Blacky Vloženo 27. leden 2009 Sdílet Vloženo 27. leden 2009 tak jsem pořídil ( s vidinou většího dosvitu) do projektorů nový žárovky H7. jsou to nějaký Filson White Laser. ale pořád se mi zdá že dosvit levého světlometu při potkávačkách (u řidiče) je strašně krátký. ale bílá barva je fakt super, jako xenony mnoo fotils to na spatnym miste. Ten snih to vic odrazi a tak to zkresluje. Barva je to pekna. Prijde mi ze to sviti docela dobre. trosku seridit to muzes nastavovacima sroubama na svetlech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kakaš Vloženo 27. leden 2009 Sdílet Vloženo 27. leden 2009 http://www.svitime.eu/cs/shop/detail/55-h1...2v-h7-55w-px26d Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 27. leden 2009 Sdílet Vloženo 27. leden 2009 já dal do projektorů Osram Nightbreaker a jsem fakt spokojenej! xenono to není, ale je to zase o dost lepší jak klasiká žárka! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
El_Jacobo Vloženo 27. leden 2009 Sdílet Vloženo 27. leden 2009 (editace) Ty jsem měl taky a byl jsem s nima spokojený. Jenže mi praskly hrozně brzo (asi po necelých dvou měsících) a to tak, že mi praskla levá a hned za 10 minut i pravá . Teď si chci zkusit koupit Philips X-treme power. Mate s nima nekdo poz/neg. zkusenosti? Editováno: 27. leden 2009, autor: Blacky Pravidla rikaji - necituj posledni prispevek! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 27. leden 2009 Sdílet Vloženo 27. leden 2009 http://www.svitime.eu/cs/shop/detail/55-h1...2v-h7-55w-px26d Super, dik. Jeste bych se chtel zeptat. Nekde se rozlisuje zarovka pro projektor a pro reflektor - da se to z popisu poznat, nebo to taky muze byt jedno? Melo by u obycejnych byt ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
buchty_s_makem Vloženo 27. leden 2009 Sdílet Vloženo 27. leden 2009 mnoo fotils to na spatnym miste. Ten snih to vic odrazi a tak to zkresluje. Barva je to pekna. Prijde mi ze to sviti docela dobre. trosku seridit to muzes nastavovacima sroubama na svetlech. dají se naštolovat ručně? nebyl by nějakej krátký návod jak nato? pokud možno s fotkou? dík. abych s tím nemusel do servisu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 27. leden 2009 Sdílet Vloženo 27. leden 2009 jj jde to rucne. Kdyz se podivas zezhora na svetlo, tak jsou na kazde strane takovy plastovy krouzky se zapustenou dirou na imbus. Dokonce je u toho myslim vylisovana sipecka oznacujici jakym smerem to svetlo nataci. Jedno je na horizontalni a druhy na vertikalni pohyb. Doporucuju dat svetla elektrickym nastavenim v kabine az nahoru, pak seridit rucne podle sebe ( aby si dobre videl a nikoho zbytecne neoslnoval). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
buchty_s_makem Vloženo 27. leden 2009 Sdílet Vloženo 27. leden 2009 myslíš tohle? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 27. leden 2009 Sdílet Vloženo 27. leden 2009 Hej to je ono Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
buchty_s_makem Vloženo 27. leden 2009 Sdílet Vloženo 27. leden 2009 díky moc zítra vyzkouším. a nemůžu si to nějak rozhodit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 27. leden 2009 Sdílet Vloženo 27. leden 2009 mnoo pro jistotu si tam udelej skrabanec a pocitej kolikrat dokola otacis. Doporucuju se postavit nekam na rovinu pred zed, nebo jinou rovnou plochu. Kridou si naznacit linie svetel a pak stim hejbat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 27. leden 2009 Sdílet Vloženo 27. leden 2009 v sekci O II je na to někde návod... na seřízení světel! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wagoo Vloženo 1. Únor 2009 Sdílet Vloženo 1. Únor 2009 prve co som menil a upravoval na FII boli ziarovky, dal som do projektoroviek PHILIPS BLUE VISION a je to lepsie, teda o velku trochu lepsie ako originaly. Blue VISON H1 mam aj OII RS skoro druhy rok a vydrzali, je ale pravda ze dialkove sa vyuzivaju pomenej . Na FII mam aktivovane denne svietenie, kedze novy cestny zakon je neobchadzatelny a je vnom zakomponovane celodenne svietenie, preto som zvedavy, ako dlho PIHILIPS bude "medzi nami". Na ozrejmenie situacie, FII je urcena na mestku premavku. Do hmloviek planujem nahodit GP, kedze sucastou vybavy je Corner funkcia.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igor Vloženo 1. Únor 2009 Sdílet Vloženo 1. Únor 2009 Áno, presne to je problém týchto lepších žiaroviek - pri celodennom svietení a častých vyp/zap cykloch odchádzajú veľmi rýchlo... V F1 sekcii je na tému lepších žíarovek siahodlhá viacstranová debata a toto je celkový záver. Sú proste fajn, ale tá výdrž je smiešna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wagoo Vloženo 1. Únor 2009 Sdílet Vloženo 1. Únor 2009 Takze dnes otestovane, na FII som presiel trasu KE-BA na Philipsoch (opacnu trasu som siel v piatok na original ziarovkach z vyroby), a rozdiel je viditelny. Svetlo je belsie, je jasnejsie vidiet krajnicu a celkovo svetlo je menej bolestive na oci. Xenonom sa to samozrejme nevyrovna, napriek tomu vrelo odporucam investiciu cca 1200,- Sk (40 eur) do vylepsienia svietivosti. Len pre zaujimavost, zapisal som si aktualny pocet km (pri vymene ziaroviek), a ked niektora z nich zakape urobim si statistiku realnej zivotnosti. Mozno potom raz niekedy nieco podobne skusim so ziarovkami GP resp. Osram... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 11. Únor 2009 Sdílet Vloženo 11. Únor 2009 Tak sem objednal 4x Tungsram Halogen H7, v testu dopadly hodne dobre a cena je asi 75Kc. Tak su zvedavej, jestli to bude nejaky pokrok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 14. Únor 2009 Sdílet Vloženo 14. Únor 2009 Tak jsem vcera nasadil Tungsram Halogen H7. Vymena byla docela porod, protoze puvodni zarovky byly pricvaknuty velmi pevne a asi pul hodiny jsem zkoumal, co se musi otocit nebo uvolnit, aby sla zarovka od patice odpojit. Kazdopadne, zmena VELMI VYRAZNA. Ty zarovky maji mnohem prijemnejsi svetlo, sviti vyrazne vic a to jak v blizkosti auta, tak v dalce, kde je navic zretelnejsi hranice mezi svetlem a tmou. Za 75Kc/ks je to opravdu vyborna investice a diky tomu, ze nejde o zarovky "o x% navic" by mohly taky vydrzet beznou dobu. Suma sumarum, vymenou zarovek doslo k vylepseni asi nejhorsi vlastnosti auta, ted bych osvetleni prirovnal klidne i k FI - ovsem s tim, ze tyhle svetla sviti hlavne tam, kam maji. Velka spokojenost! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eugen Vloženo 14. Únor 2009 Sdílet Vloženo 14. Únor 2009 Taky jsem chtěl kupovat nový žárovky od philipsu,ale zkusím ty tungsramu když jak píšeš že svítí dobře a i v testu vyšli dobře.tak se po nich podívám koupil by jsem je Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 14. Únor 2009 Sdílet Vloženo 14. Únor 2009 (editace) Musim ale dopredu rict, ze nemam zkusenosti s night breakerem, night guide apod. Mozna proto su spokojenej. Na druhou stranku, 600Kc za dve zarovky se mne davat nechce a u techle je cena velmi sympaticka, takze dokud nebude dostupny originalni xenon od Skody, budu asi davat za jinak stejnych okolnosti tyhle Editováno: 14. Únor 2009, autor: bojler Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eugen Vloženo 14. Únor 2009 Sdílet Vloženo 14. Únor 2009 No já jsem měl bluevison od philipsu ,ale v OI a tam to svítilo pěkně.Taky mi je líto dát těch 600 za ně,ale zkusím nejdřív ty tungsramy.Jinak mě nijak zvlášt ty projektory nevadí jen když je takový blbý počasí v noci tak to je strašný Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Escrito Vloženo 26. Únor 2009 Sdílet Vloženo 26. Únor 2009 Odpověď ze škodovky : K Vašemu dotazu Vám sdělujeme, že výhoda projektorových halogenových světlometů oproti reflektorovým světlometům spočívá v použití silnější žárovky H7 (oproti H4). Další výhoda je homogennější rozložení světelného kuželu a tudíž lepší osvětlení vozovky. Váš pocit, že světla svítí méně může být subjektivní případně můžete mít nesprávně nastavený sklon světlometů, který se ovládá kolečkem nalevo od spínače světlometů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miwal Vloženo 26. Únor 2009 Sdílet Vloženo 26. Únor 2009 Takže všichni vidíme blbě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavian1 Vloženo 26. Únor 2009 Sdílet Vloženo 26. Únor 2009 Musim rict ze po prvni jizde s roomem, me docela prekvapil, na to jak jste rikali ze svetla nejsou nic moc tak vcera vecer docela vpohode a dalkovy super a to jsem zvyklej z OII na xenóny, ale prsto dnes prendam OSRAM NB tak uvidime. Ale jinak docela sluny projektory Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emkon Vloženo 26. Únor 2009 Sdílet Vloženo 26. Únor 2009 U těch projektorů je světelný tok směřován pouze dopředu na silnici. U parabol to tak není. Světlomet osvětluje i křoví okolo cesty a subjektivně se zdá, že opravdu svítí líp. Je třeba ale porovnávat intenzitu světla 5-50 metrů před autem, a zde by ty projektory měly mít navrch. Stejně tak při hustém sněžení, protože světlo jde z čočky v úzkém svazku a nenasvítí bílé vločky ve vzduchu před vámi jako klasické světlomety. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 26. Únor 2009 Sdílet Vloženo 26. Únor 2009 Musim zduraznit vymenu zarovek. Ja pouzil Tungsramy Halogen H7 za cca 75Kc a rozdil propastny (barva svetla, dosah, intenzita ostvetleni). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.