Přejít na obsah

Nestartuje - Závada: Kontrola stability (ESC)" + "Zkontrolujte prosím systém startování"


mejriou

Doporučené příspěvky

Zdravím. U nové Skody OCTAVIA COMBI RS 180 KW 2.0 TSI jsem zažil problem s nastartovanim. Venku bylo cca 9 stupnu Celsia. Auto ma najeto 2000 km. Po stisknuti zapalovani, motor nenaskocil a na displayi naskocila chyba "Závada: Kontrola stability (ESC)" a následně další hlášky "Zkontrolujte prosím systém startování". Pak se spustila řetězová reakce pípání a naskakování všemožných hlášek o nefunkčnosti asistentů, omezení otáček apod (což bylo jedno kdyz motor nenaskocil). Po 10-20 pokusech auto nastartovat stejnym zpusobem jsme volai odtah. Cca po pul hodine jsem k autu prisel ze to zkusim znova a najednou vse v pohode. Auto je ted v servise ale ani po 8 dnech si nevi rady. Nejake zkusenosti?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Už mám stejnou zkušenost z pátku 13.října, auto mám od března. Auto prostě nenastartuje, tu omáčku kolem vynechám…auto odtaženo, po několika dnech normálně nastartováno, ve škodovce jsem dostal informaci, že už vědí co s tím a mají na to sw záplatu, kterou mi nahráli, tak uvidíme. Údajně je to častá závada, ale ne tak častá, aby to bylo na svolávačku. 
Každopádně musím říct že za půl roku to bylo kvůli sw problémům 4x v servisu na přehrání sw.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zdravím, mám ten stejný problém. Auto ráno startují i 30 minut než chytne. Že servisu mi ho vrátili už podruhé. Nejdřív se oteplilo, to nebyl problém, takže nebylo co opravovat. Podruhé, že odpojil front assist, je údajně rozbitý a způsobovat tu chybu. 2 dny jsem jezdila ok. Teď když mrzne, děje se mi totéž. 

Závada epc, auto po 30 minut ani neskytne, pak chytne a zhasne, nakonec se teda rozjezdu a kontrolka zůstane svítit. Po dojezdu, když zkusím nastartovat auto chytne hned a kontrolka zhasne.

Tak se tady ptám, jestli vám problém vyřešili.

Zítra vezu opět do servisu, kde už jsou z toho na omdlení.

Jsem trhaně už měsíc bez auta... 

Děkuji 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...