Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fabie 1 1.4 16V 55kW - problém s automatickou převodovkou - prokluz

Doporučené odpovědi

Publikováno

Dobrý den,

jezdím s autem Fabie 1 1.4 16V 55 kW, rok výroby: 2006. Auto koupeno v r. 2020. Určeno původně pro Německý trh, odkud bylo nakonec i dovezeno zpátky do ČR. V r. 2020 mělo najeto pouze 55 000 km, nyní má okolo 92 000 km. Po koupi vozidla jezdilo úplně samo, zcela bez problému.

Nyní však pozoruji určité neduhy na autě:

Nejdříve bych chtěl uvést, že auto má docela raritu, a to ve formě automatické převodovky s měničem (není to manuál).

1) Při sešlápnutí pedálu začne auto řvát a nechce se mu jet. Je potřeba se rozjíždět pomalu. Horší je to při jízdě do kopce. Mezitím, co dřív zvládalo jet do kopce s klidem 90 km/h, tak nyní jakmile najedu na kopec, tak rychlost začne kolísat klidně až na 50-70km/h, motor křičí a víc nejede, a to i při sešlápnutém pedálu. Jakmile člověk kopec přejede a najede na rovinku, tak zase dokáže jet 90 km/h a i více.. I na rovince jsem zpozoroval ale rozdíl. Dříve nebyl problém jet 130 km/h a teďka jede 120 km/h max.. Dřív se nic z tohohle nedělo.

2) Možná souvisí s bodem 1), ale někdy mi připadá, že má problém podřadit, když člověk najede do kopce. Otáčky většinou vyskočí doprostřed otáčkoměru, auto začne křičet jako blázen a člověk musí pedál sešlapávat opravdu lehce, dokud auto nepodřadí, což většinou trvá v rozmezí 1-10 sekund.

3) Po koupi auta mělo spotřebu okolo 6l ve městě a nyní pozoruji zvýšení na okolo 8-9l.. Jezdím furt stejně.

Prosím, nezná někdo opravdu dobrého servisáka, kterého by doporučil a který by dokázal pomoct / vyznal se ve Fabiích? Nechce se mi auto dávat jen tak do nejbližšího servisu, kde by se na auto sotva podívali a třeba problém ani nenašli, protože Fabie třeba neznají..

Co jsem už tak nějak vyzjistil, tak jedním z problémů by prý mohl být způsoben hydroměničem, ale je to stále pouze jen teorie.

Předem mockrát děkuji za případné doporučení / pomoc.

Upravil jsem název tématu a téma přesunul do více odpovídající části motorové sekce.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.