johnxx Vloženo 3. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2007 Tak jsem to dnes konzultoval s jednim panem po telefonu z autoservisu, ptal jsem se kolik by chteli za vymenu tehlice + geometrii, on mi rikal, ze se to nevyplati, lepsi pry bude ta vlozka, ze to taky tak delaji nebo diru zavarit, udelat novou a novy zavit. Ptal jsem se ho kolem pevnosti, kdyz tam neni moc mista, jestli se tim nenarusi.On mi rikal, ze ten sroub to tam jen jisti, ze na tu diru nepusobi zadna sila, ta sila pusobi na misto, kde je ten trmen "zaklapnutej". Takze se asi priklanim k te vlozce, ale stale nikdo nenapsal kde ji sezenu nebo jak vypada. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 3. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2007 (editace) www.helicoil.czJak už jsem ti psal, tak by bylo vhodnější najít někoho kdo má tu opravnou sadu, půjčit jí a koupit třeba jen tu vložku. Editováno: 21. Březen 2014, autor: plasmo Citace předchozího příspěvku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
johnxx Vloženo 4. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2007 Na zavitove vlozky jsem uz narazil, stoji par korun, ale ted nevim jaky zavit ma ten sroub, jakou zavitovou vlozku, jak velkou diru vyvrtat a jaky zavitnik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 4. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2007 (editace) Na tu vložku je v sadě od helicoil vrták a závitník přesně podle toho jakej závit potřebuješ opravit, takže to není jen tak nějakej závit. Editováno: 21. Březen 2014, autor: plasmo Citace předchozího příspěvku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
johnxx Vloženo 6. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2007 Tak jsem vcera lital po Brne po mensich autoservisech, navstivil jsem 4 a nikomu se do toho nechce, nekdo se vymlouva ze s tim nema moc zkusenosti, jiny zase nema na to vybaveni, dalsi me to chtel zdelat, nekam odvest kde to udelaji a pak zase zpet na auto, ale kuli tomu nebudu zase platit geometrii.Nevite PLS o nekom, kdo by to v Brne udelal a za slusny peniz??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudyno Vloženo 26. leden 2008 Sdílet Vloženo 26. leden 2008 (editace) zdar opravil ti nekdo v brne ten zavit na tehlici? ak jo pls kontatk dnes osm si udelal podobny problem Editováno: 21. Březen 2014, autor: plasmo Citace předchozího příspěvku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 14. Duben 2008 Sdílet Vloženo 14. Duben 2008 Zkusim se Vás taky zeptat. Stalo se mi to samé, závit z těhlice mi zůstal na tom čepu. A teď k té vložce, kterou se to dá opravit. Kde mi to udělají? Kde to dělali Vám? Dělají to i v autorizovaném servisu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
esař Vloženo 14. Duben 2008 Sdílet Vloženo 14. Duben 2008 Když sem si nechal měnit přední ložiska,asi před rokem, tak se toto taky stalo a tu vložku mě udělali i v autorizovaným servisu. Ale ten novej čep je dost drahej,myslím kolem 500,nevím přesně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 14. Duben 2008 Sdílet Vloženo 14. Duben 2008 Díky. Zkusím se tady po okolí poptat po autorizovaných servisech, snad mi to někde udělají. ten čep mám dobrej tak by snad šel použít, jen ten závit v těhlici chybí. Tobě to asi esaři dělali někde u Brna co? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
esař Vloženo 14. Duben 2008 Sdílet Vloženo 14. Duben 2008 (editace) Jo jo měl sem to domluvený tenkrát přes kamoša ve Velké Bíteši. Ten čep dělali navíc s tím se nepočítalo.Ale nevím třeba v jiným servisu by ti tu těhlicu chtěli za 5000 vyměnit Editováno: 21. Březen 2014, autor: plasmo Citace předchozího příspěvku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 15. Duben 2008 Sdílet Vloženo 15. Duben 2008 Tak jsem se byl dnes zeptat u nás v autorizovaném servise Škoda, jestli mi do té těhlice dokáží dát to závitové pouzdro. Prý žádný problém, jen si musí tu speciální sadu přivést z jiného servisu, tak jim tam zítra vezu autíku. A cenovka asi tak 500,- Kč, možná o trochu výše, nevěděl to takhle z hlavy přesně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
esař Vloženo 15. Duben 2008 Sdílet Vloženo 15. Duben 2008 (editace) Dyť sem to říkal Editováno: 21. Březen 2014, autor: plasmo Citace předchozího příspěvku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 16. Duben 2008 Sdílet Vloženo 16. Duben 2008 Já věděl že mi to řekneš, proto jsem se taky ptal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 16. Duben 2008 Sdílet Vloženo 16. Duben 2008 Tak to mám opravené. Bylo to sice trochu dražší, ale hlavně že je to. Za práci si vzali 200,- Kč a za materiál 700,- Kč. Tak zase můžu vklidu brzdit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
esař Vloženo 16. Duben 2008 Sdílet Vloženo 16. Duben 2008 (editace) To je dobře Editováno: 21. Březen 2014, autor: plasmo Citace předchozího příspěvku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pechy Vloženo 5. Květen 2008 Sdílet Vloženo 5. Květen 2008 včera se mi stalo to samé-taky jsem strhl závit na levém třmenu a v autorizovaném servise mi řekli, že nový závit mi neudělají, protože je to bezpečnostní prvek a tudíž to nejde.Nová těhlice stojí 4500,- bez práce a ložiska :-(. Nemáte někdo zkušenosti, kde mi to vymění v okolí Chomutova? Díky za každou radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 5. Květen 2008 Sdílet Vloženo 5. Květen 2008 Tak tomu se trochu divím. Mě i esařovi to v autorizovaném servise udělali. Být tebou, tak se zajedu zeptat ještě do jiného autorizovaného servisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pointfrost Vloženo 7. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2010 (editace) Nemáte někdo průměr toho závitu na tom čepu ? Potřebuju koupit tu vložku (dělaj se i samořezné) abych si to mohl opravit. Díky Tak jsem volal do Škodovky, hodnej technik naběhl do skladu a změřil rozměr závitu 9mm Ovšem takové se nevyrábí ty vložky: Fabory - samořezná vložka pro opravu strhlého závitu cca 75 kč za jednu vložku tak nevím co teď ... asi se vyrábí pouze v té variantě od té druhé firmy ... ale na to je potřeba vercajk, ikdyž je ta vložka levnější (cca 7kč) Editováno: 7. Říjen 2010, autor: pointfrost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 7. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2010 (editace) Strhnuty zavit sa da opravit zavitovou nahradou HELI COIL. Editováno: 7. Říjen 2010, autor: PROCHY603 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
johnxx Vloženo 25. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2010 Tak Panove, 3 roky to uz je co jsem jezdil pouze s jednym sroubem na trmenu, ale uz mam vyreseno, nakonec se vymenila pouzita tehlice a je to OK, jinak za cely 3 roky zadny problem s tim nebyl. Pouziti zavitove vlozky mi nebylo moc doporuceno, ze pry se zeslabi hodne ta stena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pointfrost Vloženo 26. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2010 Tak opraveno zavitovou vložkou o venkovní velikosti 12 a vnitřní 8 .. váleček stažen na standartní zavit 8 (původně je 9) a do těhlice vyvrtána díra na 12 závit. Místa je tam dost, drží to perfektně. NEPOUŽIL JSEM HELI-COIL !!! pouze obyčejnou vložku pro opravu závitu - samořeznou!¨ HELI-COIL nebo jak se to jmenuje je pružinka která se na to navleče - tam jde ale zpět ne. A musím říct že je totálně na hovno. Je to opravdu dobrý nápad, z prvu to vypadalo moc dobře ale praxe byla jiná. Ale dělal jsem to bez toho jejich vercajku, takže asi jsem udělal chybu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 26. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2010 POINTFROST:Ked opravujes strhnuty zavit opravnou sadou HELI COIL tak musis pouzit original zavitnik na zavitove nahrady. LINK: http://www.helicoil.cz/?co=opravy_zavitu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pointfrost Vloženo 26. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2010 Navlíkl jsem to na váleček do origo závitu, závit se zvětšil o číslo, Protahl jsem strhnutý závit a vše vypadalo ok. Pružinka na valečku držela - tak jsem začal šrubovat a v tom seto stalo - pružinka (jakožto nový závit) chytl ale na starem se začal kroutit a pružinka se začala roztahovat a zm*vila se ... co už je to taková vesmírná fičura budoucnosti. Raději věřim tomu kusu kovu co jsem tam zašrouboval a drží napevno, než nějaké pružince. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 29. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2010 POINTFROST:Na zavitovu nahradu potrebujes specialny zavitnik na to urceny. Opravovane miesto zavitovou nahradou je dost pevne. Závitovou vložkou HELICOIL®plus opravíte závit na původní rozměr a až několikanásobně zvýšíte jeho pevnost. Příkladem použití jsou závity zapalovacích svíček u aut, motocyklů, motorových pil ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miko8166 Vloženo 31. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2010 Zdravím,dnes opraveno. Použil jsem šroub http://www.fabory.cz/cs/product/~i7379-12.9-%C5%A1r-h8-m10-12x40/07117100040.html Obrousil hlavu na menší pruměr a ubrousil zavit o 1\3. V těhlici přeřezal zavit na 10. Hodinka prace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.