Přejít na obsah

Letní pneu R17

NoiseR

Doporučené příspěvky

Tiež sa mi zdá, že po prezutí na letné Fulda Carrat Exellero 225/45 R17 to nejako moc hučí... :feve: najviac je to počuť okolo 40km/h, už sa ma pýtali či mi nehučia ložiská... :kuk:

Takže tieto pneu moc nedoporučujem... síce ostatné vlastnosti zatiaľ v pohode, ale hluk veeľký...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
Co by jste kdo volil za pneu 17" 225/45

Dunlop 9000 (9090)

Dunlop Sport maxx

Dunlop SP 01 (ty mam nyni ve 205/55/16

Nebo jine v te cene...? (nechci aby to hucelo a aby to nejakou sezonu vydrzelo (najedu tak 8000 na letnich rocne)

Dik za radu

Já mám na 17" RS kolech pneu Firestone FSZ 90 (225/45 R17 91Y) a jsou trochu hlučnější než Dunlop, ale člověk si na to zvykne.

Máte někdo tyto Firestony FSZ 90?? Zajímalo by mně jestli jsou opravdu hlučnější nebo jestli se mně to jenom zdá??

Předtím jsem měl na autě 16" elektrony s pneu Dunlop SP 01 205/55 R16. Tak nevím zda je ta hlučnost díky pneu nebo díky sníženému profilu pneumatiky.

Každopádně bych šel raději do Dunlop Sport maxx.

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...
  • o 6 měsíců později...

Taky mam puvodni nove Bridgestone Potenza 050A a huci jak krava, jak rikaji vsichni no a udelat s tim nejde nic ted chci koupit nove gumy, a doporuce snad vsech znamych sou levne CINY asi nejlepsi jsou prej GOODRIDE. Zatim jeste koupim 225/45/17, ale dalsi uz budou 16ctky kvuli pohodli. Kdyby mel nekdo radu jakou konkretni gumu ktera je ticha, uvitam. Vsichni tady pisou nejake Dunlop atp.. akorat ja bych spise nejake spotrebni zbozi a ne zbytecne drahou znacku, kde je cena vice o znacce nez o kvalite.

dikes Kuba

Odkaz ke komentáři

• o 5 týdny později...

Ahoj, víte někdo jestli se dají použít pneu s vyšším rychlostním indexem než je uvedeno v TP? Případně jestli toto má vliv na spotřebu, nebo opotřebení? Konkrétně mám v plánu obout OII na Bridgestone RE 050A - 225/45 R17 W(Y)

Odkaz ke komentáři

Zdravim panove, tak sice na nich nemam moc najeto takze jen prvni zkusenosti s Nexen N8000. K jejich koupi mne vedla hlavne cena, protoze 17" kola za 1500Kc jsou slusna nabidka. Nejdriv jsem mel vybrane Nangang ale prodejce mi rekl ze nexeny jsou nesrovnatelne co se kvalitou tyce a jen o asi 200kc drazsi tak jsem sel do nich. 

Mam je obuty par dni ale ay vcera jsem zkousel jeslti drzi v tockach a predevcirem jak brzdi na suchu a...... na suchu v zatackach super, nemuzu si stezovat i pri 100km/h do tocky porad drzi a nepisknou coz je pro me dostacujici i tak uz ma spolujezdkyne co delat aby se ji neudelalo spatne :). Brzdeni na mokru - cekal jsem ze protoze jsou to thaivany to bude stat za prd a probrzdim jak na lede, ale opak byl pravdou auto dobrzdilo velice dobre na rekl bych - ale nemam moc s cim srovnavat - na normalni vzdalenosti. I pri jizde zatackami za mokra ve vyssi rychlosti auto drzelo jak pribite. Uvidime jeslit se to nezhorsi az se trochu ojedou, kdyztak pak pisnu.

Co se hluku tyce, rekl bych ze jsou v norme, pri porovnani se zimakama Michelin je to nebe a dudy ale to se dalo cekat. Nerikam ze clovek neslysi silnici, tu je slyset v octave II ale asi vzdycky a na jakejkoli gumach, kazdopadne co se hluku tyce neni to nejtissi ale ani nehlucnejsi, a porovnani nemam ale kdyby byl nekdo z okoli BK tak by se dalo porovnani udelat. :)

Zaver (muj nazor): tyto gumy za takovy prachy jsou dobra volba a neni se ceho bat, auto drzi, brzdi jak na suchu tak na mokru, otazka sjizdeni se ukaze casem. Maji ochranej lem pro rafek a vypadaji dobre, takze se jich nemusite bat a s chuti do toho.

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...
  • o 2 měsíce později...

Já mám Pirelli P7 Cinturato 225/45 R17 a nemůžu si je vynachválit, při jízdě je neslyším, krásně drží jak na suchu tak na vodě a kilometrové a podle testu ADAC jsou nadprůměrné. Dají se v té velikosti sehnat na netu od 2900kč a to není k zahození. :palec2:

Odkaz ke komentáři

• o 4 měsíce později...

Zdravím.

Skoro se blíží jaro a já musím koupit nove pneu 225x45x17.Měl jsem contiky 3, jízdní vlastnosti super, ale malá výdrž.Můžete mi něco doporučit z vašich skušeností?

Největší životnost mají Michelinky a taky dobře sedí.Hlučnost taky záleží na ET kol.

Já mám Falkeny a celkem v pohodě a dobá cena to samé jsou Kumho . http://levnepneu.cz/kumho-ku39-225-45-r-17-94y-xl/d-121586/

Osobně preferuji kvůli hlučnosti asymetrické pneu dají se přehodit levé za pravé při oskákání a lépe brzdí.

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...

Přezul jsem ted ze zimáků na letní Brigestone Potenza 225/45/17 a můžu Vám říct pánové, že jsem zapoměl jak ty potenzy hučí proti zimákům no je to hrůza větší shity jsem na autě nikdy neměl a to jsem měl i horší značky gum, takže tyto pneu vůbec nedoporučuji.Říkal jsem si, že je napřed dojezdím, protože je ještě dost dobrej vzorek, ale asi to nevydržím a budu shánět jiný pneu.Takže jaký by jste mě mohli doporučit, které jsou vyzkoušené a hlavně nehlučné?

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Ahojte všici :palec2: tak jak jsem psal že budu kupovat bridgestone nakonec jsem je nekoupil a mám DUNLOP sport max :feve: což byla asi zásadní chyba :aggressive: minulou sezonu jsem měl continental 3 a ůplně tichá jízda nyní je to snad ještě horší než na zimákách.. máte také někdo takové zkušenosti? čím to že ta pneumatika tak hučí? žeby tím vzorkem? contíky mají rovný a tyto mají uprostřed šípovitej dezén?? může to být způsobeno tím? :feve: jsem neštastnej kauf naprd... díky za info a postřehy :palec2:

Odkaz ke komentáři

Přezul jsem ted ze zimáků na letní Brigestone Potenza 225/45/17 a můžu Vám říct pánové, že jsem zapoměl jak ty potenzy hučí proti zimákům no je to hrůza větší shity jsem na autě nikdy neměl a to jsem měl i horší značky gum, takže tyto pneu vůbec nedoporučuji.Říkal jsem si, že je napřed dojezdím, protože je ještě dost dobrej vzorek, ale asi to nevydržím a budu shánět jiný pneu.Takže jaký by jste mě mohli doporučit, které jsou vyzkoušené a hlavně nehlučné?

Zajimavy, ja mam Potenzy RE050 taky (ted novy, najeto na nich mam 5tkm) a jsou naprosto bez problemu. Zadnou mimoradnou hlucnost jsem nezaznamenal. Otazka je, v jakem stavu je mas a proti jakym zimakum srovnavas - ja mel pres zimu Conti WinterContact TS830P v rozmeru 225/40 R18.

Ted kdyz stouply teploty si je nemuzu ani z pohledu jizdnich vlastnosti vynachvalit, auto sedi jak pribity.

Cili ja osobne bych je doporucil a znova koupil.

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Připojuji se k diskuzi i já, protože se chystám pořídit novou sadu letních pneumatik v rozměru 225/45R17. Potřeboval bych hlavně tiché pneu. Koukal jsem na Continental ContiSportContact 3 co vy na ně? Jám mám právě zkušenost s Continental ContiSportContact 2, ty byly při jízdě krásně tiché, ale zdá se mi, že hrozně rychle mizel vzorek. Prohlížel jsem testy a pro rok 2011 vyhrály Pirelli PZero, má je někdo? Již zmiňované Continental ContiSportContact 3 skončily na 6. místě, ale získaly také 3 hvězdičky jako Pirellky. Na test jsem koukal na stránce www.az-pneu.cz Potřeboval bych pomoct nějaké tiché vybrat.

Prosím o radu.

Editováno: , autor: 007
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...