Přejít na obsah

Chybový kód P0420

Doporučené příspěvky

Zdravím. Moje scala 1.0tsi 85kw ,mi zhruba po ujetí 300km vyhazuje chybu P0 42000  Systém katalyzátoru,řada válců 1- účinek příliš malý

V servisu mi po načtení chyby řekl že je katalyzátor KO.Bez nějaké další prohlídky . A cena katalyzátoru 51tis/kč

Neřešil už někdo stejnou závadu? Je to moje první škodovka a docela mě zaráží,že po 160tis/km odejde katalyzátor. 
Auto jede normálně , žádnou ztrátu výkonu jsem nezaznamenal,spotřeba je taky normální.

Za každou radu děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 měsíce později...

Dobrý den všem. Tak problém s chybou P0 420 ohledně katalyzátorů stále přetrvává. Absolvoval jsem měření na emisích a tam katalyzátor nevykazoval žádnou chybu. Následně se vyměnily obě dvě lambda sondy, ale chyba přetrvává pořád dál. Tak jsem auto odvezl do autorizovaného servisu škoda ať se na to podívají odborníci. Ti konstatovali ,že po výměně landa sond se  lambdy musí nahrát. To zkoušeli asi 40 min. a vrátili  se s tím, že jim to nejde, že to vyhazuje error a že je určitě katalyzátor KO (propálený). Následovalo druhé měření na emisích a tam už to bylo zajímavější. V první části to vykazovalo hodnoty že je katalyzátor KO, ale pak se to najednou srovnalo a všechno vypadalo že katalyzátor OK. Takže teď jsem zmatený jako lesní včela. Můžete mi prosím někdo poradit neb o vysvětlit co se s tím střepem děje? Odhad toho technika na emisích byl že jsi to přisává z odvětrávání nádrže nebo z odlučovače oleje asi . (Takže buďto vadný ventil odvětrávání nádrže nebo vadný  odlučovač oleje) A teď babo raď , měnit další a další komponenty na motoru nebo se na to vykašlat a jezdit i s kontrolkou motoru dokud  tam prostě fakt něco neklekne  nebo můžete doporučit někoho v karlovarském kraji kdo to opravdu umí z diagnostikou a dokáže identifikovat problém?Přidávám fotky z prvního a druhého měření na emisích

Za každou radu moc moc děkuji

IMG_3650.jpeg

IMG_3651.jpeg

Editováno: , autor: Fesojskala
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...