Stringo Vloženo 1. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2015 (editace) Kdo se v tom nějak vrtal, bude opravdu lepší přehrát komplet... Já mám jak servisní menu, tak jiné logo a nabíhá mi všechno stejně jak když to bylo bez toho... Instalováno všechno najednou s FW Editováno: 1. Listopad 2015, autor: Stringo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Domm Vloženo 6. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2015 Je normální že pozice auta na mapě je posunuta o cca 5 - 10 metrů pozadu vůči realitě? Lze tohle nějak odstranit nebo řešit? Na mapách V12 jsem takový problém neměl! Jak to máte na Columbusu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rarach89 Vloženo 6. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2015 Nevím jak to bylo s V11, ale teď mám V13 a taky posunutí asi o 20m.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 6. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2015 No tak vidím, že zůstanou u toho co mám v autě, ještě musím zjistit jestli mám V12 nebo ještě V11... Ale kde stojím, tam jsem na mapě... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rarach89 Vloženo 6. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2015 Tak ono je to celkem jedno ten posun. Může to vadit jedině tak při navigování na přesnou adresu ve městě, ale zase čísla baráků vidíš... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Domm Vloženo 7. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2015 Nové mapy nemohou mít vliv na posunutí GPS polohy. Je tohle normální nemoc Columbusu? Povedlo se to někomu vyřešit? Nedá se někde zadat korekce polohy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 7. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2015 mě to teda ukazuje úplně přesně, dokonce i u našeho baráku, kde jsou 2 ulice vedle sebe s mezerou cca 4m mi to ukazuje přesně tam, kde stojím. Hledal bych problém jinde.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Domm Vloženo 7. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2015 Taky jsem neměl žádný problém! Signál na GPS mám výborný. Vyřeším něco odpojením Columba nebo přímo baterie? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 7. Listopad 2015 Autor Sdílet Vloženo 7. Listopad 2015 Odpojením Columbuse od baterie se nic nevyřeší. Nutné nahrát správnou verzi softwaru, která nastaví základní souřadnice v navigaci + znovu mapy + počkat až si navigace načte správnou pozici - vozidlo musí stát. Pokud ani tohle nepomůže je na vině gyro modul na rádiové desce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Domm Vloženo 7. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2015 Ferda25: díky za komplexní odpověď! Mě Columbus fungoval úplně suprově do té doby než se kousnul. Myslím, že od té doby je problém s přesnou polohou, ale určitě to tvrdit nemohu, protože jsem pak nahrál nové mapy V13 WEST Parametry Columba: 3T0035686C HW H09 SW 5238 Pokud se nahrají nové mapy, má se počkat než se načte správná poloha nebo tohle je myšleno pokud se nahrává SW a mapy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 8. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2015 Když mi Ferda nahrál nový FW hned nahrál i mapy a potom se spustila NAVI a když jsem odjížděl už to ukazovalo správně... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrSY Vloženo 11. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2015 Ahoj muze min nekdo napsat zda v mape v13 je uz cesta v olomouci k santovce? Svycarske nabrezi? Jaky je objednaci kod pro update mam na v13 ve skodovce? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirec-ke Vloženo 15. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2015 Chlapci potrebujem poradit, napalil som V13, vlozil do mechaniky a ta spoznala navi dvd a dala na vyber: Dale a Zrusit. Ked dam Dale tak sa uz nic nekona. Chyba mi moznost Kopirovat alebo Docasne pouzivat. Viete kde by mohol byt problem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
h2o Vloženo 15. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2015 Pokud das dale, melo by to cca 1-2 minuty srotovat a pak zacit ukladat. Pokud das eject tak se ti musi objevit jestli chces ukladani prerusit, kopirovat dal a nebo upozornit po ulozeni. Pokud nic takoveho tak bud chyba vypaleneho dvd, nebo uz se nechce mechanice navi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirec-ke Vloženo 15. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2015 Ked dal Dale tak sa uz nic neudeje. Ked dam eject tak dvd normalne vyjde vonku. Tiez ked pozriem cez menu tak vidim stare mapy. Skusim napalit znova. Snad to bude len tym. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crash Vloženo 17. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2015 Zdravim potreboval bych poradit... Poridil jsem si Octu 2 RS s radiem Columbus. Ted tu ctu jak aktualizujete sw a firmware apod... Prikladam par fotek s udajema a poprosim o info na co a jak aktualizovat jak firmware tak mapy. Predem dekuji za info Pavel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirec-ke Vloženo 17. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2015 (editace) Mozes dat 5238, stiahnes tu: http://gpsunderground.com/forum/volkswagen-seat-skoda/34434-vw-rns-510-skoda-columbus-i-firmware-guide-downloads.htmlNapalit ako obraz, vlozit do mechaniky, potvrdit, cakat a modlit sa asi tak hodinku. Ked si budes dobre modlit bude vsetko ok Mapy stiahnut a tiez napalit ako obraz. Vlozit dnu, potvrdit a testovat. Ked bude vsetko OK potom daj kopirovat. PS: Zavidim ti stary climatronic neviem prist na chut faceliftovemu Editováno: 17. Listopad 2015, autor: mirec-ke Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomasdj Vloženo 24. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2015 (editace) Zdravím všechny Škodováky, možná se budu po někom opakovat, ale zkusím sepsat všechny mé postřehy ohledně update map a software navigace. Zakladní informace o mé navigaci: 3T0035680G HW - H71 SW - update z 5269 na 5274 (update na 6276 dělalo chybu) Mapy - 7691 na 8348 Popis update software z 5269 na 5274: - stáhněte soubor "RNS_510_FW_5274_update.rar" z této stránky - po rozbalení jsem vypálil programem "UltraISO" ISO obraz na DVD+RW rychlostí 2x Track At Once - v autě (motor je vypnutý, klíč není v zapalování) spusťte navigaci, vložte DVD do mechaniky a trojhmatem (SETUP + EJECT + MIC) navigaci restartujte - spustí se instalace update navigace viz. přiložené fotky - update trvá +-30 minut. DVD se pak automaticky vysune Aktualizace map z 7691 na 8348: - třeba přes torrent si stáhněte mapy verze 8348 - na této stránce sosněte Maps Tool, je zde i návod v záložce Forums, jaké soubory je program schopný převést na SD kartu - řiďte se podle návodu a vše by mělo jít bez problémů - jen podotknu mé postřehy - soubor "CD_8348.iso" a "maps-tool-2.1.1.exe", jsem musel mít na ploše, jinak nešel program spustit a případně načíst soubor do něj po spuštění. - doba instalace je zhruba 25 minut, během celé instalace je zobrazen postup 31% - není důvod panikařit Přeji Všem mnoho ujetých kilometrů bez nehod Editováno: 24. Listopad 2015, autor: Tomasdj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
h2o Vloženo 24. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2015 Prosím než se pustíte do něčeho takového jako udělal Tomasdj, tak věnujte dobrý pozor tomu co do navi sekáte za firmware. 5269 je pro verze C12, 6276 je pro verze C14 tak je logické že nejde dát na C12. Takový flash pak může někoho mrzet!!! 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roller Vloženo 28. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2015 Ahoj přátelé, jsem tu nový a tak moc nevím jak to tu chodí... Mám škodu Octavia II Combi 2.0TDI 2007 před facelift. Originál v ní byla navigace nexus, teď jsem koupil Columbuse a mám několik potíží a budu vděčný za jakékoliv rady. Když chci zapojit Columbuse nejde zapojit jeden konektor (pravděpodobně aux vstup, má jiné rozměry). Když jsem zapojil Columba tak běžela navigace i rádio v pohodě, ale nefungoval multifunkční volant, aux, nezobrazoval parkovací senzory, nezobrazoval climatronic... Když jsem auto nechal stát déle jak půl hodiny tak od té doby se Columbus jen restartuje.. zobrazí se vždy jen úvodní logo a pak se vypne a zobrazí se znovu a pořád dokola.... Gateway: 1K0 907 530L Columbus: 3T0 035 680 Budu vděčný za jakékoliv rady! Popř. montáž jsem z Plzně, tak kdyby byl někdo tady z okolí ochotný budu mu zavázán. Mockrát děkuji a pokud jsem to napsal někam kam jsem neměl tak se velice omlouvám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BiGGy Vloženo 29. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2015 Co se tyče multifunkcniho volantu tak ten ti pujde az tam nahrajes upraveny FW pro predfacelift pokud se nepletu. Predfacelift climaronic to zobrazovat na radiu nebude . Nevim jaky mas aux ale konektor aux je současti velkeho konektoru ve kterem je nacvakly takze by pasovat mel. a ohledne toho restartovani by sis mel najit nekoho z okoli at ti pomuze. to se mi moc nelibi kdyztak zkus kontaktovat ferda25 . třeba poradi na dalku co a jak... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 29. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2015 Přesně tak, vše je nutno nakódovat, jednotka gateway by měla sedět když jsi měl nexuse. Volant, parkasistent bude fungovat po nahrání FW a Climatronic bys musel vyměnit za FL (s tím je spojena ale i výměna serva s klapkama hlavního ventilační ho tunelu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
h2o Vloženo 29. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2015 Jednotka PDC se musi menit za face take. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 29. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2015 Přesně tak, vše je nutno nakódovat, jednotka gateway by měla sedět když jsi měl nexuse. Volant, parkasistent bude fungovat po nahrání FW a Climatronic bys musel vyměnit za FL (s tím je spojena ale i výměna serva s klapkama hlavního ventilační ho tunelu... píšeš nesmysly, to že byl v autě Nexus neznamená že gateway bude správná! vše záleží vždy na modelovém roku... žádná serva v sací šachtě měnit nemusí, protože podle typu gateway má MR08. . v jeho případě stačí vyměnit panel, upravit zapojení a nakodovat - popřípadě dle typu panelu dodělat čídlo kvality vzduchu.. co se týče parkováků tak stačí vyměnit RJ a taktéž upravit zapojení... potom vše nakodovat a do columbuse nahrát správný firmware a nejlépe rovnou i mapy.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 29. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2015 To jsem přehlédl s tím MR... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.