Přejít na obsah

PNEU ???

Mischo77

Doporučené příspěvky

KTo by mi vedel poradiť či sa daju dať na fabiu pneumatiky 185/65R14 ak tam doteraz boli 165/70R14

a pritom disky mám 5Jx14 ET 35

daaa saaa ???

Normální povolený rozměr na Fábii je 165/70 R14, 185/60 R14. 185/65 R14 není povolen.

Ale nejde o to ci je povolený ten rozmer.... ide mi o to ci to bude na disku dobre sediet ta pneumatika ...

inak v TP mam vynimky na 14´´ 15´´ 16´´ a kopa rozmerov

(1.2 HTP)

Editováno: , autor: Mischo77
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

KTo by mi vedel poradiť či sa daju dať na fabiu pneumatiky 185/65R14 ak tam doteraz boli 165/70R14

a pritom disky mám 5Jx14 ET 35

daaa saaa ???

Normální povolený rozměr na Fábii je 165/70 R14, 185/60 R14. 185/65 R14 není povolen.

Ale nejde o to ci je povolený ten rozmer.... ide mi o to ci to bude na disku dobre sediet ta pneumatika ...

inak v TP mam vynimky na 14´´ 15´´ 16´´ a kopa rozmerov

(1.2 HTP)

.......dát je tam mužeš i když nejsou povolené, budou pasovat na disk 5jx14 ET35. Myslím, že se to tu řešilo. Dej HLEDAT " pneu "

Odkaz ke komentáři

A NAKONIEC SOM SA ZMYLIL...nexem dat 185/65R14 ALE 185/60R14 ...da sa dufam??? a nebude to otras??

da sa to da, avsak nedoporucuje sa to, nieje to optimalny rozmer sirky disku na sirku pneu, takze pneu bude mierne deformovana, z toho vyplyva pozmenene chovanie pneu ma vyssie riziko ...

subjektivne: dal by som patricny disk 6J

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...
A NAKONIEC SOM SA ZMYLIL...nexem dat 185/65R14 ALE 185/60R14 ...da sa dufam??? a nebude to otras??

Měly by být na širším disku. Na 5 palcovém není doporučeno ,jde to tam dát ale vypadá to blbě

185/60R14 na ráfku 5J funguje úplně normálně. Mám to takhle 3 roky na zimákách a žádněj problém při jakémkoliv manévru či rychlosti. ;)

Odkaz ke komentáři

ani nahodou to nefunguje uplne normalne

To ze sa to javi ze sa chovaju uplne normalne este neznamena ze sa tak aj chovaju.

Patka takto nasadenej penumatiky je neumerne deformovana, pneu na to nieje stavana a trpi, dosledky nech si kazdy predstavi sam

Jednoznacne sa to nedoporucuje

Pisat ze ziadny problem pri akejkolvek rychlosti ci manevre, to je silna kava, tie pneu ide lahko vyzut

Odkaz ke komentáři

Měly by být na širším disku. Na 5 palcovém není doporučeno ,jde to tam dát ale vypadá to blbě

185/60R14 na ráfku 5J funguje úplně normálně. Mám to takhle 3 roky na zimákách a žádněj problém při jakémkoliv manévru či rychlosti. ;)

Můsím oponovat-v zimě jsem s autem zkoušel dělat "psí kusy" a žádné vyzutí se nekonalo. Když nechávám kola před zimou převažovat, tak je vše +- v pořádku. Pneu nehází a nemá žádný boule ani viditelné poškození. Je to má zkušenost, tak si to přeberte jak chcete. :)

Odkaz ke komentáři

da sa to da, avsak nedoporucuje sa to, nieje to optimalny rozmer sirky disku na sirku pneu, takze pneu bude mierne deformovana, z toho vyplyva pozmenene chovanie pneu ma vyssie riziko ...

subjektivne: dal by som patricny disk 6J

Sice je to rozměr na hraně,hezký to opravdu asi nebude,ale rozhodně nelze 185/60 R14 považovat za nedoporučený na 5" ráfek a tím víc ne za nebezpečný.

Jak se můžete přesvědčit níže,lze použít šíři 5"-6,5"

http://www.elektrony.cz/?PHPSESSID=14b1eb9...;volba=TechInfo

http://www.barum-pneu.cz/technicky-radce.php

post-655-1189629496_thumb.jpg

Editováno: , autor: mikl
Odkaz ke komentáři

Vyzuť sa môže skôr guma zo širšieho disku ako je predpísaný.Z užšieho ťažko.Guma sa predsa vyzúva dovnútra.A oceľový kord predsa na užšom disku drží lepšie vplyvom tlaku vzduchu,ako na širšom. :huh: Vyzutie gumy pri rýchlejšom prejazde zatáčkou by som si vedel skôr predstaviť u tejto kombinácie gumy a disku:

image.php.jpg

Odkaz ke komentáři

mam zimaky na 5 palcovom disku a ked o tom nevies nic si na prvy pohlad nevsimnes, gumy som kupoval v blave v combi, kde som sa na to pytal a povedali mi ze bez problemov sa to da obut. niekde na nete je kopa tabuliek s rozmermi gum a diskov a kombinacia 185 gumy a 5 palcoveh disku je povolena. ina otazka je co mas v TP, ale skus si niekde zohnat 6 palcove plechove disky za slusnu cenu (nie v skodovke).

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...