Přejít na obsah

1.8 TSI (118 kW)

Rocky

Doporučené příspěvky

Taky mi to škube, myslel jsem že je to spíš spojkou, že ji blbě pouštím při přeřazení (má jiný chod než měla 1,8T - jde lehčeji a tím má míň rozlišitelnou hranici záběru)... ale ted taky nabývám dojmu že spíš jako motor "zakopne". Jenom netuším kde vyčtu verzi SW v řídící jednotce - vagem? Nebo by to bylo na výrobním štítku co je v kufru (servisce) jak je tam barva, interval atd...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim,

mame doma od ctvrtka 1.8 TSI OII Combi,

pri koupi ( predani ) se motor po startu ani pri chcipani vubec neprojevoval,

ale po 100km se pri startu a i pri chcipani motor mirne otrese ( zavibruje )

,

tak se chci zeptat zda to je normalni a nebo ma byt porad tichounkej ( neslysitelnej pri startu )

Pro upresneni tankoval sem benzin na Jarove u prodejce...

dekuji Jouzef

Odkaz ke komentáři

Netrepat a nemichat... Ne motor se vubec nezatrepe po vypnuti zapalovani. Byt tebou zaver dela maz po najeti cca 1000 km a natankuj nekde jinde. SHELL nebo OMW atd at vyloucis benzin...

mno asi se podivam na Jarov a skusimj si sednout do jineho 1.8 TSI jestly to je normalni :) jo a mimo misu mate nekdo cesky maxidot? my pouze anglina :(

Odkaz ke komentáři

Rozhodně neklepe... zde nejsme v sekci TDI :t

Jazyk si voliš přímo v maxíku.. přečti návod, dá se zvolit mnoho položek a nebo taky maxik zhasnout

fajn tak to zavolam do prodejny, mno jenze podle navodu na ten maxik musim mit multifunkcni volant jenze mame sport paket a nemam zadne tlacitka na volantu?????

A ty otresy se mirne zmensil. pri chcipani uz nic necitim pouze pri startu se auto cele oklepe :feve:

Editováno: , autor: Jouzef
Odkaz ke komentáři

Zadne klepani by to rozhodne nemelo delat. Me se treba stavalo ze auto na neutral kdyz jsem stal tak jakoby pocukavalo, ale od te doby lasha RJ motoru je klid. Jo a take ted jezdim o 0.5l/100km min nez pred tim...nevim cim si to mam vysvetlit, ale s plne nalozenym vozejkem cesta Pardubice-Svitavy-Brno za 8l/100km a to jsem v tech stoupacich predjizdel na plnej kotel .... jak ten motor kraaaasne tahne i kdyz je nalozenej :smich::palec2: :palec2:

Odkaz ke komentáři

fajn tak to zavolam do prodejny, mno jenze podle navodu na ten maxik musim mit multifunkcni volant jenze mame sport paket a nemam zadne tlacitka na volantu?????

Hele tys ten návod nečetl! :kuk: Já mám taky sportpaket - tudíž volant bez tlačítek a jazyk si nastavuji... a je to v návodu...

Máte někdo jasno jak to je tedy s tou aktivací denního svícení přes maxidot?? Mělo by to podle fora umět od modelu 08 a to já mám (výroba 12/07) a tu položku tam nemám... Mám tam třeba tripling... , volbu odmykání dveří (jen řidič/všechny) ale denní svícení ne a chtěl bych ho zrušit...

Je nějak vagem nastavitelný, jaký položky se zobrazují na maxidotu?

Odkaz ke komentáři

Jousef: Tady je část z n8vodu k obsluze,jak to nastavit:

Je to v nastavení-Setup,změna jazyka.

Hlavní nabídka

obr.29 Informační displej: ovládací prvky na multifunkčním volantu

obr.28 Informační displej: ovládací prvky na páčce stěračů

Ovládání tlačítky na páčce stěračů

– MAIN MENU (HL. NABÍDKA) vyvoláte stisknutím kolébkového tlačítka -A- » obr.28 na dobu delší než 1 s.

– Tlačítkem -A- můžete volit jednotlivé položky. Po krátkém stisknutí tlačítka -B- bude zobrazen navolený údaj.

Ovládání tlačítky na multifunkčním volantu

– MAIN MENU (HL. NABÍDKA) vyvoláte stisknutím tlačítka -C- » obr.29 na dobu delší než 1 s.

– Otáčením rolovacího tlačítka -D- můžete volit jednotlivé položky. Po krátkém stisknutí rolovacího tlačítka -D- bude zobrazen navolený údaj.

– Krátkým stisknutím tlačítka -C- se vrátíte o úroveň výš, stisknutím tlačítka -C- na dobu delší než 1 s vyvoláte MAIN MENU (HL. NABÍDKA).

Volit můžete (podle výbavy vozidla) následující položky:

MFD (Palubní počítač)

Doba jízdy

Okamžitá spotřeba pohonných hmot

Průměrná spotřeba pohonných hmot

Dojezd

Ujetá vzdálenost

Průměrná rychlost jízdy

Aktuální rychlost

Signalizace překročení rychlosti

Audio (Audio)

Navigation (Navigace)

Phone (Telefon)

Aux. heating (Přídav. topení)

Vehicle status (Stav vozu)

Setup (Nastavení)

Položka Audio (Audio) je zobrazena pouze tehdy, je-li autorádio* zapnuté.

Položka Navigation (Navigace) je zobrazena pouze tehdy, je-li navigace* zapnutá.

Položka Aux. Heating (Přídavné topení) je zobrazena pouze tehdy, je-li vozidlo přídavným topením* vybaveno.

Odkaz ke komentáři

Zdarec vsichni :prc: :prc: :prc: Saga reklamace pokracuje....reklamovano

1.sedadlo ridice trhal se sedak a delali se tam cucky.... vymeneno vse OK

2. cukani motoru za studena... po 3 navsteve se jim to konecne podarilo flash ridici jednotky motoru.... OK

3. nastaveni servisniho intervalu... po 2 navsteve .... OK

K tomu cukani... po naflesovani a prvnim dojmu z jizdy muzu zkonstatovat... :palec2: na 1 tam chyby ta malinkata dira ve vykonu pri rozjezdu, co je jenom dobre a tahne i za studena i za tepla pekne linearne... Pocit z jizdy, ac jsem najel jenom cca 20 km: vykon zustal , kroutak taky jenom se mi zda ten projev takovy harmonictejsi, jako by tam byl uplne jinny motor. :p :p :p Chci se zeptat Bladika na prvni pocity po flash ridici jednotky motoru??? A samo i ostatnich. Jaky pocit jsi mel po flashi motorvky??? Dik za info... K tomu servisu... vubec se jim do toho nechtelo prace na cca 15 min jim trvala 3 navstevy a to mi jeste volali ve 14 hodin at si pro auto prijedu ze se jim to napodarilo nahrat.... V klidu jsem vyrazil a v servisu cekal az mi daji auto... po 30 min jsem zasel za servisakem ze chci videt auto, jeho reci mne moc neodradili a po 2 min. svolil... Meli napychleho VASA xx52 pripojeneho ON line se skodovkou a najednou koukam borcovi pres

rameno (na sedadle HAFO MANUALOS) a stahovani FLASH ON LINE je ok... tak mu rikam at se to pokusi hned nahrat ZAVRCEL ZE VY CO DELA a ejhle po trech navstevach kolem 16 hod se jim to klukum usatym podarilo.... Reci neco o tom ze problem je v MB jsem nevnimal... Podle mne tto neumeli nastavit na ON line aktualizace tot vse. Proto doufam ze anabaze reklamaci ohledne cukani mam zdarne za sebou. Komu to cuka at vytrva a prehrajoou mu soft a bude mit klid... Praci cest lol lol :kol-23: :kol-23: :kol-23: a odborniku v autorizovanem servise obzvlast...

Odkaz ke komentáři

Je pravdou ze po flashi ma ten motor za studena trosku jiny chod, takovy stali zadne vykyvy...za tepla nepozoruji zadnou zmenu. U me ten flash probehl za 15minut primo pred myma ocima, takze to chce evidentne opravdu odborniky, uz jsem se zaprisahl ze v Brne do servisu ani omylem, to bych si snad nechal auto odtahnout do Pardubic, tady v Brne je to fakt tragedie, i kdyz se snazi proste tomu nerozumi nebo ja fakt uz nevim.

Jinak co se tyka toho flashe, tak me bylo receno, ze jim automaticky pri pravidelne servisni kontrole ma vyjet z jejich systemu, ze je nutny udelat ten a ten upgrade, maji na to nejaky system, ktery to po zadani VINu vyjede vsechny problemy a jejich reseni pro to dane auto...takze spis na to hosi serou aby s tim nemeli starosti.

Odkaz ke komentáři

Zase z jiného soudku:

Požádal jsem telefonicky autorizovaný servis, jestli a jak by mi namontovali hlukovou a tepelnou izolaci kapoty (nalepovanou zespoda na kapotu motorového prostoru) na 1.8TSI FL.

Když mi po mém přemlouvání přisvědčili, že díl existuje (nejdřív tvrdili, že když tam není z fabriky, tak vůbec neexistuje), tak mi jeho montáž nedoporučili kvůli "přehřívání motoru". Zdá se mi to divné - máte s tím někdo zkušenosti?

Vím, že na 1.6MPI i většině dieselů v lepší výbavě jsem izolaci kapoty viděl na Octaviích poměrně často a přišla mi dost funkční...tak nevím.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...