Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zkoumal někdo rozdil??? Je možne že u RS je slyšet odfukovani (no jak je ten ventil co pry nejde slyšet a neni vyměněn za ten co to děla) a turbo jak toči? U 1.8T nic neslyšim jen o něco silnějši hluk motoru, ktery to asi překryva? Neni tam to tlumeni na kapotě.. Zajímalo by mě jaké máte zkušeností

Mezi normální oktou a RS není žadný rozdíl,ventily jsou stejné

snad jedině, když stojíš za auty tak RSko díky koncovce nepatrně víc lahodí uchu,ale MEGA velký rozdíl to není .. jinak motorově stejný, takže i s tím odfukováním turba ..

No to odfukovani je u me slyset celkem krasne, turbo celkem taky kdyz se clovek zaposloucha. ;)

No to odfukovani je u me slyset celkem krasne, turbo celkem taky kdyz se clovek zaposloucha. ;)

jj musi to clovek umet slyset a musi tomu chtit verit... :D;)

No to odfukovani je u me slyset celkem krasne, turbo celkem taky kdyz se clovek zaposloucha.  ;)

Ftipalku ... jedes na besidku ? Te necham poslechnout :t

ja sem uplnej debil, nic neslysim... :(

• Autor
No to odfukovani je u me slyset celkem krasne, turbo celkem taky kdyz se clovek zaposloucha.  ;)

pravě že jsem to včera v jednom RS taky krásně slyšel..(po prve) a u mojeho moc ne jen fakt když hodně natahnu uši. Že by to měl lépe odhlučněne? MichalF: dělal jsi nějakou úpravu? Mi přijde že to moje ma hlučnější projev motoru a že se to v tom ztrati..

pravě že jsem to včera v jednom RS taky krásně slyšel..(po prve) a u mojeho moc ne jen fakt když hodně natahnu uši. Že by to měl lépe odhlučněne? MichalF: dělal jsi nějakou úpravu? Mi přijde že to moje ma hlučnější projev motoru a že se to v tom ztrati..

Zadne upravy zatim nejsou. Jinak zvukove porovnat s 1,8T 110kW bohuzel nemuzu nemam moznost.

• Autor

už ho slyším... stači to trošku vic provětrat a jak si turbo krásně svišti, ale až tak u 4000ot. někdy i dřiv no a uplně good je s otevřenym okynkem to je teprv mazec B)

-_- presne tak treba otvoriť okienko a počuješ lol a hlavne malá rychlosť do kopca a otačky okolo 3000 stačí

Zadne upravy zatim nejsou. Jinak zvukove porovnat s 1,8T 110kW bohuzel nemuzu nemam moznost.

Hele mohl bych nabidnout na srovnani svou 1.8T, ale asi to moc nepomuze, kdyz mam namontly BOV :D . To odfukovani zalezi na vzduchovim filtru, kdyz tam mate nejakej sportovni, tak to lehke odfukovani je slyset, jinak musite hooooodne natahovat usi :smich:

jj turbo dělá hezký zvuk ;)

Žádný rozdíl - nikdy jsem nic neslyšel ( tedy u sérií ). Turbo začlo bejt slyšet po instalaci lepšího vejfuku. Pop of jako by tam nebyl.

• 8 měsíců později...
  • Autor

Po roce jsem měl možnost byt svezen mým autem a vychutnat si jízdu v zadu... neskutečně se mi tam líbilo :palec2: první předpoklad je vypnuté rádio přes mohutne dunění basu to nejde slyšet!! Řídil tata, kterému věřím tak jsem mu dal svoleni spíše příkaz až to protáhne....(satčí k 3000ot. ale dal není na škodu) a nemohl jsme uvěřit svym ušim... už jste to slyšeli?? v předu to fakt slyšet nejde - jAk si vyfuk bruči a při každem přeřazeni tam je takovy nepopisatelny zvuk...... prostě krása ... a jak jsem tady loni založl tuhle diskuzi že neslyšim turbo..jestli se liší zvuk u RS a 1.8T 110 už ho slyšim i při zavřenych oknech a dokonce i jak si odfoukne... :p

hoši stačí zajít na ušní :D a mě to fučí jak blázen jo jo prostě škodovka :skoda:

• 3 týdny později...

Ja ho nejvic slysim, kdyz jedu mezi barakama mam trochu otevrene okynko u spolujezdce jedu tak 40km/h na dvojku. Seslapnu plyn a vytocim ji tak na 4000 ot. a pustim zase plyn. Krasny piskani turba a pak ufouknuti.

1.8T

To jak tady někdo psal že motory 1.8T a RS jsou uplně stejné není pravda. V RS je jiné turbo a dává vyšší plnící tlak. Tyto motory jsou rozdílné hlavně hlavně za jízdy. U 110 kW je náběh turba velice plynulý bez turboefektu a hlavně není ho vůbec slyšet. U 132 kW přijde těsně pod 2000 ot. dost výrazný kopanec (na mokru je to nekdy nepříjemné) a je to za nízkých rychlostí v kabině perfektně slyšet. Úplně nejlepší to je když v létě stáhnete okénka a jedete někde mezi domy na 2jku nebo 3jku a když šlápnete na plyn tak si můžete krásně užívat svištící turbínku. A taky je slyšet když uberete plyn takové odpšouknutí turba.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.