Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poradte prosim - samovolne zapne osvetlenie EC (RZ/SPZ)

Doporučené odpovědi

Publikováno

Poradte prosim kto viete.

Mam problem s mojou fabiou combi 1.4mpi, r.v.2000 - clasic

Samovolne sa mi rozsvetcuje osvetlenie EC (SPZ)

V piatok som zaparkoval auto, cez vikend som bol na sluzobke a ked som sa dnes (pondelok) vratil spat, tak som si vsimol ze mi svieti osvetlenie SPZ. Uz sa mi to stalo, ale vsimol som si to az po odomknuti, tak som si myslel ze to tak moze byt. Ale teraz som sa auta este ani nedotkol a uz to svietilo.

Neviete co by to mohlo sposobit?

A dalsia vec, pokusal som sa to zhasnut, zapol som svetla a potom som ich vypol. Osvetlenie zhaslo asi na 5 sekund a potom sa znova rozsvietilo, ale svetla nesvietili. takto som to spravil asi 5 krat, a stale to iste. Tak som nastartoval, zapol svetla,vypol a to iste. Tak som nechal chvilku nastartovane a potom som ich vypol a ostali vypnute (teda dufam, mozno pridem k autu a budu zase svietit).

Prosim o vase rady.

Vopred dakujem

PS: nenasiel som podobnu temu, tak na mna dufam nebudete zly, ze je nova tema.

A keby si skúsil vyťahovať poistky pekne po rade ja myslím že by si mal prísť na to odkial sa tam ta šťava berie .

Viki dal dobrú radu, jedna otázka, máš osvetlenie v kufri?

• Autor

tak poistky som nevytahoval, ale ked sa to stane zase tak skusim. Ale mam pocit ze to spravi, ked nepojdem dlksie na aute. Teraz to nerobi.

A je mozne aby tam bola stava aj z ineho miesta ako zo svetiel?

A ano mam osvetlenie v kufri

V zamku je spinač na osvetlenie kufra ktorý spína na kostru tak keď je rozpojený je na ňom 12V cez žiarovku v kufri. tá je napájaná z BSG takže sa po pol hodine odpojí ak svieti. je možné že to máš tam niekde seknuté a svietia tie dve na osvetlenie aj vnútorná na kufri. To že to nesvieti po príchode až po otvorení je možné preto že BSG ju po tej dobe odpojila a keď otvoríš tak sa to vedeie pripojí...

• Autor

Lenze ono to naposledy svietilo, ked som prisiel k autu po 3 dnoch a ani som sa ho nedotkol. Proste som prichadzal k nemu a uz to svietilo. A s kufrom som to skusal. Otvoril som kufor, rukou som zatlacil zamok a v kufri zhaslo svetlo a na EC nie.

Tak ja uz neviem.

Drobec a nedorábal si niečo? ;)

• Autor

Nie nedorabal som nic.

• Autor

Dnes rano to zase svietilo, presiel som do prace ( cca 10km ), vypol som motor a stale to svietilo. Uz som bezradny a neviem najst ani poistky, kde ma fabia poistky?

Odbornici prosim poradte

Až to bude zase svítit, vytáhni pojistku č.36. Pokud to zhasne, může být chyba ve spínači světel. Pokud to nezhasne, leze tam napětí odjinud.

post-516-1178090231_thumb.jpg

Upraveno od Dula

Zdarec, taky mě napadá spínač světel, myslím že na jeho konektoru je +12V-červený 1.0 hned vedle podsvitu přístrojů a SPZ-šedý 1.0 že by byla tam chyba - to by Ti ovšem svítil i ten podsvit přístrojů, divné...

Jíra

• Autor

vdaka za rady, ked sa mi to rozsvieti, tak urcite skusim tie poistky. Ale ked vravite ze spinac svetiel, tak by nesvietilo este nieco ine, napr. ako spominal Jira ze osvetlenie panelov, alebo nieco ine? Nezda sa mi ze by mi ostalo svietit len osvetlenie SPZ

Mala by svietiť aj prístrojovka, ak tam máš nejaký menší skratík alebo zvod, tak tam nemusí ísť plné napätie a prístrojovka sa nemusí rozsvietiť, respektíve možno svieti, ale slabúčko.

• 8 let později...

Ja som mal predraté káble zo zapalovača,pri ručnej brzde,odtial púštalo prúd do osvetlenia palubky a osvetlenia EČ.

Myslím, že od roku 2007, to je za 9 let to snad nějak dořešil.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.