Tomi Bar Vloženo 12. Duben 2019 Sdílet Vloženo 12. Duben 2019 Zdravím, neměl by někdo schéma zapojení ŘJ pro rozpoznání přívěsu 5Q0907383 ? Jedná se mi o dodělání tažného do OIII. Předem dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 12. Duben 2019 Sdílet Vloženo 12. Duben 2019 Skus pohladat tu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomi Bar Vloženo 13. Duben 2019 Autor Sdílet Vloženo 13. Duben 2019 JJ, dík, našel jsem. Je to el. do 5/2014. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomi Bar Vloženo 14. Duben 2019 Autor Sdílet Vloženo 14. Duben 2019 Poradil by mi někdo, kam se u O3 (jednotky pro rozpoznání přívěsu) zapojuje ve schématu označený černo-fialový drát? Předpokládám, že je to spínané plus. Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
capo Vloženo 19. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2019 Kdo máte zapojené tažné z výroby, dokážete naměřit na zásuvce auta trvalé a spínané plus proti kostře? schéma např tady, pouze toto je strana přívěsu, tedy je to zrcadlově kolem prostřední vertikály.... https://www.karavan.cz/schema-zapojeni-systemu-jager Mě v přívěsu nejede elektrika (přívěs je ok) a nebyl jsem je schopen naměřit ani přímo na zásuvce auta, proti žádné kostře. Všechna světla přitom fungují. Stav se nezměnil ani potom co jsem zjistil že 2 ze 4 pojistek pro tažné byly přepálené (vůbec netuším proč). Netuším jestli je zapojený pin 12 - konektor pro rozpoznání přívěsu a jestli to trvalé nesouvisí s jeho přítomností (zas je mi divné že by světla nesouvisela...) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dare Vloženo 19. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2019 @Tomi Bar Octavia III - Jednotka BCM pod palubní deskou se třemi konektory. V tvém případě konektor A (ten vlevo). Vzhledem k přístupu doporučuju řešit napojení konektorem s rozdvojením, jako to mají sady Jager. @capo Rozpojené konektory u ŘJ jednotky přívěsu nebo je samotná špatná jednotka přívěsu J345 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
capo Vloženo 19. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2019 @Dare tzn napětí v zásuvce auta bych měl být schopen změřit multimetrem i v případě že není připojený přívěs? Nemá to auto nějak ošetřené? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 7. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2021 V 19. 8. 2019 na 7:53, capo napsal: Kdo máte zapojené tažné z výroby, dokážete naměřit na zásuvce auta trvalé a spínané plus proti kostře? To by mě také zajímalo, jako to OIII s 13pinem má - zajímají mě piny 9, 10 a 11, 12(-), jestli jsou zapojené. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 14. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2021 (editace) @capo a @all - Zkoušel jsem na svojí OIII s 13polem měřit napětí mezi piny 9-11 a 10-13 - což je perm. a spínaných 12V z baterky. Pin 12 vůbec není osazen dutinkou a ve zbytku jsem rovněž nic nenaměřil. A ano, i se zapnutým motorem (ne jen zapal.)... tak nevím. Chtěl jsem si udělat 13 polovou zástrčku a z ní těch 12V (lepší je prý permananentní výstup) dvojlinkou třeba do druhého vozidla. Zatím vyčkám, ostatně to samé, ale se zásuvkou zapalovače (z kufru) už mám. Jediné, co jsem zoušečkou naměřil mezi 9-11 a 10-13 byl přímý spoj (prozvonění), což je divné. V zásuvce zapalovače bylo normálních 13V, tím jsem vyloučil tu zkoušečku. Mám dotaz - dokázal by někdo dohledat minimální zaručený výkon či proud, který musí být na těch pinech 9-13 dostupný? Mám jedinou informaci (z jednoho PDF), ale jinak nikde naprosto nic, ani ve znění ISO 11446, což je standard pro 13 vodičové zásuvky přívěsů - znění nemám. Editováno: 14. Červenec 2021, autor: bouchy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomi Bar Vloženo 8. Únor 2022 Autor Sdílet Vloženo 8. Únor 2022 Potřebuji dodělat tažné zařízení na Octavii 3 kombi 1.6. tdi MR 10/2018, neměl by někdo schéma zapojení, případně jakou jednotku/sadu použít, šla by použít sada pro MR 2013, jednotka 5Q0 907383 ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
makaron17 Vloženo 9. Květen 2024 Sdílet Vloženo 9. Květen 2024 Škoda Octavia 3 rs dsg 2016rv. Dobry den panove mam problem koupil sem si origo tazne i origo svazek s ridici jednotkou. Tazne uz je namontovane ale mam problem s kabelama u pojistek. Přípracu pro tažne sem nemel. PIN 3 POJISTKA 38 mam kam zapojit PIN 4 ........ 28 mam kam zapojit PIN 5 ......... 44 mam kam zapojit PIN 6 ......... 22 mam kam zapojit ale druhej kabel tam ale není takže to nemam sčím propojit poradi mi nekdo co stim? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 9. Květen 2024 Sdílet Vloženo 9. Květen 2024 V origo návodu je přesný popis co kam, před lety jsem to dělal na yetim. zde je odkaz na stažení originálního montážního návodu v pdf (nevím určitě zda na ten tvůj elektrický svazek): https://eshop.skoda-auto.cz/medias/5E0-055-204A-MN-OD-KT22-14-0329.pdf?context=bWFzdGVyfHJvb3R8MjM3ODk1OHxhcHBsaWNhdGlvbi9wZGZ8YURKbUwyaGpaaTg0T0RBeE5qQXdPVEk1T0RJeUx6VkZNQ0F3TlRVZ01qQTBRUzFOVGlCUFJDQkxWREl5TFRFMExUQXpNamt1Y0dSbXw1ZThmNzBiOTUyMDhhYTQ1ZDZkNzkwMTYzYzA0MTc2M2QzNWRmNTMwMGUwOTA5ZDUxZjIyNmFmYTM2YTNlYmEw 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
makaron17 Vloženo 9. Květen 2024 Sdílet Vloženo 9. Květen 2024 super dekuji. me teda chybi ten propojovaci kabel k F21 to jsem hledal a nikde nenasel super prirucka este jednou dekuji 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.