Přejít na obsah

Hlučnost motorů

hairman

Doporučené příspěvky

Pandora: Zvuková izolácia sa od MR10 nemení, zostáva pôvodná. Čo viem porovnať z vlastnej skúsenosti, tak FII je voči FI:

-podstatne lepšie odhlučnená od motora (HTP aj 1,4 16V)

-aerodynamicky horšie odhlučnená (z oblasti spätných zrkadiel počuť "obtekanie" zvuku pri vyšších rýchlostiach)

-narovnako odhlučnená od podvozka (prejazd cez nerovnosti, búchanie kamienkov, valivý zvuk pneu - tu ale záleží, aké sú to pneu!)

Suma sumárum, je to veľmi podobné...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 měsíc později...
No 1.9 TDI je studený dost hlučný, po zahřátí je to lepší, ale benzín to nikdy nebude :-) Dá se na to zvyknout, ale Oktávku jsem měl tišší. Každopádně pružnost a výkon motoru mi to všechno vynahrazuje :-)

čauky, mám dotaz.. před týdnem jsem koupil roomstera 1.9TDi 77kW, pravidelně servisovaný po 15.000km, chci se zeptat na motor: je slyšet u tvého auta zvuk turba? auto je v provozu cca 2 roky a má najeto 37.000km. je 2tis.km po servisní prohlídce a výměně olejů a filtrů...

jinak přemýšlím o chiptuningu... jak ti kára jezdí po přečipování??

díky

Odkaz ke komentáři

Chlapi, já bych měl takový dotaz. Mám 1,4 FII Combi a ted asi po 3500Km jsem vyposlouchal zvláštní zvuk. Bohužel mi přijde, že mi to před tím nedělalo, a jde o to, že slyším od motoru něco podobného jako když je děravý výfuk,(takový šelest , nevím) ale je to slyšet od motoru a hlavně, když jsem uvnitř. Shodou náhod, když to poslouchám z venčí, tak to neslyším, nebo si to alespoň myslím. Taky je to dobře slyšet, když je motor v nízkých otáčkách( jede se na vysoký stupeň do kopce, ale tam to nabere na razanci) Prostě si s tím nevím rady, dát to do servisu, aby se na to podívali v garančce a nebo se na to podívat zatím sám. Díky za nějaké zkušenosti a nápady, co by to mohlo být. kol3

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...

Zdarec nevim co maš za motor ale ja mam viz popis dole a tento problem mam taky je to jakoby cvrlikani byl jsem s tim v servise ale tam mě řekli že je to normalni což určitě neni dřiv mě to nedělalo a dost mě to štve.

Editováno: , autor: Blacky
pravidla rikaji - necituj posledni prispevek!
Odkaz ke komentáři

• o 5 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...