Přejít na obsah

Nouzové brždění a manuální převodovka


street-dog

Doporučené příspěvky

kdyz pojedes na zpatecku s uplne sepnutou spojkou (noha nebude tlacit na pedal), tak poficis i na volnobeh tak rychle, ze uz to manoeuvre assist neubrzdi a naboris to do prekazky. Mozna by to ubrzdil ale nejdriv bych to zkusil do papirove krabice a oprel bych si hlavu o operku :D Predpoklada se, ze budes couvat pomalu, tzn spojka bude prokluzovat. Pak motor nezdechne. ABS na ty brzdy stejne "zadupne" tak tvrde, ze rad tu spojku sam reflexivne seslapnes... Kdyz se budes plazit moc pomalu, tak te taky necha naborit.. je to proste nastavene na "beznou" rychlost couvani.  Nejake povidani je tady https://forum.skodahome.cz/topic/145527-automatické-brzdění-při-couvání-automatické-nouzové-brzdění/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když couvám dolů do garáže se zařazenou  zpátečkou a sešlápnutou spojkou, tak při překročení určité rychlosti, než přejedu práh vrat, tak mi to už párkrát doslova zaduplo brzdu. Záleží na rychlosti, pokud jedu hodně pomalu, senzory řvou, ale k zastavení nedojde. 

Senzory registrují i obrubník za autem, tak vidí ten zlom příjezdové cesty, i když cesta do garáže je volná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky všem :) myslel jsem si to, že to tak je...ale slyšel jsem pár názorů, že je tam něco jako "servomotor" kterej tu spojku zmáčkne, ale to se mi zdálo fakt divný :) 

O to, že zdechne motor se nebojím, ale chtěl jsem zjistit jak to ve skutečnosti funguje :) ale jak píše Medved09, člověk asi stejně reflexivne tu spojku sešlápne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...