Přejít na obsah

Poradte prosim - samovolne zapne osvetlenie EC (RZ/SPZ)

Doporučené příspěvky

Vloženo

Poradte prosim kto viete.

Mam problem s mojou fabiou combi 1.4mpi, r.v.2000 - clasic

Samovolne sa mi rozsvetcuje osvetlenie EC (SPZ)

V piatok som zaparkoval auto, cez vikend som bol na sluzobke a ked som sa dnes (pondelok) vratil spat, tak som si vsimol ze mi svieti osvetlenie SPZ. Uz sa mi to stalo, ale vsimol som si to az po odomknuti, tak som si myslel ze to tak moze byt. Ale teraz som sa auta este ani nedotkol a uz to svietilo.

Neviete co by to mohlo sposobit?

A dalsia vec, pokusal som sa to zhasnut, zapol som svetla a potom som ich vypol. Osvetlenie zhaslo asi na 5 sekund a potom sa znova rozsvietilo, ale svetla nesvietili. takto som to spravil asi 5 krat, a stale to iste. Tak som nastartoval, zapol svetla,vypol a to iste. Tak som nechal chvilku nastartovane a potom som ich vypol a ostali vypnute (teda dufam, mozno pridem k autu a budu zase svietit).

Prosim o vase rady.

Vopred dakujem

PS: nenasiel som podobnu temu, tak na mna dufam nebudete zly, ze je nova tema.

Vloženo

tak poistky som nevytahoval, ale ked sa to stane zase tak skusim. Ale mam pocit ze to spravi, ked nepojdem dlksie na aute. Teraz to nerobi.

A je mozne aby tam bola stava aj z ineho miesta ako zo svetiel?

A ano mam osvetlenie v kufri

Vloženo

V zamku je spinač na osvetlenie kufra ktorý spína na kostru tak keď je rozpojený je na ňom 12V cez žiarovku v kufri. tá je napájaná z BSG takže sa po pol hodine odpojí ak svieti. je možné že to máš tam niekde seknuté a svietia tie dve na osvetlenie aj vnútorná na kufri. To že to nesvieti po príchode až po otvorení je možné preto že BSG ju po tej dobe odpojila a keď otvoríš tak sa to vedeie pripojí...

Vloženo

Lenze ono to naposledy svietilo, ked som prisiel k autu po 3 dnoch a ani som sa ho nedotkol. Proste som prichadzal k nemu a uz to svietilo. A s kufrom som to skusal. Otvoril som kufor, rukou som zatlacil zamok a v kufri zhaslo svetlo a na EC nie.

Tak ja uz neviem.

Vloženo

Dnes rano to zase svietilo, presiel som do prace ( cca 10km ), vypol som motor a stale to svietilo. Uz som bezradny a neviem najst ani poistky, kde ma fabia poistky?

Odbornici prosim poradte

Vloženo (editace)

Až to bude zase svítit, vytáhni pojistku č.36. Pokud to zhasne, může být chyba ve spínači světel. Pokud to nezhasne, leze tam napětí odjinud.

post-516-1178090231_thumb.jpg

Editováno: , autor: Dula
Vloženo

Zdarec, taky mě napadá spínač světel, myslím že na jeho konektoru je +12V-červený 1.0 hned vedle podsvitu přístrojů a SPZ-šedý 1.0 že by byla tam chyba - to by Ti ovšem svítil i ten podsvit přístrojů, divné...

Jíra

Vloženo

vdaka za rady, ked sa mi to rozsvieti, tak urcite skusim tie poistky. Ale ked vravite ze spinac svetiel, tak by nesvietilo este nieco ine, napr. ako spominal Jira ze osvetlenie panelov, alebo nieco ine? Nezda sa mi ze by mi ostalo svietit len osvetlenie SPZ

Vloženo

Mala by svietiť aj prístrojovka, ak tam máš nejaký menší skratík alebo zvod, tak tam nemusí ísť plné napätie a prístrojovka sa nemusí rozsvietiť, respektíve možno svieti, ale slabúčko.

• o 8 let později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...