Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 3 měsíce později...
Vloženo

Zdravím. Potřebuji poradit jak je zapojená zásuvka zapalovače ve středu u ruční brzdy. Nevíte někdo jakou barvu má drátek k podsvícení a jaký barevný označení drátku má + a -. Předem díky za radu.

• o 1 rok později...
  • o 11 měsíců později...
Vloženo (editace)

Zdravím. Mám tieto otázky, lebo som čítal všetko možné a odpovede si viac menej protirečili. Osobne  mám O II FL 2012.  

Vie niekto zodpovedne prehlásiť, či je zásuvka zapaľovača:

1. trvale napájaná z batérie (hladké napätie)

2. trvale napájaná cez nejakú jednotku,  "striedač"  80% 100Hz

3.  napájanie (1., 2.) sa preruší po nejakom čase

4. napájanie (1., 2.) sa preruší po poklese napätia na určitú hodnotu, ako ochrana pred vybitím AKU.

PS: ako je to zásuvkou v kufri (kombi)?

Editováno: , autor: yoli
Vloženo

U předFL je zásuvka napájená natvrdo přímo z baterky (přes pojistku samozřejmě), bez nějakého časového nebo napěťového odpojování (nějakej 100Hz střídač už vůbec nedává smysl). Zásuvka v kufru to samý, jen myslim, že přes jinou pojistku. Předpokládám, že u faceliftu to je úplně stejný, jestli ne, tak mě určitě někdo opraví...

• o 7 měsíců později...
Vloženo

Ahoj,také jsem přidával ještě jednu zásuvku do krátké Fábie classic do kufru.Po demontáži středového panelu jsem ji dvojlinkou připojil k zapalovači.V prodejně elektra jsem koupil kulatý kolébkový vypínač o průměru 12mm,ten jsem zasadil za páku ruční brzdy,takže zásuvka v kufru jde z místa řidiče vypnout a zapnout.Obvykle v ní mám zapojený solární nabíjecí panel,který mám na zadním platě v kufru.Doporučuji,když plánujete nějakou takovouhle úpravu,abyste si rozmysleli,jestli třeba nechcete těch úprav udělat víc.Já jsem například natáhl pod tím středovým panelem rovnou i kabely k zadním reproduktorům do kufru vedle plata,abych je mohl do Fábie classic doplnit a nemusel nic znovu rozebírat.Takže než něco rozeberete,pouvažujte...

• o 10 měsíců později...
Vloženo

Zdravím. Chcel by som sa spýtať jednú vec. V mojej Fabii (1.2 HTP r.2004 pred F/L) ma hnevá že zapaľovač je napojený priamo na baterku (cez poistky samozrejme) čiže tam mám stálych 12V. Chcel by som to prerobiť aby tam išiel prúd len pri zapnutom zapaľovaní. 

A tak ma napadla jedna vec, a to že či by som mohol proste v poistkovej skrinke prehodiť kábel zo zapaľovača (pozícia 42) na nejakú voľnú pozíciu v ktorej by bolo 12V až po zapnutí zapaľovania. Dúfam že sa nepýtam hlúposť, len mi to príde najjednoduchšie, keďže pôvodnú zásuvku chcem ponechať.

A ak by to teda bolo možné viete mi poradiť na ktorú voľnú pozíciu sa to dá napojiť?

Veľmi pekne ďakujem 

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...