Přejít na obsah

dinobijec

Uživatel
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení dinobijec

  1. suri - je lepší pustit dolů nápravnici, nebo vyheverovat/odtlačit dopředu motor? Koukal jsem, že levé rameno nepůjde vyndat, neb tam krásně zavází převodovka a nepůjde vytáhnout šroub z předního silentbloku? Měníš i ty přední silenbloky? Často čtu, že ty bývají ok, tak nevím, zda je nechat, nebo také vyměnit, když už to budu mít dole, navíc určitě půjdou blbě nalisovat bez lisu..
  2. auto manuál, nebo DSG? jde mi o následné vibrace od DSG, jak psal dfga výše
  3. tak potvrzuji, byl to skutečně ventilátor, díky
  4. dej vědět, zda pomohlo od onoho foukání při 130+
  5. Ahoj, při svižnějším zatočení vlevo se odkudsi z útrob palubky u spolujezdce ozývá protivný vrzavý zvuk, jako cvrček :D viz video od 4sec. Od kol to dle mého názoru nejde, horní uložení tlumičů ok, plech za kotoučem nedře, vím že to zní jako skřípání o něco rotujícího, ale ta frekvence je neměnná nehledě na rychlost projetí zatáčky, pouze čím větší rychlost, tím intenzivněji se cvrček ozývá, pouze levý rejd, když se projede zatáčka velmi pomalu, také ticho. Neřešil někdo? Přivádí mě to k šílenství, když zrovna nevržou puky v ramenech na retardérech, nebo se neopírám o vrzající loketku(spodní plast vyrván a zahozen, vrže stejně, ale o 80% méně), nebo kaplička budíků (díky bohu jen na kostkách), nebo se levým kolenem neopřu o madlo ve dveřích, tak přijde v každém levém zatočení tento cvrček. Lomcoval jsem se vším, k čemu se dá sáhnout a nic jsem nenalezl, předpokládám tedy někde uvnitř palubky. Případně díky za nasměrování. VID_20230628_073500.mp4
  6. Ahoj, chtěl bych pouze zrušit zvukovou signalizaci při otevírání kufru, možnost zavírat kufr tlačítkem z panelu/ovladače předpokládám stále pouze Strakonice, jinak mě nic netrápí. Aktualizaci MIB2 přesně jak píšeš, na verzi MHI2_ER_SKG11_K3343_MU1433, komplet přehrát, né pouze upravené položky, což bez diagnostiky nejde, jak jsem pochopil? Přehrání MIB2 řeším, neb mi zlobí poloha auta dle GPS viz vlákno Tato chyba má dopad nejen na čtení značek, ale i na polohu auta v navigaci přes android auto(pravděpodobně se v tu chvíli GPS data sbírají z GPS auta, nikoli z mobilu, neb vždy, když se poloha GPS auta zblázní, zblázní se i mobilní navigace přes android auto, po odpojení od auta se mobil zpět chytne, auto nadále ukazuje polohu kdesi mimo, zkoušeno s více mobily). Ve škodovce přehráli pouze mapy, nikoli komplet MIB2 a nemají se k tomu, bylo mi doporučeno vyměnit GPS anténu(ploutev), ač dle diagnostiky je v pořádku, což se mi moc nechce dělat pokusy při ceně antény 4k + cca 4k práce, abych poté zjistil, že zde problém nebyl, tedy bych rád nejdříve zkusil přehrát MIB2
  7. Ahoj, našel by se zde někdo na kódování + aktualizaci MIB2 z Liberecka?
  8. zamlžování / znečištění skla mě napadlo jako první, několikrát jsem kontroloval a zde problém není. Náhodou jsem ještě vypozoroval, že vždy, když čtení značek přestane fungovat, tak navigace zobrazuje špatnou polohu auta - někdy o pár set metrů, někdy o desítky kilometrů, přičemž čtení značek, jak jsem pochopil, kombinuje data z mapových podkladů + z kamery. Dříve jsem si toho nevšiml, neb navigaci v infotainmentu nepoužívám. Tedy jsem navštívil servis, náhodný opakující se zvukový signál upozorňující na chybu mi pije krev :) a výstup - dle diagnostiky je GPS anténa (ploutev) v pořádku, kamera také. Tedy se na zkoušku přehrály mapy, nebyly asi dva tři roky aktualizovány, nic se nezměnilo. Doporučení servisu vyměnit ploutev, i když je dle diagnostiky v pořádku. Cena ploutve 3k na skoda-dily, 3,8 v servisu + cca 3-4k za práci. nicméně nemám náladu odstrojovat strop, ani platit servisu, kord když navigaci nepoužívám. Napadlo mě, zda by se nedalo vyřešit pouze vysazením rádia, odpojením zlobící střešní antény a nahrazením něčím levnějším bez nutnosti demontovat strop ( GPS anténa AGP-103 FAKRA - Ahifi.cz ) co jen nalepím někam zespodu palubovky u čelního skla, nicméně přes ploutev běží asi i telefon ?
  9. S3 2016, velká kamera, line + light assist funkční, výhled kamery čistý, nicméně občas se zobrazí hláška Rozpoznávání dopravních značek nyní omezené. Někdy několik dní čtení značek funguje bez problémů, jindy během 20ti min několikrát přestane a opět začne fungovat. Neřešil někdo podobný problém? Předpokládám, že kamera je fyzicky v pořádku, pokud funguje light+line assist i v době, kdy čtení značek fungovat přestane, tedy by se mohlo jednat o něco softwarového?
  10. Ahoj, je zde někdo, kdo má reálnou zkušenost s výměnou zadních vrzajících silentbloků na předních ramenech za některou z "audi verzí" viz seznam dále ? 1. OEM 5Q0407183E - velké otvory, vrzající 2. Audi S3 5Q0407183F - malé otvory, údajně také mohou začít vrzat, avšak stále méně, než originál 3. Audi RS3 81A407183 – otvory stejné jako u S3 verze, měla by být tvrdší guma, také mohou časem začít vrzat, avšak stále méně, než originál 4. Audi TTS 8S0407183B - Plný odlitek, bez otvorů, nejtvrdší možnost, vrzání by mělo být definitivně a jednou pro vždy eliminováno Mé dotazy: Začaly někomu verze s menšími otvory, tedy 5Q0407183F či 81A407183, časem vrzat podobně jako originál 5Q0407183E ? Změna tuhosti podvozku při použití některého z uvedených alternativních řešení? Mám na mysli hlavně zvýšení přenosu vibrací od podvozku a s tím spojené snížení komfortu? Všechny Audi silentbloky jsou tužší, TTS verze z logiky věci nejtužší, nicméně S3 2.0tdi je ze všech uvedených vozů nejtěžší, tedy by vyšší váha mohla kompenzovat tuhost silentbloku. Pochopitelně každá z možností, nakonec I OEM verze, bude bezprostředně po výměně tužší, než původní unavené originály s nájezdem 150k+, jde mi o to, zda někdo nezaznamenal při použití některé Audi verze tak drastické snížení komfortu, že by výměnu na tyto tužší verze nedoporučil.
  11. Ahoj, k silikonovému řešení - nevymačká a nevydrolí se všechen silikon po chvíli? Pokud nikoli a reálně to pomůže, zní to jako trvalejší řešení než mazání dvakrát za rok..
×
×
  • Vytvořit nový...