trixen Vloženo 3. Červen 2024 Sdílet Vloženo 3. Červen 2024 Ahojte, dnes sa mi stalo, že si dieťa sediace vzadu otvorilo dvere, hoci som mal aktívnu elektrickú detskú poistku. Viete mi prosím niekto potvrdiť, že vám pri aktivovanej poistke nie je možné otvoriť dvere zvnútra? Chcem silno veriť, že ide o závadu a nie o “vlastnosť”. Ovládanie okna pri aktívnej poistke nefunguje, ale dvere ide otvoriť či už za jazdy alebo pri státí. Samozrejme, stále viem otvorenie dverí deaktivovať manuálne na dverách, ale to beriem iba ako núdzovú možnosť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr.podzimek Vloženo 3. Červen 2024 Sdílet Vloženo 3. Červen 2024 @trixen mě dětské pojistky fungují. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OpelIns1 Vloženo 3. Červen 2024 Sdílet Vloženo 3. Červen 2024 ja mám elektrickú detskú poistku len na okná - jedno veľké tlačítko. @trixen máš detské poistky ovládané dvomi tlačítkami? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dettektorr Vloženo 3. Červen 2024 Sdílet Vloženo 3. Červen 2024 (editace) Co je dětská ELEKTRICKA pojistka? Já žiju v tom, že dětská pojistka proti otevření dveří je čistě mechanická a ovládá se na boku zadních dveří. To tlačítko u ovládání oken je přeci jen k aktivaci/deaktivaci zadních oken. Nebo jsem tydyt? Editováno: 3. Červen 2024, autor: dettektorr 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 3. Červen 2024 Sdílet Vloženo 3. Červen 2024 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trixen Vloženo 3. Červen 2024 Autor Sdílet Vloženo 3. Červen 2024 @OpelIns1 mám iba jedno veľké tlačidlo. Btw existuje vôbec výbava Octavie, v ktorej sú dve tlačidlá, ako na fotke od Pawouka resp. ako je znázornené v návode? Každopádne, v mojom svete žijem v tom, že keď aktivujem na dverách detskú poistku, tak sa môžem spoľahnúť, že mi dieťa nevypadne nie len z okna, ale ani von dvermi. Presne takto som to mal aj na predošlom aute a prišlo mi to ako úplná samozrejmosť! Preto sa radšej pýtam ostatných, aká je realita. Ešte aj v návode sa píše: "Po zapnutí poistky sa zablokuje elektrické AJ ovládanie okna v príslušných dverách." Ak teda AJ okná, tak logicky tiež dvere nie? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ort Vloženo 3. Červen 2024 Sdílet Vloženo 3. Červen 2024 (editace) Jestli máš jedno tlačtko, vypínáš pouze okna a dveře se musí zajistit manuálně klíčkem. Dvě tlačítka, každé separátně pro jedny dveře, vypínají okna a uzamykají dětskou pojistku elektronicky. Editováno: 3. Červen 2024, autor: Ort 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dettektorr Vloženo 3. Červen 2024 Sdílet Vloženo 3. Červen 2024 Děkuji, zase jsem o něco chytřejší. Já mám a vždy jsem měl jen ta okna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jenycek Vloženo 4. Červen 2024 Sdílet Vloženo 4. Červen 2024 Tato pojistka byl taky jeden z problémů, který před 2 lety tak zpožďoval dodávky nových vozů. Někomu dokonce nabízeli rychlejší dodání, když mu tuto pojistku nenamontují a zamění pouze za mechanickou. Jen jsem nezkoumal, že pokud mám tuto pojistku, tak jestli mám také možnost zamknout mechanicky dveře klíčem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirikHL Vloženo 4. Červen 2024 Sdílet Vloženo 4. Červen 2024 @jenycek nemáš , je tam záslepka, zrovna včera jsem umýval vnitřky dveří a viděl jsem to tam. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OpelIns1 Vloženo 4. Červen 2024 Sdílet Vloženo 4. Červen 2024 @trixen tak ako čítaš u kolegov -> jedno tlačítko = zablokované LEN okná. Dvere je potrebné zablokovať mechanicky otočením kolečka/poistky vo dverách. Mám to takto tiež. Ale nemám malé deti tak som to ani nikdy neriešil. Až po tvojej otázke som pozeral manuál kde sú dve tlačítka ako na fotkách vyššie. Návod ukazuje len dve tlačítka, preto vysvetlenie AJ okná je v prípade tejto fotky správne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trixen Vloženo 4. Červen 2024 Autor Sdílet Vloženo 4. Červen 2024 Uznávam, je to teda vlastnosť. Zamrzí, ale neurobím s tým nič. Ako som písal na začiatku, chybne som to považoval za samozrejmosť. Schválne som sa bol ešte ráno pozrieť na druhé auto, a ešte aj ikonu to má rovnakú ako v octavii a zamykanie na tlačidlo funguje. Plus zmiatol aj manuál. Obrázok, ktorý tu pastol Ort je v manuáli, ale v inej časti. Vďaka vám všetkým za feedbacky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
100Bubu Vloženo 4. Červen 2024 Sdílet Vloženo 4. Červen 2024 Páni tí čo mate elektrické poistky mate sken auta a vedeli by ste mi poslať sken riadiacich jednotiek dverí? ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jenycek Vloženo 6. Červen 2024 Sdílet Vloženo 6. Červen 2024 @JirikHL Tak jsem na to včera koukal a je tam fakt záslepka 🙂 Ale objevil jsem tam cosi, co vůbec nevím k čemu může sloužit. A to ten bílý kousek plastu uvnitř dveří s drážkou na otočení. Jediné co mě napadlo, že by to mohlo být nějaké nouzové odpojení el. dětské pojistky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ExecutedDonut Vloženo 6. Červen 2024 Sdílet Vloženo 6. Červen 2024 (editace) To je manuální zamnkutí dveří v případě, že se vybije v autě baterie. Tzn, dveře nejdou otevřít zvenku ale pouze zevnitř, takže opačná funkce dětské pojistky Editováno: 6. Červen 2024, autor: ExecutedDonut 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martikk Vloženo 7. Červen 2024 Sdílet Vloženo 7. Červen 2024 (editace) Když jsem koupil auto, tak tam svítila statická závada dětské pojistky, zadní pravé dveře. Nešli zamknout a kontrolka na ovladači pořád svítila. Než jsem to vzal, tak jsme s tím byli ještě v servise na diagnostice a ta jen potvrdila závadu. Říkali, že se to stává, když tam třeba zaprší. S mojí zkušeností s rozborkou a předělání tlačítek jsem říkal, že tam nikdy takto voda nemůže natéct. Dávat 1200cet se mi za to hned nechtělo, tak jsem to po staru rozebral. Nic tam samozřejmě nebylo. Žádný zoxidovaný spoje na tišťáku ani voda. Tak jsem to prostě zase jen poskládal a zapojil. A světe div se. Závada zhasla a do dneška vše funguje bez problému. Editováno: 7. Červen 2024, autor: martikk 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.