street-dog Vloženo 23. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2023 Zdravíčko, mám technický dotaz. Scala s manuální převodovkou a systémem nouzového brždění i při couvání. Jak je to řešený, když má auto manuální převodovku a auto zastaví do nulové rychlosti ? Motor musí logicky zdechnout ne ? Nebo si auto umí samo zmáčknout spojku ? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ExecutedDonut Vloženo 23. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2023 Zdechne, v takové krizové situaci je to asi ta nejmenší starost. To je taky důvod proč manuální škodovky nikdy nemohly mít emergency assist s odstavením v pravém jízdním pruhu . Abs nemůže dělat tlaky bez motoru a elektronickou parkovací brzdu má až superb a SUVčka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Medved09 Vloženo 23. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2023 kdyz pojedes na zpatecku s uplne sepnutou spojkou (noha nebude tlacit na pedal), tak poficis i na volnobeh tak rychle, ze uz to manoeuvre assist neubrzdi a naboris to do prekazky. Mozna by to ubrzdil ale nejdriv bych to zkusil do papirove krabice a oprel bych si hlavu o operku Predpoklada se, ze budes couvat pomalu, tzn spojka bude prokluzovat. Pak motor nezdechne. ABS na ty brzdy stejne "zadupne" tak tvrde, ze rad tu spojku sam reflexivne seslapnes... Kdyz se budes plazit moc pomalu, tak te taky necha naborit.. je to proste nastavene na "beznou" rychlost couvani. Nejake povidani je tady https://forum.skodahome.cz/topic/145527-automatické-brzdění-při-couvání-automatické-nouzové-brzdění/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek253 Vloženo 23. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2023 Když couvám dolů do garáže se zařazenou zpátečkou a sešlápnutou spojkou, tak při překročení určité rychlosti, než přejedu práh vrat, tak mi to už párkrát doslova zaduplo brzdu. Záleží na rychlosti, pokud jedu hodně pomalu, senzory řvou, ale k zastavení nedojde. Senzory registrují i obrubník za autem, tak vidí ten zlom příjezdové cesty, i když cesta do garáže je volná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
street-dog Vloženo 24. Listopad 2023 Autor Sdílet Vloženo 24. Listopad 2023 Díky všem myslel jsem si to, že to tak je...ale slyšel jsem pár názorů, že je tam něco jako "servomotor" kterej tu spojku zmáčkne, ale to se mi zdálo fakt divný O to, že zdechne motor se nebojím, ale chtěl jsem zjistit jak to ve skutečnosti funguje ale jak píše Medved09, člověk asi stejně reflexivne tu spojku sešlápne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Osasco Vloženo 25. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2023 Mně se tedy zdálo, když jsem couval ve vysoké trávě, že si to spojku samo rozpojilo. Pedál se se samozřejmě nehýbal. Zbývá to vyzkoušet s papírovými krabicemi a nohou mimo pedál spojky. Je také možné, že se to liší podle motorizace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.