Publikováno Prosinec 10, 20231 r Dobrý den, před pár týdny mi při jízdě prasklo přibližně uprostřed čelní sklo (vyhřivané). Přisuzoval jsem to kamínku mršťenému z kola přede mnou jedoucího vozu. Toto jsem řešil skrz pojišťovnu. Dostavil se technik a provedl zcelení. To se úplně nepodařilo (prasklina byla stále viditelná), alespoň to vyplnil nějakou hmotou. Teď mi ale při jízdě po dálnici prasklo znovu, téměř přesně v úrovni předchozí praskliny, jen asi 3cm nad. Při této jízdě nebylo v mém okolí žadné auto, z kterého by mohlo něco odletět. Pokaždé to byl jiný druh praskliny a nezasahovaly do sebe. Stalo se Vám někdy něco podobného? Může se jednat o výrobní vadu skla? Díky
Prosinec 11, 20231 r Mohlo jít o pád kamínku z mostu atd. Kamínky, které rozbily moje skla, letěly z velké výšky (čili ne po přímce od zadního kola). Sklo vždy nechat vyměnit na pojišťovnu, i když druhovýroba z autorizáku má horší kvalitu.
Prosinec 11, 20231 r I kdyby to bylo z výroby tak už to nikdo řešit nebude. Jednou opravované sklo je mimo záruku. Nahlas to na pojišťovnu jako opětovné prasknutí(v tomtéž místě po opravě) a nech to vyměnit.
Prosinec 11, 20231 r Jistě, že výměna přes pojišťovnu. Divím se, že se to vůbec na poprvé pokoušel ten "technik" opravit lepením, když to bylo, jak píšeš někde uprostřed a ve výhledovém poli. I když by ti tam žáden kamínek zrovna nevpálil, tak si musíš uvědomit, že v tom skle dochází k velikému pnutí i když máš pocit, že jedeš po krásně rovné dálnici. Navíc rozdíly teplot uvnitř a venku tomu taky nepřispívají. Takže za mě jasná výměna. Upraveno Prosinec 11, 20231 r od Zzzzz
Prosinec 11, 20231 r Zevnitř do toho klepni, ať se to pořádně rozjede , potom je nějaký lepení přejde :-)
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.