octfa Vloženo 19. Května Vloženo 19. Května nikde sem nic podobneho nenasel, jen v tematu o 1,4 ale tam samozrejme uz zadne reseni nezverejneno roomster 1,2tsi utikalo palivo kolem vstrikovace, vymena vstrikovace, vsech tesneni na vsech ctyrech vstrikovacich, srouby ok, za 200km opet stejny vstrik a unik, vymenena lista, vstrik, srouby a opet vsechny tesneni na vsech ctyrech vstrikovacich , ted cca 200km a opet unik paliva na stejnem vstrikovaci ( ktery byl dany novy 2x ) , nekdo zazil neco podobneho ? benzin v oleji neni , diky Citovat
OndraVal Vloženo 21. Května Vloženo 21. Května teď řeším stejný problém, ale ještě jsem to nesundával. Roomstera máme chvilku, byl dovezený z belgie. Při koupi nic nebylo cítit a po pár dnech dlouhý studený start a cítit benzín. Při posvícení je asi také u druhého vstřiku vidět mokro, po setření ubrouskem je to benzín. Někde jsem narazil na to, že někdo špatně zpětně instaloval palivovou lištu a těsnění nesedlo správně. Na nové těsnění je kalibrační sada, podle které se má horní i spodní těsnění kalibrovat. Těsnění mám objednané, tak uvidím. Jediné dilema teď mám s vysokotlakým čerpadlem. Mělo by se správně, dle servisní příručky, odtlakovat vysokotlaká část před demontáží přes diagnostiku. Tu nemám, tak nevím, jestli se dá prostě jemně povolit převlečka k rozdělovací liště a do hadru to odpustit. Jestli pak nevznikne problém. Ono se to jinak rozebrat nedá. A potom jestli se po demontáži toho čerpadla musí měnit i těsnění. Pokud někdo ví jak na to čerpadlo tak prosím o radu, jestli shánět diagnostiku ještě. Sadu pak na kalibraci těsnění vstřikovačů mám. Citovat
octfa Vloženo 21. Května Autor Vloženo 21. Května to vsechno bylo udelano, ale na tretim se po treti poskodilo vrchni tesneni , namontovane byly vsechny s celou sadou, lista nova, srouby nove a zas to stejne Citovat
OndraVal Vloženo 21. Května Vloženo 21. Května I s tím kalibračním přípravkem? Jestli jo, tak jedině nějaká vada v liště. A odtlakovavali jste palivové čerpadlo? Citovat
suri. Vloženo 21. Května Vloženo 21. Května co chces odtlakovavat ? povolis 17 maticu , hodis na vrch handru a mas to odtlakovane pripravok je len na montaz spodneho teflonoveho tesnenia smerom do hlavy a tam mu benzin urcite netecie ... hore su spravne poskladane gumicka , plastovy kruzok plechova podlozka ako ma byt? v liste nie je nejaky otrep , neseknete gumicku hned pri montazi ? inak mi to nevychodi Citovat
octfa Vloženo 22. Května Autor Vloženo 22. Května suri. vsechno tesneni spravne poskladane, i byl novy vstrikovac, lista nova original, srouby nove, gumicka taky neseknuta pri montazi Citovat
OndraVal Vloženo 27. Května Vloženo 27. Května Tak dneska jsem to pretesnil, rovnou nový svíčky a kabely a cívka, byla totálně zoxidovana. Odtlakovat píšou v servisní příručce, ale povolil jsem prevlecky jak říkáš, ale tam mi to po složení trochu saklo benzín, musel jsem si s tím trochu pohrát. Jinak ty kalibrační přípravky právě tu podložku po o kroužek do listy pěkně narovna. Jinak je zkroucena ta podložka, jak se tam nasazuje. Ta teflonova se tím taky pěkně stáhne a vstriky jsou krásně zpátky. Zatím to neteče a uvidíme zítra jestli nastartuje hned. Jinak bylo to znát na svižnější jízdě, že buď svíčky nebo kabely byly potřeba vyměnit. A teda poslední vstrik, úplně v pravo, byl pěkně zanesenej. A šrouby na liště nějaký prehazeny, nebyly úplně stejné, sice na vícehran, ale prostě se v tom někdo v Belgii hrabal. Jinak v té příručce píšou, lehce namazat o kroužky motor olejem než se nasadí lišta. Ale jak říkám, uvidíme následující dny jak to bude držet. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.