waleri Vloženo 3. Září 2008 Sdílet Vloženo 3. Září 2008 (editace) Tak já taky přidám svojí spotřebu. V sobotu jsem se vrátil z Pelješacu. Mám to tam 1200 km a spotřeba tam i zpět shodně 7,1 l/100 km. Vždy půlku cesty s klimou. Docela mě to překvapilo, a to až do Vídně jsem se držel lehce nad 6 litry. Jel jsem to v trhu sám za 16,5 hod. 680 km dálnic (dle navigace) zbytek okresky. Po dálnicích okolo 140-160 km/hod, okresky jak to šlo. Převážně jsem jel na 6 rychl. stupeň, a to i na okreskách, což třeba tady nedělám. Jinak normálně jezdim mezi 8,5 - 9,3 l/100km. Edit: Jo a jel jsem na N98. Editováno: 3. Září 2008, autor: waleri Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
majko Vloženo 3. Září 2008 Sdílet Vloženo 3. Září 2008 Převážně jsem jel na 6 rychl. stupeňHmm a to si ako zaradil ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanKo Vloženo 3. Září 2008 Sdílet Vloženo 3. Září 2008 No mozna Okta ma aj 6 stupnov, nie? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
majko Vloženo 3. Září 2008 Sdílet Vloženo 3. Září 2008 O je aj s 6kou samozrejme, ale myslel som, ze sa jedna o R alebo FII . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Escrito Vloženo 3. Září 2008 Sdílet Vloženo 3. Září 2008 Mne sice motor nezhasol, ale v podstate mam to iste - chce to viac plynu.Kedze toto je vlakno o spotrebe tak som sa vo svojich predchadzajucich prispevkoch iba chcel podelit o svoje skusenosti. Pri jazde bez klimy som so spotrebou (aj vykonom) spokojny. Horsie je to s tou zapnutou klimou. Ako som pisal: Pri zahriatom motore mam pri zapnutej klime ("na stred" + ventilator 1.stupen) pri stati spotrebu DVOJNASOBNU (!) a pri jazde to robi o 1-1,5 l/100km viac ako bez klimy. Trochu OT: Co sa tyka vykonu motora pri zapnutej klime: v servise mi povedali ze klima zapnuta "naplno" si vezme 4kW vykonu. Ak by to teda bola pravda, tak by ten ubytok vykonu nemal byt az taky citelny. Predtym som totiz jazdil s 1.2 47kW a teraz mam 63kW (malo by mi teda "ostat" este 59kW). Ked vsak zapnem klimu tak mam pocit ako by som motoru "stupil na krk" a auto ide horsie ako moja stara 1.2 Já jsem se už naučil klimu zapínat až je zahřátý motor. Když mám klimu na 22C a vent. na dvojku a vnitřek už je vychlazený, tak už to na spotřebe není poznat a na výkonu také ne. Ale než se to vychladí tak se s tím jezdí blbě po městě, mimo město je to v pohodě. Také jsem měl 1.2 47Kw ale nezdá se mě že by jela hůř, ale v ní mít klimu tak by to snad nejelo vůbec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fan!s Vloženo 6. Září 2008 Sdílet Vloženo 6. Září 2008 Tak já se taky přidám. Roomster 1,4 TDI Cimbu 71Kw - 240Nm, Kola Kentaur 17“- 5,5 l/100km Fabia II 1,2 HTP 51Kw – 6,8 l/100km P.S. S touto Fabií jsem rozhodnut, že jí prodám a koupím si znovu Fabii,ale s motorem 1,9TDI. Motor 1,2HTP mi přijde v dnešním silničním provozu v podstatě nebezpečný.Jezdím s ní den co den do práce v 5 lidech. V tomto obsazení je motor absolutně mrtvej, klimatizaci vypínám při každém předjíždění a při každé jízdě do kopce. Kolikrát se mi stalo, že jsem horko těžko předjel kamion na dálnici a auta za mnou troubila a po zařazení na mě ukazovali . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Václav Š. Vloženo 7. Září 2008 Sdílet Vloženo 7. Září 2008 Fan!s: Však motory HTP taky nejsou určený pro denní cestování po dálnici v pěti lidech, že... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 7. Září 2008 Sdílet Vloženo 7. Září 2008 Fanis, kup si 1.9 TDI to bude nářez!!! ...k té spotřebě... jezdím teď s Combikem F I. HTP 47 kW a je pravda, že když se rozjíždím s klimou, která jede na plný výkon, tak je to znát... chce to prostě víc plynu... jinak včera, to co jezdím s oktou FSI za 11 l... jsem jel s touto Fabcou za 7 mluvím o provozu ve městě! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xdenser Vloženo 7. Září 2008 Sdílet Vloženo 7. Září 2008 (editace) tak pridam i ja svoji Roomster 1.6 mechanika minuly tyden cesta Kiev - Odessa 480 km sel 110 -120km/h, porad z klimou a byl poradny bocny vitr, 7.7 l/100km, vcera zpet Odessa-Kiev 130-140 km/hod, 8.7 l/100 km 2 dospele a 2 male deti, kufr plny veci byla to prvni daleka cesta pro miho ruma a musim rici ze jede to dobre - muze jste se citelne zrychlovat do kopce v 140 Km/h i kdyz je hlucny - vymyslil si takovy recept na "odhluceni" :-)) kdyz vam motor 1.6 je hlucny v 140 Km/h - vytocte na 160 Km/h pak zpet na 140Km/h - a uz je to v pohode :-))) Editováno: 7. Září 2008, autor: xdenser Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Escrito Vloženo 7. Září 2008 Sdílet Vloženo 7. Září 2008 (editace) Měl jsem Fabii Combi 1,2 47Kw a nebylo to tak hrozné jak píšeš. Editováno: 7. Září 2008, autor: foromen NECITUJ předešlý příspěvek, čti pravidla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fan!s Vloženo 7. Září 2008 Sdílet Vloženo 7. Září 2008 Fan!s: Však motory HTP taky nejsou určený pro denní cestování po dálnici v pěti lidech, že... Do práce to mám cca 20km, z toho 4km po dálnici. HaŤaPku jsem si pořizoval v domnění, že to do práce bude stačit, byl to omyl. Koupím FII Elegance 1,9 TDI , po slevách by měla vyjít na 380 000,-Kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Vloženo 7. Září 2008 Sdílet Vloženo 7. Září 2008 Fan!s: 1,9TDi za 380 000? dle ceníku škoda auto...... 1,9 TDI PD/77 kW (105 k) 4,9 l/100 km — 444 900,- 1,9 TDI PD DPF/77 kW (105 k) 5,1 l/100 km — 460 900,- a combi.... 1,9 TDI PD/77 kW (105 k) 4,9 l/100 km ,- 464 900,- 1,9 TDI PD DPF/77 kW (105 k) 5,1 l/100 km - 480 900,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foromen Vloženo 7. Září 2008 Sdílet Vloženo 7. Září 2008 Však píše po slevách. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Vloženo 7. Září 2008 Sdílet Vloženo 7. Září 2008 ....že by sleva byla tolik? U nejlevněnjší verze by to dělalo 65 000,-Kč.....to by měl štěstí..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romariooo Vloženo 7. Září 2008 Sdílet Vloženo 7. Září 2008 Stejně i po slevách mi to přijde hrozně moc peněz...za 400 tisic už bych vzal Octávii ve slušny výbavě i když mírně jetou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misubaro Vloženo 16. Září 2008 Sdílet Vloženo 16. Září 2008 (editace) ahoj vsichni setrilove ....mozna ted potesim majitele R 1.4 a zklamu majitele R 1.2....v sobotu a nedeli jsem se opet zucastnil /jiz po treti/ souteze Economy Run 2008. Tradicne poradane Skoda Auto Mlada Boleslav. Trat dlouha 333,7 km cisty cas na projeti byl urcen na 365 minut /prumerna rychlost 54.85 km/h/. Cesta vedla dosti narocnym terenem, skoro jsem mel pocit ze jedeme stale do kopce Prvni etapa vedla z Kosmonos-Klaster Hradiste nad Jizerou-Knezmost-Zehrov-Svijansky Ujezd-Kobyly-Cesky Dub-Osecna-Hamr na Jezere-Mimon-Ceska Lipa-Kravare-Litomerice-Lovosice-Bilina-Most Sous- cil prvni etapy byl na Polygonu v Moste. Zde probehl doprovodny program,pak jsme odjeli na hotel a druhy den jsme v podstate podobnou trasou jeli zpet, jen konec trasy uz vedle pres Doksy do Mlade Boleslavi-Kosmonosy. Musim dodat, ze jsem si vedom, ze s Rumcajsem se nemuzu merit se spotrebou s Fabiemi. Byl jsem vsak zvedav na spotreby 1.4 a 1.2 u R. Dosahl jsem konecne spotreby 4.768 l/100km pri prumerne rychlosti 56.242 km/h. Coz me vsak a musim se priznat, ze jsem byl mile prekvapeny, ze mam lepsi spotrebu nez ostatni R s 1.2 HTP. Nepatrny rozdil, ale horsi Nejlepsi R 1.2 HTP spotreba 4.780 l/100km pri /pomalejsim/prumeru 55.612 km/h. Pocital jsem i vzhledem k profilu trasy, ze HTP mi to "natre" minimalne o 0.4 l/100km. Dalsi uz z minuleho roku overena vec. Palubni pocitac, teda aspon u me, je velice presny. Ukazoval mi dokonce i kdyz nepatrne horsi spotrebu. Zhruba o 0.2 l/100km. Takze 1.4ky budte klidni se spotrebou a 1.2ky mate co delat, slapeme Vam na paty ......... Jinak Vas zvu na pristi Economy Run 2009, kde si to muzeme vsichni rozdat ..... Pro zajimavost. Nejlepsi dosazena spotreba 2.937 l/100km - Octavia 1.9 TDI 77 kW Benzin nebyl na tom az tak spatne - 3.284 l/100km - Fabia hatchback 1.2 HTP 47 kW Editováno: 16. Září 2008, autor: Misubaro Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nohab Vloženo 16. Září 2008 Sdílet Vloženo 16. Září 2008 já jsem pátral už od jara, kdy bude economy run a nic! Chtěl jsem jet Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sranki Vloženo 16. Září 2008 Sdílet Vloženo 16. Září 2008 Ja som bol na Economy run minuly rok a bola to super akcia. Zial zvysok tohoto roku musim stravit ako otrok v Nemecku, takze na podobne akcie mozem zabudnut - tie trapne Folkfesty mi uz lezu krkom, skopcaci jedny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eugen Vloženo 16. Září 2008 Sdílet Vloženo 16. Září 2008 (editace) Já jsem se taky zůčastnil a říkal jsem si jestli tam je někdo z skoda forum.Tak třeba příští rok Jinak jsem byl mile překvapen jak to měly vše připravené a určitě si to můžeme příští rok zkusit .Mě se nevydaříl konec trati a musel jsem přidat aby jsem stihl dojet v čase,ale i tak se spotřebou 5,049 l jsem spokojen na svojí první účast Editováno: 16. Září 2008, autor: Eugen Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misubaro Vloženo 16. Září 2008 Sdílet Vloženo 16. Září 2008 já jsem pátral už od jara, kdy bude economy run a nic! Chtěl jsem jet skoda .....mel jsi napsat.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nohab Vloženo 17. Září 2008 Sdílet Vloženo 17. Září 2008 tak hoši, co kdybyste, až se dozvíte termín a pod, dali tady info? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 17. Září 2008 Sdílet Vloženo 17. Září 2008 ze bysme vykuchali auta a pridelali na ne plachty Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eugen Vloženo 17. Září 2008 Sdílet Vloženo 17. Září 2008 termín bude určitě až příští rok asi někdy kolem prázdnin.jinak příští rok má být v MB Škoda tour setkání majitelů vozů Škoda z Evropy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misubaro Vloženo 18. Září 2008 Sdílet Vloženo 18. Září 2008 ...termin souteze Economy Run byva vetsinou zacatkem zari.....tak je dost casu potrenovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eugen Vloženo 18. Září 2008 Sdílet Vloženo 18. Září 2008 jj závody bývají v září,ale já myslel kdy se dá asi přihlásit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.