Září 21, 201410 r Nebudu zakládat nové téma, může mi někdo z majitelů tohoto vozu říct, kolik mu točí převodovka otáček při 100km/h a při 130km/h 100km - 2000ot/min 130km - 2500ot/min mám převodovku z GreenLine
Červenec 29, 201510 r môžem potvrdiť z dnešného dňa , pri 130km/h točí 2500 ot/min, ročník 06/2008 elegance, ako tu už niekto spomínal, tiež nemám modrú kontrolku teploty motora, nemám maxidot, ale služobná 1.4tdi PD r.v. 08/2008 už kontrolku má
Červen 2, 20169 r Jen to upřesním, motory 1.9 TDI s označením BLS mají DPF, motory s kódem BSW jsou bez DPF. Na první pohled po otevření kapoty se poznají podle krytu, BSW má starý kryt stejný jako v Fábiích první generace, kdežto BLS mají nový kryt a i jiné výko ventilů.
Červen 22, 20169 r Ahoj, kamarád má ROOMSTER 1,9TDi typ motoru BLS. První dotaz - má auto filtr DPF standartně ? Ten jeho vypadá, že tam má namontovaný, ale přitom kontrolka na budíkách neukazuje (u superba mi při zapnutí kláčku skvítí kontrolka filtru, která zhasne) a navíc má ohnutý výfuk dolů, což jsem nidky u auta s DPF nevidě. Za druhé - auto netáhne, padá do nouzáku, nemůže se přijít na to proč -> po výměně rozvodů seřízené předvstřiky, auto má najeto asi 140.000km - turbo čisté, regulace perfektně funkční, všechny podtlaky zkontrolovány, bez problému, výměněný ventil N75, vyměněná váha vzduchu, diagnostika píše chybu 000665 ... K tomu souvisí otázka 1 -> jestli to nemůže být DPF filtrem ? ... V servise ale nejde přes diagnostiku spustit nucená regenerace a mám podezdření, že je nějaký "domontovaný" díky tomu ohlému výfuku a chybějící kontrolce ... Za třetí /není s motorem spojené, ale nechci zakládat další téma/ - najednou z ničeho nic nejdou stahovat elektrická okna, vytáhne se pojistka, nechá se 3 minutky venku, dá se zpět a funguje, pak to hodinu běží a nejednou z ničeho nic se to zase "zasekne" - když jsou okna stažený nejdou nahoru, nejdou stáhnout, ani jedno ... Díky za rady, nikde jsem k tomu nic nenašel, tak se ptám, nikdo neví co s tím ...
Červen 22, 20169 r Proč se namáhat s hledáním - téma je zde dávno vyvěšeno, když jde založit nové téma...
Červen 23, 20169 r pawouku promiň, nejsem tu ještě tak zaběhlý a vždycky si nevšimnu toho prního přísměvku nad reklamou :-( Snad mi tady někdo odpoví, hlavně mi je divný fultr DPF u motoru BLS, ale že má ohlý výfuk, to mi hlava nebere ...
Červen 23, 20169 r Myslím, že Roomster i F2 má vždy ohlé výfuky. Jinak by plyny šly přímo na plastový nárazník zevnitř. I dvojková Octavia 1.9 TDI s DPF měla ohlé výfuky. Dle dílenské příručky má BLS filtr pevných částic. Dle návodu by na palubce kontrolka měla být. Víc Ti bohužel nepomůžu.
Červen 23, 20169 r No filtr má, je vidět na výfuku, ale kontrolka nikde, ani se k němu nedá dostat přes diagnostiku ... :-( Každopádně tak či tak to nejede :-D
Červen 23, 20169 r Keď dáš cez diagnostiku test palubnej dosky (ručičky, displeje, kontrolky) tak ani vtedy hu nezobrazí ?? Ak nie tak tam nieje. Resp. ak má maxidot tak je možné, že v hornej časti displeja kde zobrazuje rádio tak sa pri probléme zobrazí zrovna tam nejaká ikonka vyfukových plynov. Tak ako sa zobrazuje brzdové obloženie, málo vody v ostrekovačoch, málo oleja a iné veci. Fabia/Roomster kod motora BSW by nemala mať DPF a BLS by mal mať DPF filter.
Říjen 3, 20168 r Dost často se setkávám s motory bls u kterých se rozhodla ojnice třetího válce že se proletí a koukne ven. Tech tipů motorů je víc ale nejčastěji právě tento. Mají však společné že jsou vybaveny DPF. Diskutuje se o tom že v určitém režimu jízdy vzniká díky filtru ve válci jakési víření nebo co při kterém dochází k nějakému kmitání pístu. Asi bych to nějak nerozmazával protože to jsou jen myslím domněnky. Ale je fakt že s tím filtrem to něco společného mít bude. Uvažuji o výměně mojí věrné F1 ATD za Roomstra a vzhledem k pověsti motoru BLS bych rozhodně volil motor BSW. Otázka zní jak je na tom tento? Je bez DPF a o cestování ojnic jsem také neslyšel. Máte někdo nějaké zkušenosti se zavadami?
Říjen 5, 20168 r No, řekl bych, že to s DPF až tolik nesouvisí protože lítání ojnic se taky dost týká motorů BXE od r 2007 výše a ty filtr nemají. Asi jediný řešení pro klid duše je, pokud koupíš auto s relativně rizikovým motorem, preventivně vyměnit ojniční šály a šrouby.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.