petajs Vloženo 22. Květen 2007 Sdílet Vloženo 22. Květen 2007 Ahoj Roomsteraci ! Jelikoz obcas jezdim do ciziny a i po Cesku uvazuji o koupi navigace. V aute mam hotovou pripravu pro navigaci ViaMichelin. Kdyz cestuji tak jako route planer pouzivam vyhradne viamichelin na Internetu a z vlastni zkusenosti musim rici, ze neznam nic lepsiho. Proto i vazne uvazuji o navigaci, kterou cca za 16000,- Kc nabizi Skoda (od ViaMIchelinu). Bohuzel nikde jsem tuto navigaci v realu nevidel a ani autorizovani prodejci nemaji zadne informace krom obrazku v katalogu. Muzete nekdo prilozit fotografie a pripadne popsat svoje zkusenosti ? Co vse s navigaci dostavate (jake mapy), jaka je aktualizace, dopravni zpravodajstvi, obsluha, vydrz, obsluha, kolik stala montaz, vyplati se tato investice podle vas atd. Moc dekuji za vase zkusenosti. petajs Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 22. Květen 2007 Sdílet Vloženo 22. Květen 2007 na navi je tu uz jine vlakno. preptej se tam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roomstřík Vloženo 22. Květen 2007 Sdílet Vloženo 22. Květen 2007 - pouze pro vozy s mimořádnou výbavou 7Q1 obsah balení: - specifický držák navigačního přístroje - DVD s mapami a software pro PC - paměťová karta SD (kapacita 2GB) - pokrytí: AT, BE, CH, CZ, DE, DK, ES, FI, FR, HU, IE, IT, LU, NL, NO, PL, PT, SE, SK, UK - USB kabel pro propojení s PC - síťová nabíječka - uchycení přístroje na palubní desce pomocí speciálního držáku - držák umožňuje dobíjení během provozu vozidla - možnost využití přístroje i mimo vůz - 2D/3D zobrazení mapy - podpora příjmu aktuálních dopravních informací (RDS-TMC) - možnost obměny dat na paměťové kartě - GPS anténa integrovaná v přístroji - možnost aktualizace software - rozměry v mm: 121 x 71 x19 - hmotnost přístroje: 138 g - displej: barevný, dotykový - 8,9 cm (3,5") QVGA-LCD (320 x 240 pixel) - akumulátor: integrovaný, provoz mimo síť až 5 hodin - komunikace přes Mini-USB - platforma: Windows CE.net 4.2 - jazykové možnosti menu: EN, DE, ES, FR, IT, NL - jazykové možnosti hlasového výstupu: CZ, DA, DE, EN, ES, FI, FR, IT, NL, NO, PL, PT, SV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jered Vloženo 23. Květen 2007 Sdílet Vloženo 23. Květen 2007 S tím dopravním hlášením moc nepočítej. Já to mám na navigaci Mio a zatím se mi žádné dopravní hlášení nezobrazilo, Signál psalo že to z rádia má, ale nic. Asi neše rádia nevysílají data pro tuhle věc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanKo Vloženo 23. Květen 2007 Sdílet Vloženo 23. Květen 2007 Nedavno som cital o tom pokryti radio signalom a viem ze v SR urcite toto pokrytie nie je. Ale zdalo sa mi ze v cechach to jedna, dve stanice vysielaju...skusim zistit a dam vediet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanKo Vloženo 23. Květen 2007 Sdílet Vloženo 23. Květen 2007 Tak tu som to objavil. Vid linky dole: http://www.tmcforum.com/en/about_tmc/tmc_s...ay/slovakia.htm http://www.tmcforum.com/en/about_tmc/tmc_s...today/czech.htm http://www.tmcforum.com/en/tmc_forum/current_members/ Tak vyzera to ze Cechy to maju len v okoli Prahy. No ale najlepsie by bolo ak by to niekto z Prahy a okolia vedel potvrdit/vyvratit. Niekto kto ma GPS s TMC. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
c.novak Vloženo 23. Květen 2007 Sdílet Vloženo 23. Květen 2007 souhlasím plánovač cest od viamichelin je fakt dost dobrej, ale navigace? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanKo Vloženo 23. Květen 2007 Sdílet Vloženo 23. Květen 2007 (editace) Ja mam navigaciu GARMIN GPSMAP 60CS a som s nim veeelmi spokojny. je pravda ze je to skor turisticky, no ma i autorouting funkciu a teda je to paradne a univerzalne zariadenie. Snad co mi len vadi na Garmin vyrobkoch su prehnane ceny za mapy jednotlivych statov...a predovsetkym strednej a vychodnej Europy Editováno: 23. Květen 2007, autor: RomanKo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_b Vloženo 23. Květen 2007 Sdílet Vloženo 23. Květen 2007 Tak tu som to objavil. Vid linky dole:http://www.tmcforum.com/en/about_tmc/tmc_s...ay/slovakia.htm http://www.tmcforum.com/en/about_tmc/tmc_s...today/czech.htm http://www.tmcforum.com/en/tmc_forum/current_members/ Tak vyzera to ze Cechy to maju len v okoli Prahy. No ale najlepsie by bolo ak by to niekto z Prahy a okolia vedel potvrdit/vyvratit. Niekto kto ma GPS s TMC. Mam Mio c520 s prijimacem TMC. V Praze a okoli vysila CRo6 a pro zbytek republiky CRo1. Vse bez problemu funguje. Akorat aktualnost zprav neni obcas nejlepsi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petajs Vloženo 24. Květen 2007 Autor Sdílet Vloženo 24. Květen 2007 (editace) Díky moc za vase odpovedi. Preci jen by me jeste zajimalo jestli tu navigaci od ViaMichelinu nekdo ma a nejake zkusenosti s ni. Nerasd bych vyhodil 16000,- kc. Vypada to, ze se to asi moc neprodava. Editováno: 24. Květen 2007, autor: petajs Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanKo Vloženo 24. Květen 2007 Sdílet Vloženo 24. Květen 2007 Dam ti jednu radu ked vyberas Navigaciu. Najdolezitejsie na nej je software ktory pouziva. A ted mapy ktore do nej idu. Mozes mat ako kolvek super pristroj ked firma co robi mapy ich neaktualizuje. Treba si zistit ktora firma robi pre dany pristroj mapy a aky je update pristupny, kolko stoji a ako casto. To je zaklad podla mojho nazoru. Ako som spominal, Garmin aktualizuje raz za rok, no cena je dost vysoka za tie mapy. Takze drzim palce pri rozhodovani... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mr.pecoun Vloženo 28. Květen 2007 Sdílet Vloženo 28. Květen 2007 na leto ji budu kupovat.... ma jen jednu nevyhodu ze ma menu v Anglictine ale mluv cesky. jinak ma dotikovej displej. mel sem ji v ruce a je i lehka proste du v lete do ni !!!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikoho Vloženo 1. Červen 2007 Sdílet Vloženo 1. Červen 2007 Ja som si tiez kupil navigaciu ale spolu s PDA,mam ASUS a mapy celej europy samozrejme mapy zadara od kamosa ale pda soim kupil za 11500 Sk a este som za 700 Sk kupil SD kartu a naharli sme na nu IGO a teraz uvazujem dat TOM TOM vraj sa zlepsil hlavne v SK co sa tyka pokrytia.Ale dat 16000kc sa ich navigaciu tak to nikdy.Presne ako pisu druhy aka je tam podpora rozsirovania map?IGO aj TOM TOM madobru.Poznam jedneho co ma mercedes s navigaciou original ale co s toho ked nemci nespravili mapu SK ani neuvazuju.Ja by som prave urcite znova kupil daco podobne ako aj mam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 16. Červen 2007 Sdílet Vloženo 16. Červen 2007 Via Michelin se dá koupit podstatně levnění-stačí ji zadat do Google a ve škodovce koupit pouze držák.Ale nemá nic moc mapové podklady.Raději nové MIO,má i foťák Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cedric4z10 Vloženo 18. Červen 2007 Sdílet Vloženo 18. Červen 2007 Mám koupenou navigaci TomTom Go910 a jsem maximálně spokoje. V roomu mám sice přípravu, ale nenašel jsem žádnou výhodu - proč bych si měl kupovat právě viamichelin? - krom držáku nevímo žádném rozdílu mezi via, garminem, tomtomem apod... Má někdo Via Michelin? - v čem je výhoda? Honza Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 19. Červen 2007 Sdílet Vloženo 19. Červen 2007 Jen jsem slyšel,takže pravda může být jiná,ale říkal mi to osobně pikolík od škodovky na autosalóně v Brně,že VIAMichelin ještě není dotažená tak nějak dokonce.Nemá CZ menu a ty mapy taky prý nic moc,což se mi nezdá,VAI myslím používá igo mapy?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petajs Vloženo 19. Červen 2007 Autor Sdílet Vloženo 19. Červen 2007 Diky moc za prispevky. Zatim vsak nikdo vlastni zkusenost uplne nema. Uvidime, jsem na vazkach ale zatim ji kupovat nebudu. Zajimava informace je ze lze ve Skode koupit pouze drzak. Vim ze ViaMichelin tu samou navigaci prodava levneji. Zatim diky. Petr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omiko Vloženo 24. Červen 2007 Sdílet Vloženo 24. Červen 2007 ja budem mat v mojom tu zakladnu pripravu, neviem vsak co to vsetko obsahuje.. (je to totiz predvadzacka a v specifikacii je polozka "priprava na ViaMichelin") ... mam vsak uz par mesiacov GARMIN Nuvi 350 a maaaax spokojnost. kupoval som Garmin uz na zaklade skusenosti so Streetpilot c320. Maju vraj aj najlepsie mapy - v porovnani s inymi. neviem to vsak potvrdit, lebo ziadne ine som nevidel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 24. Červen 2007 Sdílet Vloženo 24. Červen 2007 příprava spočívá v tom,že pod palubku je vyvedeno napájení pro Via Michelin,nic víc.Nemusí se napájet z cigareťáku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omiko Vloženo 24. Červen 2007 Sdílet Vloženo 24. Červen 2007 aha, diik! takze myslis ze by som tam mohol napojit ten garmin?? ..samo, ak by mal rovnaku koncovku.. co vsak aj tak neni asi problem prerobit.. sedel som uz v nom ale pravdupovediac som si tam ziaden vyvod nevsimol.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mefisto Vloženo 24. Červen 2007 Sdílet Vloženo 24. Červen 2007 No ja jsem zkousel vIa Michelin v PDA a letela rychleji nez prisla. Mapy iGO neexistuji iGO je aplikace, kterou lze pouzit na PDA a nebo ji v upravach pouzivaji jine firmy ve svych navigacich jako Mio, My Guide a pod. Mapy jsou od externich firem jako Teleatlas a pod. Igo (Navgo) je sbira tak poruznu a proto (muj dojem) je ma v soucasne dobe nejaktualnejsi. Via bude mit kvalitni podklady map zapadni evropy, coz maji ale vsichni (TomTom, Garmin a pod), ale vychodni Evropu uz ne. Navis ty aktualizace jsou u Igo nekolikrat do roka, myslim si ze u Via tak mozna jednou rocne za slune mrzky peniz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 24. Červen 2007 Sdílet Vloženo 24. Červen 2007 tak co doporučuješ,mefisto??Já uvažuji o MIU 720 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igor Vloženo 24. Červen 2007 Sdílet Vloženo 24. Červen 2007 No to by zaujímalo aj mňa, keby sa podarilo na ten ViaM konektor napojiť nejakú inú navi! Ja zostávam verný iGO 2006 Plus s aktuálnymi mapami, zatiaľ som nič lepšie nenašiel... Na samotnom HW veľmi nezáleží, stačí aby to malo 320x240 rozlíšenie, slot na pamäťové karty a držiak do auta + napájanie. Ja fičím na Yakumo DeltaX5 so zabudovanými 512RAM (takže netreba pamäťovú kartu)... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mvh Vloženo 28. Červen 2007 Sdílet Vloženo 28. Červen 2007 Nemate nekdo zkusenost s navigovanim pres telefon N95? Predpokladam, ze to nebude zadna slava jako kazdy zarizeni ktery je universalni pro vic pouziti. Ale na druhou stranu se mi libi, ze bych s sebou nemusel tahat mraky krabicek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 28. Červen 2007 Sdílet Vloženo 28. Červen 2007 kamos ho ma a super. prez BT k tomu pripojil gps antenu nebo co, a fakt to funguje pekne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.