dinobijec Vloženo 30. leden 2023 Sdílet Vloženo 30. leden 2023 S3 2016, velká kamera, line + light assist funkční, výhled kamery čistý, nicméně občas se zobrazí hláška Rozpoznávání dopravních značek nyní omezené. Někdy několik dní čtení značek funguje bez problémů, jindy během 20ti min několikrát přestane a opět začne fungovat. Neřešil někdo podobný problém? Předpokládám, že kamera je fyzicky v pořádku, pokud funguje light+line assist i v době, kdy čtení značek fungovat přestane, tedy by se mohlo jednat o něco softwarového? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 30. leden 2023 Sdílet Vloženo 30. leden 2023 Podľa mňa máš zlú polohu kamery... Do servisu nastaviť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ExecutedDonut Vloženo 30. leden 2023 Sdílet Vloženo 30. leden 2023 Kdyby byla spatna poloha kamery tak je chyba trvalá do te doby nez by nekdo udelal kalibraci, stava se mi to taky. Zatim jsem vypozoroval, ze se to stane chvilku po startu kdyz jeste kamera nestihne precist zadnou značku a infotaiment pro danou silnici asi znacku taky nemá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 12. Únor 2023 Sdílet Vloženo 12. Únor 2023 Nie je možné, že kamera je z vnútra jednoducho zahmlená? Mne podobne nefungujú niekedy matrix LED, aj keď je čelné sklo úplne čisté. Vždy je to v hmlistom alebo sychravom počasí. Väčšinou stačí zapnúť výhrev+ofuk čelného skla a po pár kilometroch po opätovnom zapnutí diaľkových svetiel už automatika funguje. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dinobijec Vloženo 14. Únor 2023 Autor Sdílet Vloženo 14. Únor 2023 zamlžování / znečištění skla mě napadlo jako první, několikrát jsem kontroloval a zde problém není. Náhodou jsem ještě vypozoroval, že vždy, když čtení značek přestane fungovat, tak navigace zobrazuje špatnou polohu auta - někdy o pár set metrů, někdy o desítky kilometrů, přičemž čtení značek, jak jsem pochopil, kombinuje data z mapových podkladů + z kamery. Dříve jsem si toho nevšiml, neb navigaci v infotainmentu nepoužívám. Tedy jsem navštívil servis, náhodný opakující se zvukový signál upozorňující na chybu mi pije krev :) a výstup - dle diagnostiky je GPS anténa (ploutev) v pořádku, kamera také. Tedy se na zkoušku přehrály mapy, nebyly asi dva tři roky aktualizovány, nic se nezměnilo. Doporučení servisu vyměnit ploutev, i když je dle diagnostiky v pořádku. Cena ploutve 3k na skoda-dily, 3,8 v servisu + cca 3-4k za práci. nicméně nemám náladu odstrojovat strop, ani platit servisu, kord když navigaci nepoužívám. Napadlo mě, zda by se nedalo vyřešit pouze vysazením rádia, odpojením zlobící střešní antény a nahrazením něčím levnějším bez nutnosti demontovat strop ( GPS anténa AGP-103 FAKRA - Ahifi.cz ) co jen nalepím někam zespodu palubovky u čelního skla, nicméně přes ploutev běží asi i telefon ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 14. Únor 2023 Sdílet Vloženo 14. Únor 2023 (editace) To zahmlenie nemusíš vôbec vidieť, lebo to zahmlenie môže byť medzi sklom a kamerou (kam sa normálne nedostaneš) alebo priamo na malinkej šošovke kamery a jediný spôsob ako sa toho zbavíš je to, že ohreješ sklo/kameru. Editováno: 13. Září, autor: e1. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 14. Únor 2023 Sdílet Vloženo 14. Únor 2023 Tohle bylo většinou SW řešené. Jak kamera, tak navigace(poloha na mapě) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 14. Únor 2023 Sdílet Vloženo 14. Únor 2023 (editace) Jestliže je to 2016, tak se jedná o MIB2 (případně MIB2.5 pokud se měnilo za novější celosklo), tedy jednotka infotainmentu samotná má GPS a využívá k určení polohy ploutev napřímo. V zobrazení navigace lze přidat podokno, kde lze vidět kolik satelitů "rádio vidí" a jakou má polohu. Na to bych se zkusil zaměřit. Pokud diagnostika neukazuje chybu na ploutev, tak bych se podíval zda neexistuje aktualizace SW infotainmentu (může to být klidně bug SW) a případně zvážil spíše tu situaci, že infotainment je vadný. Editováno: 14. Únor 2023, autor: Krosta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Goauld Vloženo 14. Únor 2023 Sdílet Vloženo 14. Únor 2023 Mně to na MY2017 ukazuje tuhle hlášku pokaždé, když je auto někde, co není v interní navigaci auta, což je vzhledem k mému modelu (a absenci update navigace) už na docela dost místech. Myslím si, že tam budeš mít problém s GPS, pokud se to děje opravdu často. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavesMan Vloženo 6. Červen 2023 Sdílet Vloženo 6. Červen 2023 Já osobně bych se vydal cestou updatu SW MIB2 na poslední MHI2_ER_SKG11_K3343_MU1433 a pak případně updatem SW kamery. Ferda doporučoval SW: 3QD 980 654 HW: 3Q0 980 654 A H04 1272 což by mělo být pro MY 2016 nejspíš OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sined Vloženo 11. Dubna Sdílet Vloženo 11. Dubna Já udělal aktualizaci a teď mi to nefunguje a tohle mi to hlásí. Můžete mi někdo poradit co stim prosím 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavesMan Vloženo 12. Dubna Sdílet Vloženo 12. Dubna Jaký modelový rok? Aktualizaci čeho? Za jaké verze na jakou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Unown Vloženo 15. Dubna Sdílet Vloženo 15. Dubna Mě toto hlásí vždy na stejných místech, která jsou nová a nejsou v Navigaci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majky15 Vloženo 13. Září Sdílet Vloženo 13. Září Aj mne to nieked napise tu hlašku ale príde mi to že neovplivnuje čítanie značiek zatiaľ som neprišiel na to že prečo raz za čas to naskočí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.