JendaBenda Vloženo 21. Duben 2007 Sdílet Vloženo 21. Duben 2007 Zdarec lidi, chtěl jsem se zeptat jestli někdo nevý jak obnovit starý autolak.Mám 8let starou Octavii a na laku je spousta malích škrábanců oděrků a tak. Jak rozleštit drobné škrábance? čím? jakou pastou a jakým postupem? Díkec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VitaP Vloženo 22. Duben 2007 Sdílet Vloženo 22. Duben 2007 Pohledej ve starých tématech, řešilo se to. Např.: http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=9452 http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=2125 a určitě najdeš další. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Píďa Vloženo 26. Duben 2007 Sdílet Vloženo 26. Duben 2007 jasně hledat jinak pokud je to nemetalický lak tak doporučuju tempo a pokud je to metalíza tak já používám od turtle wax oživovač laku a pomáhá to proti oděrkám i asfaltu apod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JendaBenda Vloženo 26. Duben 2007 Autor Sdílet Vloženo 26. Duben 2007 Díky za rady, dnes jsem si koupil staré dobré Tempo a na škrábance pod klikou je to dostačující (ale je to sakra dřina) Na zbytek laku si koupím určitě něco jiného, připadá mi to dost hrubé.Potřeboval bych něco co jde použít na leštící kotouč (Tempo rychle zasychá) Díky za help Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filouš Vloženo 5. Květen 2007 Sdílet Vloženo 5. Květen 2007 Já bych z vlastní zkušenosti a tím , že trochu lakuju Temto nedoporučoval, opravdu je drsné a nechává škrábance a fleky. Mám odzkoušenou leštěnku od Velvany "Leštěnka na staré laky" cca 70Kč a perfekní výsledek. Pasta je vždy hrubá, lepší je použít jemně brusný krem, používám to na metalický lak a v pohodě. Auto jak když vyjede z fabriky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
danone Vloženo 6. Květen 2007 Sdílet Vloženo 6. Květen 2007 nenasiel by sa na nu niaky odkaz? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quicksilver Vloženo 6. Květen 2007 Sdílet Vloženo 6. Květen 2007 Na tý leštěnce od Velvany je přímo napsáno, že není vhodná na metalické laky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 6. Květen 2007 Sdílet Vloženo 6. Květen 2007 S metalízou je prostě problém. Ta se hodně brousit nedá. Tempo taky požívám, ale jen opravdu na místa, kde jsou rýhy a vím, že to to tempo zvládne. Jinak mám velmi dobrou zkušenost s SONAX Xtreme Polish & Wax 3 progressive-leštěnka s voskem, je určená na metalízu a docela dobře to i lehoučce přebrousí. Takže doporučuji, na velké rýhy tempo a jinak tenhle Sonax http://www.sonax.cz/web/view.php?cisloclan...03&rstema=4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filouš Vloženo 10. Květen 2007 Sdílet Vloženo 10. Květen 2007 Na tý leštěnce od Velvany je přímo napsáno, že není vhodná na metalické laky Je opravda, že píšou není vhodná na metalické laky, ale jinak ty škrábance neodstraníš než brusnou leštěnkou. Tempo je pasta a mám zkušenosti, že na tmavších odstínech nechává fleky, ale taky se dá použít. Já osobně používám Velvanu už roky nebyl problém ani na metalíze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Albert Vloženo 2. Červen 2007 Sdílet Vloženo 2. Červen 2007 Já používám od SONAXU LACK REINIGER a AUTO POLITUR spokojenost veliká. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan12 Vloženo 4. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2008 Já si koupil tuhle nějakou leštěnku za 215 Kč, Podle návodu protřepat, nepoužívat na rozpálené auto, nanést, nechat zaschnout a poté lehce setřít. No střechu jsem drhnul skoro hodinu. Pak další hodinu zadní kufr a zadní dveře. Pak jsem se naštval, auto raději znovu umyl. Setřel zbytek leštěnky co tam zůstal a byl pokoj. Ale zase člověk nemusí do posilovny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenal C. Vloženo 4. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2008 Mohu doporucit od TurttleWaxu vosk na metalicke laky, velice me prekvapil a potesil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 4. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2008 Já mám brusný vosk a potom ochranný vosk od PORZELACKu a musím říct, že opravdu super. Nejdřív jsem vyleštil ty jemné škrábance a pak jsem to přejel tím ochranným voskem a auto se lesklo jako zrcadlo a to už ten lak má 10 let. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 5. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2008 nejlepsije 3M,nejake zelvi atd. s obsahem silikonu to sou pekny srace,a jestli tady porad hledate rozdil metaliza a barva tak ste trochu mimo de oto ze je vic druhu lestenek kdyz je auto dost poskrabany tak se pouziva tzv.hrubovaci lestenka a po ni se aplikuje finisova lestenka je to na dlouhy povidani,jinakpokud je auto moc hodne poskrabany tak vzit smirkovy kotouc o zrnitosti 1500-2000 auto prebrousit pak vzit lestici kotouce a vylestit,lestit kazdy dil zvlast,nelestit na slunci a ani na moc teply dil,bacha na plastove dily jednak kvuli pobruseni a lestenky zanechavaji bile stopy(existuji i ktere nezanechavaji)takze bud zalepit nebo natrit spesl pripravkem,na mista kde se nedostane bruska dolestit rucne,nedoporucuji lesticky ze suprmarketu,lesticka musi mit otacky plynule regulovatelne zacina se na nejakych 1tis a konci na 2,5tis.otackach,tot asi vse je to hodne obsahly tema,preju pevny nervy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olisoft Vloženo 6. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2008 No mohol by si to trochu rozpisat, myslim, ze taky maly navodik so vsetkym tym, co si spomenul by mnohych potesil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samurai Vloženo 19. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2010 Zato já vím přesně, co je to za lakovnu! A asi už všichni tady! Jdi už do háje s tou reklamou ale fakt. OK, je chyba, že tu nefunguje žádný admin, tak měl alespoň soudnost a přestaň s tím, všichni už tady vědí, která lakovna je ta nejlepší a nejrychlejší, tak se nevydávej za další a další lidi a dej nám klid, děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pantero 1.9 Tdi Vloženo 27. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2011 Já používám leštěnku hekra na staré laky (píšou že je to i na metalízu) a spokojenost. Sice je to makačka na půl dne, ale potom je to auto jako nové.Bohužel nic nevydrží věčně.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klimji1989 Vloženo 27. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2011 na stare a znicené laky sem pouzival vzdycky tempo, sice jeto drina ale vysledek stoji za to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maniak 1 Vloženo 18. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2011 (editace) vše je pro laiky vsad na profi nařadí " a žadná dřina já udelal celé s G6 http://www.d-k.cz/in...w=detail&id=775 http://www.youtube.com/watch?v=L05yBoZjFGg&feature=related Editováno: 18. Listopad 2011, autor: maniak 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza Kovi Vloženo 21. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2011 noo já dneska v práci renovoval lak na starém citroenu a musel sem to prostě vyfotit, nedodělal jsem to, dělá se to cca 10hodin celé auto ,ale koukněte, první už je PO renovaci(je častečná ještě se to doladí a nebudou tam žádne fleky) a druhá máte před renovací!bylo tak celé auto kompletně hnusné Menší oděrky zmiznou, ale větší vrypi do laku bohužel rozleštit nedokážu www.dobresluzby.eu jedná se o program REVITAL, cena je 4 500 předem nutnost objednat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirina5 Vloženo 22. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2011 To mi ale nechceš namluvit, že dokážeš udělat lak na tom co je vpravo, tak aby byl tak leskly jako vlevo? že ne? To někdo stříknul základem ve spreji, ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza Kovi Vloženo 22. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2011 Ne používáme 3M Nanotechnologii, nic není stříkane!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirina5 Vloženo 22. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2011 Ooooo nano? Waaau! Ale tezko tomu verit. Snad jen, ze vyfotis znovu ten levy zadek, at si dovedu predstavit, jak to vypada po dolesteni... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza Kovi Vloženo 22. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2011 nafotím ti to jak to dodělám, ale jesli máš cestu kolem shopinu, tak tam je teď tatík, tak setam stav, se ti na to tvoje mrkne a domluvíš se sním Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maniak 1 Vloženo 24. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2011 šetři voe dej 3 tis za leštičku 500 pastu a jedééééém dáš to i sám pěkná práce to je a svoje si neošidíš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.