žere nejmíň? díkec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nohab Vloženo 27. Duben 2008 Sdílet Vloženo 27. Duben 2008 nevím přesně, jak otáčky, ale nejméně asi při ustálených 80-90 km/h? Když jedu mimo město, držím se limitů (+/- 90) a pak je spotřeba cca 5 i méně (tedy bez prudkých zrychlení a s využitím dynamiky, t.j. rozjet před kopcem, včas podřadit, brzdit motorem atd, jak se tady už mockrát psalo) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jetson Vloženo 27. Duben 2008 Sdílet Vloženo 27. Duben 2008 nn... to bude tou cihlou na plynovém pedálu Že by? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BOHUS1 Vloženo 5. Květen 2008 Sdílet Vloženo 5. Květen 2008 Vezmu tu spotřebu z druhé strany. Kolik Vám počítač napsal dojezd KM po natankování. Dostal se někdo přes 1000km. Nemám na mysli TDI jen benzín. Mám 1.4 16v 63kW a teprve teď po najetých 15000km jsem se po natankování dostal přes tuto hranici. Jinak dlouhodobá spotřeba je u mě 6l a jezdím všude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitt Vloženo 5. Květen 2008 Sdílet Vloženo 5. Květen 2008 Vezmu tu spotřebu z druhé strany. Kolik Vám počítač napsal dojezd KM po natankování. Dostal se někdo přes 1000km. Nemám na mysli TDI jen benzín. Mám 1.4 16v 63kW a teprve teď po najetých 15000km jsem se po natankování dostal přes tuto hranici. Jinak dlouhodobá spotřeba je u mě 6l a jezdím všude. Po natankování mi ukazuje vžycky přes 1000 asi to bude tím že jezdím k benzince na doraz a musím hodně šetřit abych tam dojel. ale dlouhodobá spot. mám 6.3l Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
farel Vloženo 5. Květen 2008 Sdílet Vloženo 5. Květen 2008 Ja som bol v sobotu v Budapesti, dokopy som urobil asi 120 km, pocitac mi vypocital priemernu spotrebu 6,4 l/100Km. Isiel som cez dediny len povolenou 50km/h, vela usekov bolo v 60 km/h, mimo obce som siel max. 110 km/h, je tam velmi vela kopcov a zakrut, nakoniec asi 5 km po dialnici, tam max. 120 km/h. Boli sme dvaja dospeli a nas patmesacny syncek, klimu som zapinal a vypinal podla potreby. Mam FII combi, 1,4 16V, 205 pneu. a na tachometry okolo 500 km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 6. Květen 2008 Sdílet Vloženo 6. Květen 2008 hm tak ja si nepamatuju, ze bych mel nekdy prez 1000 dojezd, kolem 900 -950. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
majko Vloženo 6. Květen 2008 Sdílet Vloženo 6. Květen 2008 (editace) Moj rekord na 1.6ke Editováno: 6. Květen 2008, autor: majko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
farel Vloženo 6. Květen 2008 Sdílet Vloženo 6. Květen 2008 Ja som dnes urobil 120 km, priemer som mal 6,9 l. 80 % cesty som siel 110 az 130, ostatne boli dedinky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 6. Květen 2008 Sdílet Vloženo 6. Květen 2008 (editace) v casti roomsterclub, je info ke srazu RC, ale i FII a dalsi muzete dorazit. pokud to nekdo vidite po seste, ale sorry. Editováno: 6. Květen 2008, autor: Blacky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eugen Vloženo 6. Květen 2008 Sdílet Vloženo 6. Květen 2008 Mě to zatim nejvíc ukazovalo 1140 km a zatim podle pp by jsem měl udělat na nádrž cca 1060 km tak jsem, zvědavý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitt Vloženo 6. Květen 2008 Sdílet Vloženo 6. Květen 2008 Mě to zatim nejvíc ukazovalo 1140 km a zatim podle pp by jsem měl udělat na nádrž cca 1060 km tak jsem, zvědavý No mě to ukazuje většinou přes 1000 dojezd když natankuji ale vychází mi to tak kolem 800 na nádrž. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 7. Květen 2008 Sdílet Vloženo 7. Květen 2008 jenom poznámka pro fabiatiky, roomster má nádrž na 55 litrů, aby se dojezdu přes tisíc km nedivili tak hodně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 7. Květen 2008 Sdílet Vloženo 7. Květen 2008 jenom poznámka pro fabiatiky, roomster má nádrž na 55 litrů, aby se dojezdu přes tisíc km nedivili tak hodně j pravda., F ma jen 45 ze? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitt Vloženo 7. Květen 2008 Sdílet Vloženo 7. Květen 2008 No na to jsem úplně zapoměl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
majko Vloženo 12. Květen 2008 Sdílet Vloženo 12. Květen 2008 Bol som prevetrat monstera. 1100km 800km z toho dialnica, motor 1.6 spotreba 8.0. priemerna rychlost cca 100kmh maximalka 195kmh. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.