Přejít na obsah

Nesvítí kontrolky a po nastartování ihned zhasne motor


jbgoode

Doporučené příspěvky

Dobrý den, zdravím,
mám problém a už si nevím rady. Moje auto Octavia II kombi (FL, 2009, 1.9tdi 77kw). Dojel jsem s ním domů, nikdy nebyly žádné problémy s elektronikou. Stála 4 dny před domem. Chtěl jsem vyměnit staré autorádio za nové, dotykové. Vyndám tedy staré autorádio a chci nastartovat a někam jet. Zasunu klíček, otočím a nic. Palubovka vůbec nesvítí, ani budíky se netočí. Auto nastartuje ale ihned zase chcípne. Překontroloval jsem všechny pojistky jak v motoru, tak v kabině, a přeházel stejná relátka, abych zjistil zda 1 není vadné a pořád nic. Zkoušel jsem i kontrolovat zda je správně zasunut konektor do palubního přístroje, tam taky není problém. Jinak po opětovném připojení rádio normálně hraje, světla svítí, stěrače jedou... K OBD co mám z Číny se mi připojit nejde, vůbec nebliká. Chyba tedy může a nemusí mít spojitost s tím, že jsem zrovna vyndal staré autorádio (mohl jsem zatahat za nějaké kabely) ale nikde není nic vypojeného/odhaleného vidět. Už si nevím rady. Ví někdo na co bych se měl zaměřit? Někde něco proměřit multimetrem, zkontrolovat, nebo vyměnit, předtím než to budu muset dát do servisu😟? Moc děkuji předem za každou radu.

 

Edit:

Tak půjčená profi diagnostika ukázala chybějící komunikace mezi CAN a řídící jednotkou (trvalé) a žhavící svíčky. Takže je po řídící jednotce, nebo to může být ještě něco po cestě co bych mohl zkontrolovat?   

Editováno: , autor: jbgoode
dodal jsem info
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Nesvítí kontrolky a po nastartování ihned zhasne motor

Tak spraveno, a to tím způsobem, že jsem vyndal přístrojovou desku a nechal ji přes noc doma v teple. Druhý den vrátil a vše OK. Už jsem někde slyšel, tyhle přístrojovky trpí na vlkhkost, tak snad se nebude opakovat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...