mikl Vloženo 5. Červen 2007 Sdílet Vloženo 5. Červen 2007 (editace) ...jo jo asi tak nějak. Taky mám teda všude diody, ale jde o to, že dioda prostě nemá schválení pro provoz na veřejných komunikacích. Ano,je to přesně takhle. Vlastně Tě ani nemusí zajímat co má jakou barvu.Zajímat Tě musí pouze homologace.Když seženeš modré diody homologované a označené podle předpisu EHK č.48 klidně si je tam můžeš dát a nikdo nemůže říct ani popel.Ale takové asi neseženeš. vyhláška 341/2002 Sb. Editováno: 5. Červen 2007, autor: mikl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luckymann Vloženo 6. Červen 2007 Sdílet Vloženo 6. Červen 2007 OK - je to tak! Podle předpisu EHK č. 48: bod 5.15Barvy světel vyzařovaných světlomety nebo svítilnami jsou: svítilna zadní registrační tabulky: bílá další detaily viz bod 6.8. Svítilna zadní registrační tabulky Celý předpis je na adrese: Předpis č. 48 Evropské hospodářské komise Spojených národů (EHK/OSN) — Jednotná ustanovení pro schvalování typu vozidel z hlediska montáže zařízení pro osvětlení a světelnou signalizaci ...jo jo asi tak nějak. Taky mám teda všude diody, ale jde o to, že dioda prostě nemá schválení pro provoz na veřejných komunikacích. Ano,je to přesně takhle. Vlastně Tě ani nemusí zajímat co má jakou barvu.Zajímat Tě musí pouze homologace.Když seženeš modré diody homologované a označené podle předpisu EHK č.48 klidně si je tam můžeš dát a nikdo nemůže říct ani popel.Ale takové asi neseženeš. vyhláška 341/2002 Sb. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kodemi.:R Vloženo 8. Červen 2007 Sdílet Vloženo 8. Červen 2007 hele a co řikate na tohle ? sem našel kdyz jsem projizdel shop http://www.cztuning.cz/index.php?action=de...&zboid=3323 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 8. Červen 2007 Sdílet Vloženo 8. Červen 2007 hele a co řikate na tohle ? sem našel kdyz jsem projizdel shop http://www.cztuning.cz/index.php?action=de...&zboid=3323 To samý jako když dáš místo žárovek diody-nemá to homologaci asi.Navíc kam by jsi to šrouboval? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
anry Vloženo 30. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2007 Zničeho nic mi přestalo svítit osvětlení spz, tak jsem nejdřív vyměnil žárovky, byly ko, ale stále nic nesvítilo, tak jsem šel po pojistkách, ty byly zas ok . Tak jsem šel od zadu po kabeláži a zjistil jsem že u C sloupku na svorkovnici je dovedený samostatný červeno černý drátek a zapojený do konektoru, ale mimo to je tam také origo dotáhlý šedý drát, který tam má opravdu byt, ale je zaizolovaný. Do toho extra dotáhlého elektrika nejde, ale do toho origoš jde. Tak jsem šel po tom extra dotáhlém, který vedl až někam k pojistkovce a tam byl z někama upadlý. ale z kama nevím. Ten origoš šedý vedl skutečně až do pojistkovky na pojistku. Nakonec jsem ten šedý drátek u C sloupku napojil do svorkovnice a osvětlení spz už je ok. No ale hlavou mi pořád vrtá proč to ve fabrice takto zapojili? Že to je z výroby mám 100% jistotu, protože se mi v tom nikdo nikdy v servisu nehrabal.Setkali jste se s tím už někdo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalJ Vloženo 30. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2007 Extra drát k osvětlení RZ se tahá u dodělávky denního svícení (originální doplňková sada). Vepředu vede do relátka u pojistek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 30. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2007 Extra drát k osvětlení RZ se tahá u dodělávky denního svícení (originální doplňková sada). Vepředu vede do relátka u pojistek. Ano souhlasí i barva. pokud je to origo škoda - Molpir tak červeno černý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalJ Vloženo 30. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2007 Jinak já jsem byl línej ho do zadu tahat, hold mi při denním svícení nesvítí zadní značka. Tvoje řešení vede ke stejnýmu výsledku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
anry Vloženo 30. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2007 ale já jsem to neměl od výroby s denním svícením. To jsem si dodělával sám. sice od molpiru, ale dozadu jsem určitě nic netáhal. no nic. aspoň vim z čeho to je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ghun Vloženo 1. Květen 2011 Sdílet Vloženo 1. Květen 2011 Zdravím škodováky. Mám problém , nesvítí mi SPZ. Pojistkou, ani žárovkama to nebude. prosím poraďte.Dík Fred Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 1. Květen 2011 Sdílet Vloženo 1. Květen 2011 (editace) pojistkou (36ka 5A)/žárovkama to nebude a nebo není? jinak si vem buď voltmetr nebo obyč 12v žárovku z auta, k ní přidělej 2 dráty můžeš vyzkoušet, jestli se ti tato kontrolní žárovka rozsvítí (v případě použití voltmetru ukáže 12V) při zapnutých parkovačkách jednak v konektoru žárovky, jednak na konektoru v 5. dveřích a když ani tam ne, tak v C sloupku vlevo je růžová 5ti pólová svorkovnice, tak na kontaktu 3 proti kostře. obrysovky, vypínače svítí normál? Editováno: 1. Květen 2011, autor: boobika Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ghun Vloženo 2. Květen 2011 Sdílet Vloženo 2. Květen 2011 Zadní obrysové světla, mlhovky fungují i zpátečka. Moc děkuji za poradu. Včera jsem sundal tapecirunk a prostříkal jsem konektory contaktolem. Zkusím tvuj návod a napíšu. Jinak jsem zkoušel zaměnit pojistku a měřil jsem napětí, Bohužel nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ghun Vloženo 2. Květen 2011 Sdílet Vloženo 2. Květen 2011 (editace) Prosím poraď, který je ten sloupek C, doufám , že to bude jen kostra. Editováno: 7. Květen 2011, autor: Luďa necituj předchozí příspěvky. A už vůbec ne svoje!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 2. Květen 2011 Sdílet Vloženo 2. Květen 2011 A sloupek máš u předního okna, B je mezi dveřima a C je ten vzadu (jednoduše řečeno "plech" mezi zadním bočním sklem a kufrovým sklem). levá->řidičova strana. právě tudy vedou vodiče nahoru do gumové průchodky mezi kastlou a kufrovýma dveřma. pokud chceš vyloučit kostru, tak opět žárovka nebo voltmetr, jeden drát/hrot strčíš do konektoru podsvícení, kde má být 12V (šedo-modrý drát) a druhý drát/hrot dáš někam na dobrou kostru v autě, případně na kterýkoliv hnědý drát třeba na konektoru zadních světel (přímo na nich). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ghun Vloženo 2. Květen 2011 Sdílet Vloženo 2. Květen 2011 Zatím dík za info, Napíšu, jak jsem dopadl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clusii Vloženo 31. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2011 Čaute mam takový kuriozní problém nesvítí mi světýlka nad spz žárovky vyměněny za nové pojistka taky oka a když jsem tam tu žárovku dával lehce se rozžhavovalo vlákno ale spz nesvítí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehla23 Vloženo 31. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2011 Máš to dobře nasazený? Jestli jen není špatnej dotek tam..přece jen se to vlastně nasazuje..já tam hodil bílý LED sufitky a svítí to krásně a mělo by i svítí tak něják napořád Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clusii Vloženo 31. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2011 Jo mám je to tam nasazeno dobře tak nevím čím to je nemuže být třeba kostra špatná nebo tak něco?:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 31. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2011 a nebo blbá kostra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 31. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2011 vidím že jsme přispívali zaráz , mrknul bych na tu kostru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clusii Vloženo 31. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2011 A kde ta kostra je? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 31. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2011 Na kastli. Prostě hledej drát, který je "natvrdo" spojený s karosérií auta - je to u žároviček ten druhý, než na kterém se objevuje +12V po zapnutí světel... Pokud není uzavřený elektrický obvod, járofčičky mžourají jak Bludička Júlie... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clusii Vloženo 1. Září 2011 Sdílet Vloženo 1. Září 2011 spz svítí kostru jsem připojil a svítí ale nastal jiný problém svítí jen třetí brzdové světlo opět žárovky a pojistky dobre asi začarované to auto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 1. Září 2011 Sdílet Vloženo 1. Září 2011 Spíš něco vyhnilého v kabeláži. Sežeň si člověka znalého elektrické problematiky, velice často jen stačí očistit kontakty mezi paticí ve svítilně a samotnými žárovkami. Jinak je samozřejmě nejideálnější takovou chybu vyhledávat měřením napětí na určitých bodech instalace - zní to jednoduše, ale jako každá principiálně jednoduchá věc je to značně komplikovaný problém a s laickým přístupem se nedá obstát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucashr Vloženo 1. Září 2011 Sdílet Vloženo 1. Září 2011 Když už se tak bavíte o osvětlení SPZ, našel jsem na ob autodíly , tyto žárovky probarvené, může to být, nebo to bude jako mucholapka na PČR? A kde bych případně sehnal ty ledsulfidky. Dííky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.