Publikováno Duben 17, 200718 r Mám problém s povolením bezpečnostních šroubů nejspíš "McGard" na Octávii. Jelikož mám Al disky tak se tam jen tak s něčím nedostanu. Co-čkem se to nepodařilo a speciální vrták zatím nemám. Mám bezpečnostní klíč zatrhlý v jednom ze šroubů a 3 jsou nepoškozené. Jelikož si nejsem jistý se ŠROUBY McGard, tak to nechci objednávat přes net. Nevíte kde na liberecku se s tím dokážou poprat. Děkuji za každou informaci
Duben 18, 200718 r ŠROUBY McGard, bezpečnostní šrouby McGard Zakladej to prosim te priste jen jednou... D.
Duben 18, 200718 r Podle obrázku jsou to MC GARD, ale pokud by jsi chtěl objednat nový klíč (oříšek) musíš k objednávce nalepit kód z origo krabičky ve které byli šrouby zabaleny, pokud tuto nálepku nemáš originál klíč neseženeš.
Duben 18, 200718 r Měl jsem úpně stejné šrouby, co jsou na tom tvojem obrázku jsou to ty McGardy! Pokud nemáš kód, tak jedině vyvařit! Upraveno Duben 18, 200718 r od Fido
Duben 18, 200718 r POSTUP: http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...p;p=entry Upraveno Duben 18, 200718 r od Fido
Duben 18, 200718 r POSTUP, terý jsem tady kdysi psal! : Dneska jsem vyařoval ty McGardy, protože se mi podařilo strhnout tu "květinku" na nástrčné matici a kód samozřejmě nemám. Nejdřív jsem s tím byl ve Škodovce - řekli si 1500,- Kč a za čtvrt hodiny mi volali, že neví co s tím a že si to auto mám odvézt. Tak jsem se na to doma kouknul a přišel na jednoduchou a zaručenou věc. Vzal jsem obyčejnou trubku s vnitřním průměrem 2 cm, uřezal z ní tak 8 cm a ten kousek trubky jsem nasunul na bezpečnostní šroub (v hliníkáčích) potom jsem klasickou elektrickou svářečkou vyvařil vnitřní prostor trubky se šroubem a pak už jsem jenom na konec té trubky přivařil dostatečně dlouhý plocháč, který slouží jako páka na odšroubování. Takhle jsem to udělal na všech čtyřech kolech a za půl hodiny jsem neměl co dělat - šlo to fakt dobře. Teď mě hřeje pocit z ušetřených 1500,- kč....... p.s. nezapomeňte odpojit baterku, než začnete svařovat!!!!! Upraveno Duben 18, 200718 r od Fido
Duben 18, 200718 r Ovšem s bezpečnostníma šroubama se musíš rozloučit, ale k čemu by byly bez zámku. Upraveno Duben 18, 200718 r od Fido
Duben 18, 200718 r muzete nekdo nejake bezp.srouby doporucit?mel jsem ty co maji ctyri diry co do nich zapadaji koliky a na podzim s nima 4hod. v servisu bojovali,zkuste nejaky doporucit
Duben 18, 200718 r muzete nekdo nejake bezp.srouby doporucit?mel jsem ty co maji ctyri diry co do nich zapadaji koliky a na podzim s nima 4hod. v servisu bojovali,zkuste nejaky doporucit Ty McGard jsou myslím dost dobrý měl jsem je, ale prodal jsem je Jeffovi protože jsem dával podložky a šrouby byli krátký. Ale četl jsem na ně jen chválu. Hlavně neutahovat nakrev a jinak TOP bezpečnost.
Duben 21, 200718 r Mám problém s povolením bezpečnostních šroubů nejspíš "McGard" na Octávii.Jelikož mám Al disky tak se tam jen tak s něčím nedostanu. Co-čkem se to nepodařilo a speciální vrták zatím nemám. Mám bezpečnostní klíč zatrhlý v jednom ze šroubů a 3 jsou nepoškozené. Jelikož si nejsem jistý se ŠROUBY McGard, tak to nechci objednávat přes net. Nevíte kde na liberecku se s tím dokážou poprat. Děkuji za každou informaci Tak jak to dopadlo? Máš je venku?
Duben 22, 200718 r muzete nekdo nejake bezp.srouby doporucit?mel jsem ty co maji ctyri diry co do nich zapadaji koliky a na podzim s nima 4hod. v servisu bojovali,zkuste nejaky doporucit Ja mam treba OZ a taky spokojenost
Duben 23, 200718 r muzete nekdo nejake bezp.srouby doporucit?mel jsem ty co maji ctyri diry co do nich zapadaji koliky a na podzim s nima 4hod. v servisu bojovali,zkuste nejaky doporucit Já mám Blocky a zatím spoko....
Duben 24, 200718 r muzete nekdo nejake bezp.srouby doporucit?mel jsem ty co maji ctyri diry co do nich zapadaji koliky a na podzim s nima 4hod. v servisu bojovali,zkuste nejaky doporucit Já mám Blocky a zatím spoko.... U blocku se ti to sice nestane, ale ta bezpecnost je dost diskutabilni (a nejen u blocku) - staci vzitz odtlacek , udelat nastavec a zbohem moje kola ... Ty Mc gardy jsou myslim nejdrazsi - a pri i nejbezpecnejsi , co se daji koupit, ale jak se tak na to divam, asi budou kola zabezpecena i pred majitelem ... A to jsem si je prave objednal... Asi to radsi bezim zrusit
Duben 24, 200718 r Myslím že to je spíš rukama, pokud to někdo utáhne jak normál šroub tak se nemůže divit, ty šrouby mají svoje utahovací momenty.
Duben 25, 200718 r Myslím že to je spíš rukama, pokud to někdo utáhne jak normál šroub tak se nemůže divit, ty šrouby mají svoje utahovací moment. Sam mam na kolech take srouby McGard a specielne u nich vyrobce pise, ze srouby se maji utahnout podle vyrobce auta, takze pokud to chapu spravne, tak se maji utahnout stajne jako ostatni srouby.
Duben 25, 200718 r Sam mam na kolech take srouby McGard a specielne u nich vyrobce pise, ze srouby se maji utahnout podle vyrobce auta, takze pokud to chapu spravne, tak se maji utahnout stajne jako ostatni srouby. A tak to sorry mě to říkali v pneuservisu, že to utahujou menším momentem právě proto aby se nestalo to že by to nešlo povolit.
Duben 25, 200718 r A tak to sorry mě to říkali v pneuservisu, že to utahujou menším momentem právě proto aby se nestalo to že by to nešlo povolit. V pohode, ja je pro "jistotu" taky utah o neco min...
Květen 10, 200718 r Autor Díky všem za informace. Žádný servis mi nepomohl a v servisu Škoda nevěděli co to je za šrouby a jak na ně. Nakonec mi pomohl kamarád a postup s velkým ořechem. Párkrát jsme bouchly do bezp. šroubu kladivem a pak přes velký ořech a pneumatickou pistoli povolovali. Několikrát to proklouzlo, ale pak se kousl a šroub byl venku. Za půl hodinky byla všechny 4 šrouby venku a al. disky zůstali bez poškození. Nejdříve jsme zkoušeli vyvyřování šroubu a akorát jsme porušily disk. Všem doporučuju metodu s velkým ořechem. Dík za příspěvky
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.