Přejít na obsah

Škoda ELROQ


Pawouk

Doporučené příspěvky

Elroq je prvním vozem značky Škoda, který se nese v duchu designového jazyka Modern Solid. Poprvé se tu tak zákazníci setkají například s novou maskou chladiče Tech-Deck Face, která je minimalistickou evolucí tradiční masky vozů Škoda, nebo s nápisy Škoda, které na kapotě či volantu nahrazují původní kulaté logo.

„Škoda Elroq je naším prvním čistě elektrickým modelem v segmentu kompaktních SUV, který je nejrychleji rostoucím a nejprodávanějším subsegmentem v Evropě. Široký výběr velikostí baterií a vynikající koeficient odporu vzduchu umožňují dojezd více než 560 km. Rozsáhlá standardní výbava zahrnuje nejmodernější asistenční systémy,“ představuje novinku Klaus Zellmer, předseda představenstva Škoda Auto.

 

Důležitá je i praktičnost elektrického kompaktního SUV. Elroq tak nabízí z elektromobilů Škoda dosud nejdelší dojezd a přitom bude k dostání za atraktivní cenu, která na mnoha trzích znamená, že bude stejně dostupný jako jeho sourozenec se spalovacím motorem Karoq. Na českém trhu cena začíná na doporučené prodejní ceně od 799 000 Kč.

 

Elroq stojí, stejně jako příbuzné větší modely rodiny Enyaq, na koncernové platformě MEB a využívá tedy prověřenou techniku. K dispozici budou tři kapacity baterie (55, 63 a 82 kWh) a celkem čtyři provedení modelu: Elroq 50 s nejmenší baterií a elektromotorem o výkonu 125 kW, Elroq 60 se střední kapacitou a výkonem 150 kW a dvě verze s největší baterií. Elroq 85 bude mít, stejně jako varianty s menšími akumulátory, pohon zadních kol a výkon 210 kW, v průběhu roku 2025 přijde i varianta Elroq 85x s pohonem všech kol.

 

Tyto nejsilnější verze se také mohou chlubit špičkovým dojezdem přes 560 kilometrů na jedno nabití a maximální rychlostí 180 km/h. Ostatní verze pojedou maximálně 160 km/h a na jedno nabití ujedou přes 400 km (Elroq 60) nebo přes 370 km (Elroq 50). Vše samozřejmě v režimu WLTP. Výkonné je i nabíjení elektromobilů, maximem je 175 kW, provedení s největší baterií tak bude možné dobít z 10 na 80 % kapacity baterie za pouhých 28 minut. Modely Elroq 60 a Elroq 50 nabíjí maximálně výkonem 165 nebo 145 kW a nabíjení z 10 na 80 % může zabrat méně než 25 minut.

 

K dosažení dlouhého dojezdu pomáhá novému kompaktnímu elektrickému SUV Škoda jeho vytříbená aerodynamika s koeficientem aerodynamického odporu cx o hodnotě pouze 0,26. Tento skvělý výsledek jde ruku v ruce s celkově uhlazeným minimalistickým vzhledem. Kromě nové masky Tech-Deck Face přiváží Elroq také třeba novou interpretaci rozdělené grafiky světlometů v duchu stávajících SUV modelů. Tentokrát mají horizontální uspořádání, vždy využívají LED technologii (volitelně pokročilou LED Matrix) a mají moderní plochý, až dvourozměrný, vzhled.

 

Zavazadlový prostor pojme 470 litrů nákladu a po sklopení sedadel až 1 580 litrů. Elroq se může pochlubit také skvělou nabídkou místa pro posádku a to jak v podélném směru, tak na šířku či nad hlavou. Uvnitř nechybí praktické detaily v duchu Simply Clever i několik odkládacích schránek o celkovém objemu 48 litrů. Jednou ze Simply Clever novinek je praktický držák na nabíjecí kabel pod víkem zavazadlového prostoru.

 

Elroq bude k dispozici také v provedení Sportline, které ke sportovnímu podvozku sníženému o 15 mm vpředu a 10 vzadu a typickým černě lakovaným detailům v exteriéru přidává i sportovní provedení interiéru s detaily v karbonovém vzhledu. Vpředu najdeme sportovní sedadla s integrovanými opěrkami hlavy, čalounění je z materiálu Suedia, prošívání v šedé barvě.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...