Přejít na obsah

V mrazivém počasí nelze někdy nastartovat

ferokulda

Doporučené příspěvky

Zdravím.

Už 2x jsem měl problém nastartovat, vždy v takto mrazivějším počasí. Prvně asi před 14 dny. Zapnu zapalování, normálně nastartuju, ale po cca 2 vteřinách motor chcípnul a na palubovce se ukázaly všechny možné závady (tlak v pneu, ECS...). Po vypnutí  a zapnutí zapalování již auto normálně nastartovalo a vše v pořádku.

Podruhé dnes, to již po zapnutí zapalování se ukázala závada ESC a startér se ani nespustil. Asi 3x jsem musel zapalování vypnout/zapnout a pak šlo nastartovat.

Fabia III, 2019 (facelift), 1.0 TSI 81 kW. Akumulátor je sice původní, ale dle mě v pořádku, mám odpojený kablík pro inteligentní nabíjení a občas ho dobiju externí nabíječkou (zrovna nyní v sobotu). Samotný startér točí normálně a motor chytne ihned. Setkal jste se s tím někdo?

Díky.

Editováno: , autor: ferokulda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem našel úplně stejný problém u Rapida a že to způsobuje pojistková skříň v motorovém prostoru (jsou tam zalitá nějaká relátka a ty jsou zřejmě vadná). Otázka zní, je pojistková skříň u Rapida a Fabie stejná? Tedy nelze vyměnit jen relátka, ale musí se měnit celá pojistková skříň?

Odkaz ke komentáři

Brácha měl u trojkové Fábie naprosto stejný problém a měnili mu dle jeho slov reléový blok či nosník pojistek za 3591,47 Kč s DPH. Měl nějaký slevy. O výměně samotného relátka servis nechtěl ani slyšet, prý se to mění celé.

Odkaz ke komentáři

@ferokulda Hlavní tři relé co ovládají spínaný okruh jsou připájené na plošňáku co je schovaný uvnitř pojistkové skříňky, teoreticky by měl jít přepájet, jednodušší ale asi bude tu skříňku celou vyměnit. (kdyby byl zájem doma jednu celou použitou skříňku mám, kupoval jsem kvuli špatné diagnostice jiného problému :D )

na druhé foto díl co má v etce číslo 21, pod černým plastem je scovaný plošňák z první fotky

IMG_20230810_180251.thumb.jpg.bd20fa8bb9894e373d64d79204dcd5d1.jpg IMG_20230810_183039.thumb.jpg.7c2abbc42970cf4d74e2b1f4721ae254.jpg

@lucky.jack ne vždycky jsou v etce správné obrázky ke konkrétním modelům...

Editováno: , autor: ExecutedDonut
Odkaz ke komentáři

ExecutedDonut: Díky ti. Ten plošnej spoj se prodává samostatně, nebo je součástí toho držáku pojistek? Neznáš jeho katalogový kód? Asi si to už rozebíral, předpokládám tedy, že to nebude těžké vyměnit ten plošňák (předpokládám, že bude nutné odpojit baterku).

Editováno: , autor: ferokulda
Odkaz ke komentáři

Plošnej spoj je samostatně neprodejnej takže ani nemá žádné číslo.  Jak jsem psal je součástí pojistkového bloku v obrázku z etky díl 21.

Rozebrání je docela piplačka je potřeba použít dost hrubé síly abys ze skříňky vytáhl ten pojistkový box, kromě baterky je potřeba z boxu odšroubovat přívodní kabely a samozřejmě vytáhnout všechny pojistky. Těžko se to vysvětluje, jednodušší je to když to má člověk před očima.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem byl v autorizáku, zda tam dohledají ten pojistový box s tím plošným spojem a bohužel nenašli. Obrázek tam měli v ETCE stejný, co jsem sem vložil já. Lze objednat ten pojistkový držák (číslo 21 na obrázku, kód 6C0 941 824), ale plošný spoj není součástí. Tak teď babo raď 🙁.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...