Přejít na obsah

AAA Auto


Rejpal

Doporučené příspěvky

Je potrebné si uvedomiť, či spotrebiteľ naozaj uzatvára kúpnu zmluvu alebo iný typ zmluvy (najčastejšie tzv. leasing), kedy môže byť uplatnenie práv, bežných pri kúpnej zmluve (napr. právo zo zodpovednosti za vady) problematické. S kým uzatvára kúpnu zmluvu (či je predávajúci autobazár alebo súkromná osoba a autobazár je v tomto prípade len sprostredkovateľ). Akým legislatívnym predpisom sa kúpna zmluva riadi. Kúpna zmluva uzatvorená medzi občanom a podnikateľom na Slovensku sa riadi ustanoveniami OZ - spotrebiteľské zmluvy §§ 52 až 60 OZ, kúpna zmluva §§ 588 až 600 OZ, osobitné ustanovenia pri predaji tovaru v obchode §§ 612 až 627 OZ). Spotrebiteľom v niektorých prípadoch predávajúci ponúkajú predaj na základe zmluvy, uzatvorenej podľa Obchodného zákonníka. I keď aj v tomto prípade zmluvné podmienky sa nemôžu odchýliť od OZ v neprospech spotrebiteľa, pričom v sporných prípadoch platí výklad, ktorý je pre spotrebiteľa priaznivejší, spotrebiteľ si zvážiť, či v takomto prípade dokonale chápe, aké práva a povinnosti mu vznikajú z takto uzatvorenej zmluvy a navrhnúť uzatvoriť zmluvu na základe OZ, prípadne vyhľadať iný autobazár. Pri kúpe vozidla z inej krajiny si uvedomiť možné komplikácie pri vymáhaní svojich práv (iný legislatívny rámec, príslušnosť súdu).

 

Na iné zmluvné vzťahy (napr. kúpa medzi právnickými osobami, príp. fyzickými osobami navzájom) sa vzťahujú všeobecné ustanovenia upravujúce zodpovednosť za vady podľa Občianskeho, príp. ustanovenia upravujúce zodpovednosť za vady a záruku za akosť podľa Obchodného zákonníka.

 

U použitých vecí predávajúci zodpovedá len za vady, ktoré má daná vec pri prevzatí kupujúcim. Za vady, ktoré sa vyskytnú po prevzatí veci v záručnej dobe (záruka), predávajúci nezodpovedá. Nakoľko automobil je zložitý výrobok, v okamihu, keď sa vada prejavila, je spravidla veľmi ťažké určiť, či táto vada existovala už v okamihu zakúpenia automobilu. Práva spotrebiteľa sú však nadštandardne chránené tým, že pokiaľ si uplatní kupujúci reklamáciu do 12 mesiacov od kúpy, táto môže byť zamietnutá len na základe odborného posúdenia, vypracovaného na náklady predávajúceho, pričom odborným posúdením je vyjadrenie súdneho znalca, posudok, vypracovaný autorizovanou, notifikovanou alebo akreditovanou osobou alebo stanovisko osoby oprávnenej výrobcom na vykonávanie záručných opráv (záručným servisom). SOI môže splnenie tejto povinnosti kontrolovať.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U nas to ale takto nefunguje. U nas je na dohode smluvnich stran, podle ceho se smlouva bude ridit. Coz je v zasade dobre, stat nema co kecat do toho, podle ceho se uzavre smlouva. Druha vec ale je, ze lidi jsou blbci a netusi ani jaky je mezi tim rozdil a vetsinou si tu smlouvu ani neprectou.

Editováno: , autor: mike_k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

 S AAA mám velmi špatné zkušenosti,již více jak půl roku sháníme nové auto.Ale zřejmně jsme neponaučitelní a stále jsme doufali, že v tomto bazaru pro nás vyhovující auto seženeme. Ale omyl je pravdou, vždy když jsme si nějaký vůz v internetové nabídce vybrali, tak byl pokaždé už prodaný a že těch aut nebylo málo...nu což, tak  jsme se vydali přímo na pobočku, kde se nás ujal přátelský personál a začali jsme jednat o vhodných variantách, zaprvé si nás přehazovali jako horký brambor a celkem vrchol byl, když se nás ten nagelovanej šašek zeptal, jestli si trochu nevymýšlíme haha blbeček...no ale jak už to tak bývá,tak jsme se neponaučili a po nějaké době opět zabrousili k Áčkům,kde jsme si auto vybrali, ZAREZERVOVALI  a následující den vyrazili do zhruba 100 km vzdálené Prahy pro auto, po cestě nám ještě volali, že auto je připravené a že nás čekaji. Tak jsme dorazili na místo a ten největší fór,vrchol... "no ale tento vůz tu nemáme" no v tu chvíli jsem myslela, že mi praskne cévka.... připadali jsme si jak největší idioti!!!Takže AAA už nikdy, to budem raději jezdit na kole...

Přesně to samé před lety, když jsem scháněl něco levnějšího pro manželku, ještě po cestě volali, auto je připravené, jestli jedeme, a pak, že to auto nejede a výmluvy. Ani odvoz na nejbližší MHD jsme nedostali, protože jsme se tam dostali vlakem, a chtěli zpět už tím autem, svině jsou to. Naprosto bez svědomí nás tam hlavně chtěli dostat 130 km, a pak nějak zpracovat, parchanti zasraný.

Editováno: , autor: dick
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Obecně bazar je dobrý pro toho, kdo chce auto prodat. Když máte štěstí atd. můžete dostat pěknou sumu. Horší už je to pro kupce. Nepřiměřená cena, údaje o autech mnohdy neodpovídají stavu. To mluvím z vlastní zkušenosti, že popis auta neodpovídá stavu. 

 

Druhou zkušenost nabyl můj kamarád konkrétně s XXX Auto. Koupil VW Golf III. Auto se mu líbilo, cena byla vyšší, ale respektoval ji. Po asi měsíci ježdění mu prasklo čelní sklo. Samo od sebe. Říkám to není normální, aby jen tak prasklo, když nebylo nikde načaté. Jediné vysvětlení bylo, že tam muselo být pnutí. Auto tedy jelo do servisu ke známému a ejhle. Dali si tu práci a navíc asi tušili co se s auty dělá. Oddělali tedy vnitřní tapecy a auto bylo svařené ze dvou aut. Předek jedno a zadek druhé. Svařené to bylo v půlce. Prostě dvě bouračky svařené k sobě. V karoserii vzniklo pnutí a proto čelní sklo prasklo. Čí to byla chyba a kdo za to mohl nevím. Jestli jim to tam někdo hodil nebo to byla práce bazaru...nevím. Auto tedy vrátil a bral Renault Laguna. Kvalitou to auto bylo super. Sloužilo mu dlouho. Ale jednu negativní věc s tím autem měl. Kdysi se vyprávělo, že auta z bazarů mají schované klíče ve zpětných zrdcátkách. Ty klíče v tom jeho autě v zrdcátkách byly. Naštěstí to zrdcátko rozdělal hned jak to dovezl domů. Je to ale už asi 15 let zpět.  

Editováno: , autor: agent007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejlepší bylo když jsem to volal na policajty.

 

Někdo mi vykradl garáž a zamkl mi ji svým zámkem. Tak jsem ho vylomil abych se dostal dovnitř.

Počkejte jak vylomil to je vloupání :kol-21: .

Ale to je ku*va moje garáž :kol-143: .

No to jo, ale klíče od ní nemáte... :kol-38: Pó-li-cie.

A co vám ukradli?

Nějaké železo, nějaký vercajk.

Hmmm a kolik toho bylo?

Tak to mě dožral úplně říkám 102 658,364 gramů ty vo*e. Přijedete to nafotit nebo sepsat?

Ne, ne to nemá smysl...

Editováno: , autor: agent007
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do zrcatka se klic podle me normalne vejde, alespon do aut co jsem mel ja, akorat nejak nechapu smysl tohoto ukonu. Pokud bude chtit bazar ukrast prodane auto, klicky si muze nechat a pak s nimi prijit to ukrast. Proc to cpat do zrcatka nebo kamkoliv a riskovat ze to nekdo najde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak se to vezme mnou hledanou tipizaci xtrailu mi auto ESA taky potvrdil na pobočce v praze a jěště ten den jsem tam byl a neměli tam žádného, přitom na netu inzerovali 3... žádný prodejce aut není kámík, ono z mojí zkušenosti to s těma áčkama není tak úplně nah_vno, když nejsi lama dá se tam vybrat dobré, ale i špatné auto do kterého musíš investovat a to jsou auta do 50k to je obdobné ve všech bazarech.Taky je třeba platit hotově, protože jakýkoliv úvěr stojí za prd a to všude...Základ úspěchu vědět co chtít koupit a o tom autě si načíst.  Co mají třiáčka podle mě dobré tak ty garance, atd, ombudsmana... Dle mého jeden z těch lepších velkých bazarů z mé zkušenosti a doslechu (spálil jsem se ještě nezkušený v jiném větším bazaru kde byla padělaná servisní knížka)... V AAA jsem kupoval Nisan Xtrail 2.2 dci 04 a ještě po třech letech si říkám že to byl dobrej kauf.  Další osobní zkušenost: byl jsem tam se znamím, měl zájem o OII TDI - klasika, výběr z mrtě kusů, zvednout, projet a ozkoušet, hned 2. jsme brali a dostal k tomu zimáky, jezdí s ní přes rok a bez závad... kupování aut je asi alchimie :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Souhlasím s textem Horská Liška...

 

Já kupoval v AAA už dvě auta a jde o to se nenechat odbýt a důkladně vše projít, sice pak už byli hodně nepříjemní, ale zas mám klid já.. Každej se snaží vydělat, takže obchodní praktiky jsou jasné. V případě půjčky taky nesouhlasit hned s první nabídkou, ale nechat si nabídnout třeba půjčku u své banky, kde má člověk většinou platební historii.

Navíc ESA, AAA, a další.. ročně tam otočí spoustu aut, tak se i spousta lidí ozve a právě jen ty negativní. Mají jak špatné kousky, tak dobré, chce to jen chladnou hlavu, trošku trpělivosti a hned jim vše neodkývat, smlouva má několik stran, ale pokud tomu člověk nerozumí, má si k sobě někoho zkušenějšího vzít, nebo dnes i existují služby, co v takových případěch člověku pomáhají.

 

Já tam vybíral OII, na auto jsem nespěchal, takže po cca měsíci se našel slušnej kousek, co vyhovoval, v AAA jsem strávil skoro 8hodin, abych měl jistotu.

Nejdříve zkušební jízda, pak domluvená diagnostika, na zvedák, nechat umýt, abych zkontroloval i karoserii, pak začalo vyjednávání ohledně smlouvy a způsobu platby. 

A ještě taková třešnička, vybranej kufr, žádná rezerva, hever, kliče, prostě nic...  Ptám se, kde to je? Jo pane, takhle nám to dodali, to si pak budete muset dokoupit.... Jasně, když jsem se zmínil, že odcházím a jdu se podívat ještě na jedno vytipované u Auto ESA, hned byli ochotni to přehodit z jiné OII. :D :D :D

Editováno: , autor: Jarys
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mike_K: Ano přijde.. rezerva a výbava je základ auta, stejně tak to vzali z toho mého a dali to někomu jinému. A bazar je už jen prodejce co chce vydělat, proč bych měl být ta ovce, co se nechá vzít na hůl? On ten bazar rozhodně nejedná v tvém zájmu, jde zde o byznys, pokud jsi něco podobného řešil, asi víš, co mají napsané v přílohách a čeho se zříkají v tom a v tom případě.

Plech, PNEU, hever, klíč, tažné oko, trojúhelník, pokud kupuji auto za cca 300tis. chci to tam mít, nabídka je široká, půjdu klidně jinam, nemusím si nechat všechno líbit. Pak se nedivím, že spousta lidí brečí, jakou botu na ně bazar udělal, přitom je to jen o domluvě. Já to rozhodně nemyslím nijak špatně, jen už nekupuji svoje první auto, abych si nechal vše líbit. 

 

A nejsem to jen já, zkoušel jsi někdy poptat nové auto u několika prodejců, marže tam nejsou sice velké, ale divil by ses co se dá ušetřit. Ceníková cena není vždy konečná. Teď se budu bavit o úplně nových autech, které si necháš nakonfigurovat, šéf tak ušetřil 40tis. při koupi nové A3, stačilo si poptat u několika prodejců Audi. Další známý řešil novou Alfu 159 s motorem 1,8TBI a nakonec ji dokonce koupil u slovenského prodejce, úspora kolem 30tis.. A myslím si, že bych mohl pokračovat. Kolikrát se autosalóny předhánějí ve výhodných nabídkách, takže ti vyjdou vstříc, když řekneš, že bys koupil auto u nich, ale máš od jiného lepší cenu a předložíš jim nabídku. Na tom přece nic není, každý chce vydělat a za zeptání člověk nic nedá, můžeš jen ušetřit. ;)

Editováno: , autor: Jarys
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mike_K: fakt se bavíme kamarádsky na foru, jsou to jen moje zkušenosti, záleží také na povaze člověka. Každopádně jsem zapomněl uvést, že za načatou dvojhmotu jsem také dostal slevu, její výměna bude stát kolem 20tis. . U dvojmoty je to však normální stav, že po delší době odcházejí, tzv. pomsta kontruktérů. :) Když bych si to nechal líbit, lepím to ze svého. :(

Editováno: , autor: Jarys
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

michal2009: možná proto pak už byli nepříjemní.. :D Každopádně byl podzim a i když to tam každý den někdo leští, po zkušební jízdě bylo auto od prachu a mírně zašpiněno od bláta (podzimní sychravé počasí). Oni se nabídli, že ho nechají umýt, abych si mohl prohlédnout karoserii, tak jsem se toho hned chytl, že to můžou umýt. :) Maj tam nějakou rychlomyčku, pro ně to byla otázka minut. Navíc jsme se domluvili, že když jej koupím, tak jej nachystají, umyjí sonaxem. 

 

A souhlasím s tebou, že se dá ušetřit.

 

Možná to původně vyznělo, že machruju, ale  tak jsem to rozhodně nemyslel.. :( píšu to z toho důvodu, že je to téma o AAA, tak to třeba někomu pomůže, aby věděl jaké jsou zkušenosti a co lze případně dohodnout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jarys: Tobe vazne prijde normalni smlouvani jako na arabskem trzisti a nuceni prodejce, aby tam vubec dal alespon rezervu?

 já vím chlape, že mě budeš nejspíš nesnášet, ale četl jsem to tady zpětně a zaráží mě tvůj dotaz o arabském tržišti, když jsi tu v loni v říjnu psal:

 

To je ale dano pouze tim, ze naprosto drtiva vetsina Cechu si necha kymkoliv srat nahlavu a boji se ozvat. A mnozi se patrne domnivaji, ze tak jak to funguje v AAA to proste pri prodeji/nakupu auta ma vypadat. Viz. prispevky typu kdyz prodavam neco draheho, tak klidne x hodin pockam a chovani jak na trzisti v Egypte me nevadi. Toto bohuzel plati obecne ve vsech odvetvich, proto to s urovni mnoha sluzeb v CR vypada, tak jak to vypada. Cesi se proste boji si stezovat. To umeji jen doma nebo v hospode u piva.

 

 

tak nevím, možná jsem to jen špatně pochopil.. :( Rozhodně tady nechci rozpoutávat žádný textový boj. ;)  :kol-35: 

Editováno: , autor: Jarys
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jarys: tys evidentne nepochopil me. Kdyz jsem se te ptal jestli ti prijde normalni muset nutit prodejce, aby auto vubec zkompletoval do provozuschopneho stavu, myslel jsem ti, ze u takovych zm..du bych ja nekoupil ani jizdni kolo. Kdyz nekde mam nechat stovky tisic, tak se tam proste nemuzou chovat jako Lojza Vopicka z Hornich Vidlakovic pri prodeji dreva. Aut je vsude dostatek.

Editováno: , autor: mike_k
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...