Přejít na obsah

Oprava laku


RaKa

Doporučené příspěvky

Ahoj borci, potřebuji poradit. Mám na kapotě několik míst s odlouplým lakem po kamíncích až na ten červený matný podklad. Jsou relativně velké > 0.5x0.5cm. Vím o korekční tužce, ale vůbec si nejsem jist výsledkem, zvláště když mám metlu.

Tak mě napadlo, jestli se to nedá stříknout lokálně. Kdysi jsem to viděl na němčouřích, ale tady jsem nenašel nikoho, kdo by to nabízel. Ideálně okolí Praha.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Řeším obdobný problém-kapota (nyní už i střecha, nad předním oknem) od kamínků a další poškození laku (škrábance, atd :feve: ). Mám tmavě modrou metlu. Kolikrát je lak "proškráblý" až na tu bílou základovku :kuk:. Jediné co mi bylo doporučeno je znovu lakovat celý poškrábaný díl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim toto je dobre tema,mam stribrnou metal a auto hodne jezdilo a jezdi po dalnici a v takovych palbach 170 atd. neco prileti a je to dira v laku jak svine!Uz jich par mam,hlavne teda na kapote a chtel bych se toho tady zbavit!O te tuzce jsem uz taky slysel ale zatim jsem to nezkusil tak kdyby jste nekdo neco vedeli nebo uz meli nejake zkusenosti s tou tuzkou tek sem s tim! :) :) :help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ta tužka má prý antikorozní účinek, ale žádná krása to po ní nebude, uděláto větší vrstvu, než lakování v lakovně. Pokud se lakýrník trefí do odstínu, tak nebude problém nalakovat jen lokální poškozené místo, nejlépe v celých pásek, ale vysledek nemusí být taky to pravé ořechové, ale pořád lepší než laková tužka, toto mám od jednoho známého, co dělá autolakýrníka. Navíc začína mi to celkem vadit ty dirky po šutrech a mám pak i nějaké na kufru na hranách dveří, předchozí májitel asi nevěděl, že když otevíra dveře, tak si má nechávat od zdi větší rozestup. :feve::wallbash:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fakt se nenajde nikdo, kdo by použil tu tužku a mohl poreferovat o výsledku..ideálně nějaký foto? Mám stříbrnou metlu a kapota by taky nějakou tu renovaci potřebovala.

Snad to pomuze: http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...hl=lakova+tuzka

Nebo tady navod : http://www.skodaoctavia.cz/Exteriernavody/...taodkaminku.htm

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete oděrky ošetřit proti korozi a nespoléhat jenom na forézu a pozink, je potřeba nanést nejdřív alespoň 1K kyselej základ, nechat uschnout, potom bázi a lak - výsledkem je docela velký hovínko. :)

Nebo jenom bázi a lak - výsledkem je menší hovínko. ;)

A nebo lakovat celej díl.

Život je kompromis Šafránku. :p

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tužka je naprd. Já ty největší tupky zamatlávám lakem štětečkem, ale na dlouhá škrábance taky naprd. A to nejde nechat stříknout jen nějak lokálně to se musí vždy celej díl?

Nemusí se stříkat vždy celej díl ..jak říkají odborníci musí se stříkat od hrany ke hraně ...potom to není tak poznat. Prostě se musí nechat nastříkat plocha která ne přerušená nějakým ohybem nebo třeba lištou ....třeba se dá nastříkat spodek dveří pod lištou a vršek se nechá ...atd atd

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Ahoj mam stejny problem jezdim kazdy den po dalnici a mam predek pekne ohozeny od kaminku jak haupnu tak cast blatniku, prave zrcatko a prave dvere.

Muj dotaz je zda to uzna pojistovna na havarijcu nebo ne? Nemate nekdo zkusenosti?

Popripade kolik by mi tak vyplatili - spoluucast 5000

Alli

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...